1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Kuchyňské nádobí

Kuchyňské nádobí

Poradíme vám, jak vybrat kuchyňské nádobí, hrnce, pánve, poklice, zavařovací hrnce, wok pánve, konvice na vodu, nádobí na indukční desku, keramické nádobí, sady nádobí. Vybírejte a porovnávejte zboží z mnoha e-shopů. Jídelní nádobí (talíře, skleničky, hrníčky) najdete zde hrnce, pánve, poklice, zavařovací hrnce, nádobí do kuchyně, keramické nádobí, titanové nádobí, litinové nádobí, kuchařovo nádobí, nádobí na indukční desku, nerezové nádobí, sady nádobí, lívanečník

Mísy a misky

Mísy a misky

Konvice

Konvice

nerezové

Nerezové

pánve

Pánve

Sady nádobí

Sady nádobí

pánev tescoma

Pánev tescoma

pánev tefal

Pánev tefal

Teflon

Teflon

na indukci

Na indukci

Nepřilnavý povrch

Nepřilnavý povrch

hrnce

Hrnce

s pokličkou

S pokličkou

pekáč

Pekáč

Tescoma

Tescoma

formy

Formy

litinové

Litinové

rendlík

Rendlík

smaltované

Smaltované

zapékací mísy

Zapékací mísy

pánev wok

Pánev wok

keramické

Keramické

Titan

Titan

plech

Plech

tlakový hrnec

Tlakový hrnec

hrnec na těstoviny

Hrnec na těstoviny



Seřadit podle:


Kuchyňské nádobí je pro většinu z nás jakousi samozřejmostí. Jeho nákup ale nemusí být jednoduchý. Na trhu se totiž nachází spousta druhů. Hrnce i pánve jsou navíc vyrobeny z nejrůznějších materiálů, které se také liší svými vlastnostmi. My se proto zaměříme na tuto nelehkou volbu mnohem podrobněji.

Materiál v hlavní roli

V první řadě byste měli mít rozmyšlený materiál, z něhož je kuchyňské nádobí vyrobeno. Na rozdíl od minulosti, kdy byly k dispozici pouze smalt a kov, je nyní škála naprosto pestrá. Jen pro představu, dnes si lze pořídit nádobí z:

  • nerezu
  • keramiky
  • mědi
  • smaltu
  • titanu
  • litiny

Každý materiál má své plusy a mínusy. Pro maximální pevnost, bytelnost a minimální hmotnost je oblíbené nerezové nádobí. Jestliže vám nevadí vyšší cena a poněkud náročnější údržba, vsadíte na měď. O keramice se mluví jako o ideálním materiálu pro přípravu zeleniny a zdravých pokrmů. 

Každá příprava pokrmu je specifická

Ať už vaříte, smažíte nebo pečete cokoli, je zapotřebí volit ten správný hrnec či pánev. I proto se zaměřte na velikost jednotlivých hrnců. Pokud nakupujete sadu, měla by pojímat také pánev a tlakový hrnec, případně další menší rendlíky. Pozor si dejte i na to, zdali se některé hrnce hodí do trouby, anebo nikoliv. Kombinovat způsoby přípravy pokrmů je hodně moderní, a mohou tak vzniknout skutečné kulinářské skvosty. 

Další aspekty výběru kuchyňského nádobí

V každém případě byste měli mít před nákupem ujasněno, pro jaký typ sporáku budete nádobí kupovat. Nejmodernější je dnes logicky vaření na indukci. Ne všechny sady nádobí ale mají speciální vrstvu, jež umožňuje přípravu jídel na indukční varné desce. Vaříte-li na plynu, neinvestujte do hrnců horentní sumy. Musíte totiž počítat s tím, že opotřebení bude rychlejší. Nezapomeňte ani na volbu poklic. Průhledné nebo neprůhledné? Záleží jen na vás. Někdo do hrnce rád vidí v průběhu vaření. Nakonec nezapomeňte ani na madla. Plastová nepřijímají teplo a není zapotřebí dávat si na ruce chňapku.