1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Kuchyňské nádobí
  4. Klasické

Klasické Kuchyňské nádobí

Poradíme vám, jak vybrat kuchyňské nádobí, hrnce, pánve, poklice, zavařovací hrnce, wok pánve, konvice na vodu, nádobí na indukční desku, keramické nádobí, sady nádobí. Vybírejte a porovnávejte zboží z mnoha e-shopů. Jídelní nádobí (talíře, skleničky, hrníčky) najdete zde Klasické hrnce, Klasické pánve, Klasické poklice, Klasické zavařovací hrnce, Klasické nádobí do kuchyně, Klasické keramické nádobí, Klasické titanové nádobí, Klasické litinové nádobí, Klasické kuchařovo nádobí, Klasické nádobí na indukční desku, Klasické nerezové nádobí, Klasické sady nádobí, Klasické lívanečník, Klasické

Mísy a misky

Mísy a misky

Konvice

Konvice

nerezové

Nerezové

pánve

Pánve

Sady nádobí

Sady nádobí

pánev tescoma

Pánev tescoma

pánev tefal

Pánev tefal

na indukci

Na indukci

hrnce

Hrnce

Nepřilnavý povrch

Nepřilnavý povrch

s pokličkou

S pokličkou

pekáč

Pekáč

Tescoma

Tescoma

rendlík

Rendlík

zapékací mísy

Zapékací mísy

smaltované

Smaltované

formy

Formy

plech

Plech

keramické

Keramické

pánev wok

Pánev wok

tlakový hrnec

Tlakový hrnec

litinové

Litinové

hrnec na těstoviny

Hrnec na těstoviny







Kuchyňské nádobí je pro většinu z nás jakousi samozřejmostí. Jeho nákup ale nemusí být jednoduchý. Na trhu se totiž nachází spousta druhů. Hrnce i pánve jsou navíc vyrobeny z nejrůznějších materiálů, které se také liší svými vlastnostmi. My se proto zaměříme na tuto nelehkou volbu mnohem podrobněji.

Materiál v hlavní roli

V první řadě byste měli mít rozmyšlený materiál, z něhož je kuchyňské nádobí vyrobeno. Na rozdíl od minulosti, kdy byly k dispozici pouze smalt a kov, je nyní škála naprosto pestrá. Jen pro představu, dnes si lze pořídit nádobí z:

  • nerezu
  • keramiky
  • mědi
  • smaltu
  • titanu
  • litiny

Každý materiál má své plusy a mínusy. Pro maximální pevnost, bytelnost a minimální hmotnost je oblíbené nerezové nádobí. Jestliže vám nevadí vyšší cena a poněkud náročnější údržba, vsadíte na měď. O keramice se mluví jako o ideálním materiálu pro přípravu zeleniny a zdravých pokrmů. 

Každá příprava pokrmu je specifická

Ať už vaříte, smažíte nebo pečete cokoli, je zapotřebí volit ten správný hrnec či pánev. I proto se zaměřte na velikost jednotlivých hrnců. Pokud nakupujete sadu, měla by pojímat také pánev a tlakový hrnec, případně další menší rendlíky. Pozor si dejte i na to, zdali se některé hrnce hodí do trouby, anebo nikoliv. Kombinovat způsoby přípravy pokrmů je hodně moderní, a mohou tak vzniknout skutečné kulinářské skvosty. 

Další aspekty výběru kuchyňského nádobí

V každém případě byste měli mít před nákupem ujasněno, pro jaký typ sporáku budete nádobí kupovat. Nejmodernější je dnes logicky vaření na indukci. Ne všechny sady nádobí ale mají speciální vrstvu, jež umožňuje přípravu jídel na indukční varné desce. Vaříte-li na plynu, neinvestujte do hrnců horentní sumy. Musíte totiž počítat s tím, že opotřebení bude rychlejší. Nezapomeňte ani na volbu poklic. Průhledné nebo neprůhledné? Záleží jen na vás. Někdo do hrnce rád vidí v průběhu vaření. Nakonec nezapomeňte ani na madla. Plastová nepřijímají teplo a není zapotřebí dávat si na ruce chňapku.


I z fádní kuchyně vykouzlíte království s dokonalým designem. Stačí vědět, jak na to

I z fádní kuchyně vykouzlíte království s dokonalým designem. Stačí vědět, jak na to

V bytech starších panelákových domů bývají kuchyně nevyhovující, a to jak po estetické, tak i funkční stránce. Pokud vám tedy současná kuchyň neslouží tak, jak byste si přáli, a prahnete po královském pracovišti, kde den...

Jaké je to žít 50 let na stejném místě

Jaké je to žít 50 let na stejném místě

„V roce 1963 dům koupili moji rodiče. Tehdy to býval malý dělnický dvojdomek, opuštěný a zdevastovaný.  Já se tady narodil i oženil a s rodinou tu zůstal bydlet natrvalo. Mám to tady rád“, vzpomíná Miloš Drapač. Dům na N...

Radost z módy. Skvělé oblečení na Givo.cz