Aktivní filtr
na indukciOdšťavňovací hrnec patří mezi nejlepší pomocníky pro letní sezónu. Umožňuje zpracovat ovoce a zeleninu do dokonalých a zdravých šťáv. Zbytky ovoce snadno využijete například pro výrobu džemu. Hrnec se dokonale hodí i pro zdravé vaření v páře. Je vhodný pro všechny typy varných spotřebičů, včetně indukčních. Hrnec se skládá ze tří hrncových dílů z velmi kvalitní nerezové a pevné oceli a poklice z tvrzeného, žáruvzdorného skla s otvorem pro únik páry. Ocel je odolná proti korozi, zajišťuje vynikající tepelnou vodivost a snadno se čistí. Celou sadu lze mýt v myčce.Rozměry jednotlivých hrnců: parní hrnec s otvory 22 x 11,8 cm, prostřední hrnec s odtokovým kohoutkem 22 x 11,5 cm, spodní hrnec 20 x 11 cm. Objem 5 l.Jak hrnec používat:Do spodního hrnce nalijte vodu do výšky cca 2 cm pod okraj. Na něj postavte prostřední hrnec s odtokem a jako poslední hrnec s otvory, do kterého vložíte umyté ovoce. Měkké ovoce, jako jsou jahody, maliny, borůvky nebo rybíz do hrnce vložte v celku. Tvrdé ovoce (jablka, hrušky apod.) nejprve pokrájejte na kousky menší než 3 cm. Ovoce posypte cukrem v množství 100 – 500 g. Přikryjte poklicí a ujistěte se, že je hadička u prostředního odtokového hrnce uzavřena. Takto připravenou soupravu umístěte na varný zdroj a pomalu přiveďte k varu. Ovoce začne pod vlivem páry a tepla uvolňovat šťávu, která otvory odteče do prostředního hrnce.Doba potřebná k získání šťávy se počítá od okamžiku, kdy voda začne ve spodním hrnci vřít a v horní nádobě vznikne pára. U měkkého ovoce (jahody, maliny) je to přibližně 20 – 30 minut. U polotvrdého ovoce (borůvka, černý rybíz) se jedná přibližně o 30 – 40 minut. Tvrdé ovoce (jablka, hrušky) vyžaduje čas 45 – 60 minut.Po zchladnutí vody ve spodním hrnci (cca 15 min) otevřete vypouštěcí kohout a šťávu pomocí hadičky odpusťte do sklenic. Ihned po naplnění by měly být uzavřeny, nejlépe otočnými uzávěry. Uzavřené sklenice vložte do hrnce s vodou a pasterizujte po dobu 30 minut (čas se počítá od doby varu). Pro získání kvalitní a trvanlivé šťávy je důležitá absolutní čistota ve všech krocích přípravy.Čištění:K mytí všech částí používejte běžné prostředky k mytí nádobí. Vyhněte se ostrým kartáčům, houbám s drsným povrchem nebo práškům, které by mohly nádobí poškrábat. Odšťavňovací hrnecPro výrobu ovocných a zeleninových šťávIdeální i pro zdravé vaření v pářeTři díly + žáruvzdorná pokliceKvalitní a pevná nerezová ocel s tloušťkou stěn 0,5 mmVynikající tepelná vodivostLze mýt v myčce, bez použití abrazivních prostředků