1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Kuchyňské nádobí
  4. Kuchyňské nádobí s nepřilnavým povrchem

Kuchyňské nádobí s nepřilnavým povrchem

Nepřilnavý povrch je u nádobí základ. Dnes máte bohatě na výběr a nádobí můžete bez obav umývat v myčce. Pánve, zapékací mísy, hrnce… nic se nepřichytí a příprava jídla bude hned jednodušší. Nejnovější povrchy jsou už odolnější a jen tak je při vaření nepoškodíte kuchyňským náčiním. , , , nádobí s nepřilnavým povrchem, pánve s nepřilnavým povrchem, nepřilnavý povrch

Mísy a misky

Mísy a misky

Konvice

Konvice





Nerezové (418) Pánve (1630) Sady nádobí (584) Pánev tescoma (404) Pánev tefal (230) Na indukci (1550) Nepřilnavý povrch (1399) Hrnce (1311) S pokličkou (1020) Pekáč (746) Formy (453) Zapékací mísy (428) Tescoma (404) Rendlík (320) Smaltované (299) Keramické (216) Pánev wok (215) Plech (193) Litinové (134) Tlakový hrnec (107) Hrnec na těstoviny (29)
Seřadit podle:


Kuchyňské nádobí je pro většinu z nás jakousi samozřejmostí. Jeho nákup ale nemusí být jednoduchý. Na trhu se totiž nachází spousta druhů. Hrnce i pánve jsou navíc vyrobeny z nejrůznějších materiálů, které se také liší svými vlastnostmi. My se proto zaměříme na tuto nelehkou volbu mnohem podrobněji.

Materiál v hlavní roli

V první řadě byste měli mít rozmyšlený materiál, z něhož je kuchyňské nádobí vyrobeno. Na rozdíl od minulosti, kdy byly k dispozici pouze smalt a kov, je nyní škála naprosto pestrá. Jen pro představu, dnes si lze pořídit nádobí z:

  • nerezu
  • keramiky
  • mědi
  • smaltu
  • titanu
  • litiny

Každý materiál má své plusy a mínusy. Pro maximální pevnost, bytelnost a minimální hmotnost je oblíbené nerezové nádobí. Jestliže vám nevadí vyšší cena a poněkud náročnější údržba, vsadíte na měď. O keramice se mluví jako o ideálním materiálu pro přípravu zeleniny a zdravých pokrmů. 

Každá příprava pokrmu je specifická

Ať už vaříte, smažíte nebo pečete cokoli, je zapotřebí volit ten správný hrnec či pánev. I proto se zaměřte na velikost jednotlivých hrnců. Pokud nakupujete sadu, měla by pojímat také pánev a tlakový hrnec, případně další menší rendlíky. Pozor si dejte i na to, zdali se některé hrnce hodí do trouby, anebo nikoliv. Kombinovat způsoby přípravy pokrmů je hodně moderní, a mohou tak vzniknout skutečné kulinářské skvosty. 

Další aspekty výběru kuchyňského nádobí

V každém případě byste měli mít před nákupem ujasněno, pro jaký typ sporáku budete nádobí kupovat. Nejmodernější je dnes logicky vaření na indukci. Ne všechny sady nádobí ale mají speciální vrstvu, jež umožňuje přípravu jídel na indukční varné desce. Vaříte-li na plynu, neinvestujte do hrnců horentní sumy. Musíte totiž počítat s tím, že opotřebení bude rychlejší. Nezapomeňte ani na volbu poklic. Průhledné nebo neprůhledné? Záleží jen na vás. Někdo do hrnce rád vidí v průběhu vaření. Nakonec nezapomeňte ani na madla. Plastová nepřijímají teplo a není zapotřebí dávat si na ruce chňapku.


Malá kuchyň nemusí znamenat malé kulinářské zážitky

Malá kuchyň nemusí znamenat malé kulinářské zážitky

​Kuchyně do malého bytu může být malinká i velká – místo obvykle najdete pro obě varianty. Záleží jen na chytrém plánování prostoru. A pak samozřejmě na vašich preferencích. 

Troufnete si dát do kuchyně kredenc nebo vitrínu?

Troufnete si dát do kuchyně kredenc nebo vitrínu?

Bez úložného prostoru se v kuchyni určitě neobejdete. Jde jen o to, jestli zvolíte uzavřenou, nebo otevřenou variantu. A zatímco z obývacích pokojů vitríny postupně mizí a uvidíte je spíš v domácnostech prarodičů, v kuch...

Radost z módy. Skvělé oblečení na Givo.cz