1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Mlýnky na sůl a pepř
  4. Provence
  5. Peugeot Zanzibar černý pepř Kampot
Peugeot Zanzibar černý pepř Kampot - Chefshop.cz

Peugeot Zanzibar černý pepř Kampot

Černý pepř Kampot z Kambodži

Pepř z kambodžské provincie Kampot si získal svou vynikající pověst ještě dříve, než Kambodžu ovládli Rudí khmerové a v zemi bylo obchodování téměř zastaveno. V roce 2004 se jeden Francouz rozhodl sdružit farmáře s několika pepřovými plantážemi v rámci projektu Farmlink s cílem oživit výrobu v regionu. Na základě doporučení Gérarda Vives se rozhodl zaměřit se na vysoce kvalitní provoz s několika procesy třídění: na rostlinách, po sklizni, před sušením a po sušení. Podle rad odborníků změnil pracovní postupy
pěstitelů a výsledkem bylo, že některé plantáže provincie dosáhly výjimečné úrovně kvality. Pěstitelé nepoužívají žádné pesticidy ani chemická hnojiva. Celý proces je přírodní. Jako hnojivo se používá směs odpadu z rýžových polí a rostlin. Pravidelně se přidává nová půda a zalévá se ručně.

Tipy a použití

Je vhodný k červenému masu, pomalu vařeným pokrmům, studeným pokrmům, tučnějším rybám (makrela, sardinky, ančovičky, tuňák, úhoř, atd.). Tento pepř je rovněž vynikající na ochucení tmavých omáček, rajčatových omáček, marinád nebo pizzy. Doporučujeme ho i na ochucení zeleniny (červené zelí, čočka, cizrna), jemných bílých sýrů a některých druhů ovoce (jahody, třešně, fíky a meloun). Lze jej také použít do čokoládových dezertů.

O chuti

Pepř se sladkým, opojným, a mírně květinovým nádechem. V ústech vyvolává dojem marshmallow, zatímco chuť postupně nabývá na intenzitě.

Mletí pepře

Mletí primárně slouží k uvolnění plné chuti pepře. Aromatické molekuly jsou v jádru pepřového zrnka a pálivé zejména na vnější straně. Proto pro větší pálivost použijte jemné mletí a pro maximální chuť zvolte hrubší, kterým skvěle uvolníte esence zrnka. Pepř je nutné pomlít až na poslední chvíli! Silné okamžiky jsou prchavé … Pokud si chcete vychutnat pepř co nejlépe, nevařte ho společně s pokrmem po dlouhou dobu, ztratil by tak svou sílu.

Styl: Provence
Kategorie: Mlýnky na sůl a pepř

ean: 4006950032579
typ produktu: koření

Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Mlýnky na sůl a pepř
Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

Další Mlýnky na sůl a pepř