1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Kuchyňské nádobí
  4. Rendlík

Rendlík

Rendlík je v kuchyni nepostradatelný. Jedná se o nízký hrnec, často širší než vyšší, s dlouhou rukojetí. Opatřen bývá někdy i praktickou nálevkou. Hodí se hlavně pro ohřívání vody, mléka, tvorbu jíšky nebo přípravu vajec.Většina moderních rendlíků je vhodná i na indukci. Hodit se bude padnoucí poklice. rendlík, , , rendlík, rendlíky

Mísy a misky

Mísy a misky

Konvice

Konvice





Nerezové (418) Pánve (1630) Sady nádobí (584) Pánev tescoma (404) Pánev tefal (230) Na indukci (1550) Nepřilnavý povrch (1399) Hrnce (1311) S pokličkou (1020) Pekáč (746) Formy (453) Zapékací mísy (428) Tescoma (404) Rendlík (320) Smaltované (299) Keramické (216) Pánev wok (215) Plech (193) Litinové (134) Tlakový hrnec (107) Hrnec na těstoviny (29)
Seřadit podle:


Kuchyňské nádobí je pro většinu z nás jakousi samozřejmostí. Jeho nákup ale nemusí být jednoduchý. Na trhu se totiž nachází spousta druhů. Hrnce i pánve jsou navíc vyrobeny z nejrůznějších materiálů, které se také liší svými vlastnostmi. My se proto zaměříme na tuto nelehkou volbu mnohem podrobněji.

Materiál v hlavní roli

V první řadě byste měli mít rozmyšlený materiál, z něhož je kuchyňské nádobí vyrobeno. Na rozdíl od minulosti, kdy byly k dispozici pouze smalt a kov, je nyní škála naprosto pestrá. Jen pro představu, dnes si lze pořídit nádobí z:

  • nerezu
  • keramiky
  • mědi
  • smaltu
  • titanu
  • litiny

Každý materiál má své plusy a mínusy. Pro maximální pevnost, bytelnost a minimální hmotnost je oblíbené nerezové nádobí. Jestliže vám nevadí vyšší cena a poněkud náročnější údržba, vsadíte na měď. O keramice se mluví jako o ideálním materiálu pro přípravu zeleniny a zdravých pokrmů. 

Každá příprava pokrmu je specifická

Ať už vaříte, smažíte nebo pečete cokoli, je zapotřebí volit ten správný hrnec či pánev. I proto se zaměřte na velikost jednotlivých hrnců. Pokud nakupujete sadu, měla by pojímat také pánev a tlakový hrnec, případně další menší rendlíky. Pozor si dejte i na to, zdali se některé hrnce hodí do trouby, anebo nikoliv. Kombinovat způsoby přípravy pokrmů je hodně moderní, a mohou tak vzniknout skutečné kulinářské skvosty. 

Další aspekty výběru kuchyňského nádobí

V každém případě byste měli mít před nákupem ujasněno, pro jaký typ sporáku budete nádobí kupovat. Nejmodernější je dnes logicky vaření na indukci. Ne všechny sady nádobí ale mají speciální vrstvu, jež umožňuje přípravu jídel na indukční varné desce. Vaříte-li na plynu, neinvestujte do hrnců horentní sumy. Musíte totiž počítat s tím, že opotřebení bude rychlejší. Nezapomeňte ani na volbu poklic. Průhledné nebo neprůhledné? Záleží jen na vás. Někdo do hrnce rád vidí v průběhu vaření. Nakonec nezapomeňte ani na madla. Plastová nepřijímají teplo a není zapotřebí dávat si na ruce chňapku.


Troufnete si dát do kuchyně kredenc nebo vitrínu?

Troufnete si dát do kuchyně kredenc nebo vitrínu?

Bez úložného prostoru se v kuchyni určitě neobejdete. Jde jen o to, jestli zvolíte uzavřenou, nebo otevřenou variantu. A zatímco z obývacích pokojů vitríny postupně mizí a uvidíte je spíš v domácnostech prarodičů, v kuch...

5 rad, kterých byste se měli držet při navrhování kuchyňského ostrůvku

5 rad, kterých byste se měli držet při navrhování kuchyňského ostrůvku

Současným trendem v moderních kuchyních jsou ostrůvky, které existují v různých variantách, velikostech, tvarech a barvách. Samozřejmě by měl takový kuchyňský ostrůvek korespondovat s ostatním vybavením místnosti, a tak ...

Radost z módy. Skvělé oblečení na Givo.cz