1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Kuchyňské nádobí
  4. Hrnce, kastroly

Hrnce, kastroly

Hrnce jsou základem každé kuchyně. Sady hrnců obsahují hrnce, kastrůlky a pánve různých rozměrů, spolu s poklicemi, tak, aby si každý vybral. Nejčastěji vaříme v hrncích nerezových a smaltovaných. Multifunkční hrnec dokáže uvařit snad vše a dokonce se v něm dá i péct nebo připravit domácí jogurt. hrnec,hrnce,kastrol,hrnců,, , , hrnec,kastrol,hrnce do kuchyně,kuchyňské hrnce

Mísy a misky

Mísy a misky

Konvice

Konvice





Nerezové (433) Pánve (1703) Sady nádobí (610) Pánev tescoma (406) Pánev tefal (237) Na indukci (1636) Nepřilnavý povrch (1445) Hrnce (1395) S pokličkou (1053) Pekáč (762) Formy (462) Zapékací mísy (436) Tescoma (406) Rendlík (329) Smaltované (307) Pánev wok (227) Keramické (225) Plech (196) Litinové (150) Tlakový hrnec (126) Hrnec na těstoviny (30)
Seřadit podle:


Kuchyňské nádobí je pro většinu z nás jakousi samozřejmostí. Jeho nákup ale nemusí být jednoduchý. Na trhu se totiž nachází spousta druhů. Hrnce i pánve jsou navíc vyrobeny z nejrůznějších materiálů, které se také liší svými vlastnostmi. My se proto zaměříme na tuto nelehkou volbu mnohem podrobněji.

Materiál v hlavní roli

V první řadě byste měli mít rozmyšlený materiál, z něhož je kuchyňské nádobí vyrobeno. Na rozdíl od minulosti, kdy byly k dispozici pouze smalt a kov, je nyní škála naprosto pestrá. Jen pro představu, dnes si lze pořídit nádobí z:

  • nerezu
  • keramiky
  • mědi
  • smaltu
  • titanu
  • litiny

Každý materiál má své plusy a mínusy. Pro maximální pevnost, bytelnost a minimální hmotnost je oblíbené nerezové nádobí. Jestliže vám nevadí vyšší cena a poněkud náročnější údržba, vsadíte na měď. O keramice se mluví jako o ideálním materiálu pro přípravu zeleniny a zdravých pokrmů. 

Každá příprava pokrmu je specifická

Ať už vaříte, smažíte nebo pečete cokoli, je zapotřebí volit ten správný hrnec či pánev. I proto se zaměřte na velikost jednotlivých hrnců. Pokud nakupujete sadu, měla by pojímat také pánev a tlakový hrnec, případně další menší rendlíky. Pozor si dejte i na to, zdali se některé hrnce hodí do trouby, anebo nikoliv. Kombinovat způsoby přípravy pokrmů je hodně moderní, a mohou tak vzniknout skutečné kulinářské skvosty. 

Další aspekty výběru kuchyňského nádobí

V každém případě byste měli mít před nákupem ujasněno, pro jaký typ sporáku budete nádobí kupovat. Nejmodernější je dnes logicky vaření na indukci. Ne všechny sady nádobí ale mají speciální vrstvu, jež umožňuje přípravu jídel na indukční varné desce. Vaříte-li na plynu, neinvestujte do hrnců horentní sumy. Musíte totiž počítat s tím, že opotřebení bude rychlejší. Nezapomeňte ani na volbu poklic. Průhledné nebo neprůhledné? Záleží jen na vás. Někdo do hrnce rád vidí v průběhu vaření. Nakonec nezapomeňte ani na madla. Plastová nepřijímají teplo a není zapotřebí dávat si na ruce chňapku.


Potrpíte si na teplé jídlo? Bez hrnce a nože neuvaříte

Potrpíte si na teplé jídlo? Bez hrnce a nože neuvaříte

Zkušené hospodyňky vědí, že kuchyně je kouzelné místo plné malých pomocníků, usnadňujících každodenní přípravu pokrmů pro celou rodinu. A jen ony mají přehled, ve kterém šuplíku se nachází nože, v jaké skříňce jsou hrnce...

Jak zařídit malou kuchyni a využít prostor na maximum?

Jak zařídit malou kuchyni a využít prostor na maximum?

Čím větší je místnost, tím více vybavení a nábytku máme tendenci do ní vměstnat. Proto není vždycky až tak na škodu mít menší byt. Aspoň nás to nebude svádět nakupovat hromadu zbytečností. Jenže minimálně nejnutnější výb...

Radost z módy. Skvělé oblečení na Givo.cz