Oblíbené diskuze
Nové diskuze
Eshop Bakly

Eshop Bakly

Odpovedi 1 Oblibene0
Zavlažujete automaticky, úsporně a prakticky!

Zavlažujete automaticky, úsporně a prakticky!

Odpovedi 3 Oblibene0
Františkánská zahrada

Františkánská zahrada

Odpovedi 4 Oblibene0
VEKRA-INTERIÉROVÉ DVEŘE-NEGATIVNÍ ZKUŠENOST-NESPRÁVNÁ MONTÁŽ

VEKRA-INTERIÉROVÉ DVEŘE-NEGATIVNÍ ZKUŠENOST-NESPRÁVNÁ MONTÁŽ

Odpovedi 3 Oblibene0
Oresi kuchyně zkušenosti

Oresi kuchyně zkušenosti

Odpovedi 22 Oblibene0
Armex energy zkušenosti s odběrem energií

Armex energy zkušenosti s odběrem energií

Odpovedi 20 Oblibene0
Výběr nové pračky

Výběr nové pračky

Odpovedi 3 Oblibene0
Palačinkovač

Palačinkovač

Odpovedi 12 Oblibene0
Instalace kotlů

Instalace kotlů

Odpovedi 6 Oblibene0
Chci si koupit herní konzoli

Chci si koupit herní konzoli

Odpovedi 22 Oblibene0
Nejživější diskuze
Televize nad krbem ?

Televize nad krbem ?

Odpovedi 50 Oblibene1
Jak mám vyzdobit obývák ?

Jak mám vyzdobit obývák ?

Odpovedi 70 Oblibene0
Vchodové dveře Vekra? Zkušenosti

Vchodové dveře Vekra? Zkušenosti

Odpovedi 112 Oblibene0
Jak opticky rozšířit úzkou chodbu ?

Jak opticky rozšířit úzkou chodbu ?

Odpovedi 14 Oblibene0
Postel z dřevěných palet

Postel z dřevěných palet

Odpovedi 1 Oblibene0
Barva fasády vs. okna, dveře, plot....

Barva fasády vs. okna, dveře, plot....

Odpovedi 8 Oblibene0
Rada jakou barvou vymalovat ložnici?

Rada jakou barvou vymalovat ložnici?

Odpovedi 16 Oblibene0
Kde koupit kvalitní sedačku?

Kde koupit kvalitní sedačku?

Odpovedi 22 Oblibene0
Úzká chodba

Úzká chodba

Odpovedi 14 Oblibene0
Ložnice

Ložnice

Odpovedi 24 Oblibene0

výkupy a energie od bezdodavatele

Bartonicek
Bartonicek
25.05. • v technika

Fotovoltaiku letos budeme mít nějakých šest let a do dneška to mám celkem nešťastně řešený, že mám u toho dvě firmy, jedna dodává a druhá ode mě vykupuje energie, což je pro mě dost nekomfortní a rád bych to měl spojený. Našel jsem si bezDodavatele, který obě funkce zastává, máte s ním někdo zkušenosti? Případně jaký je cenový rozdíl, díky

Honza • před: 2 roky a 10 měsíci

Zatím jsou moje zkušenosti dost čerstvý, nemáme je tak dlouho, teprve od února, ale podařilo se mi u nich úspěšně projít změnou dodavatele, kterou zajistili na vlastní triko. FVE zatím nemáme, takže od nich energie bereme.

Lukyn • před: 2 roky a 10 měsíci

Smlouvu i ten dodatek o výkupu mají na dobu neurčitou, tak jsme u nich teďka na zkoušku už třetí měsíc. Vyšli mě nejlíp z toho co jsem si po internetu dal sám dohromady, tak jsem na to zvědav.

Bartonicek • před: 2 roky a 10 měsíci

O tom jsem četl, to je velký plus ta smlouva na dobu neurčitou, já měl do teď 2x tříletý.

Lukyn • před: 2 roky a 10 měsíci

Po vlastních zkušenostech z let předchozích už bych nikdy nešel do smlouvy na dobu určitou, takhle jak to u bezDodavatele nabízí je ok.

Tomáš T. • před: 2 roky a 9 měsíci

Zdravím, já jsem na Bezdodavatele dostal doporučení kvůli tomu, že energii od zákazníka vykupují a pak mu jí i dodávají za velkoobchodní cenu. Stále se v tom necítím být kovaný, FVE jsem si nechal dělat raději přes firmu, aby mi pomohli i s vyřízením dotace, takže i ohledně dodavatele energií jsem si nechal poradit ke komu, abych ušetřil. Dal jsem teda na jejich doporučení, zatím jsem spokojený, ale až budu mít víc poznatků, tak se klidně rád zas ozvu s referencemi.

Bartonicek • před: 2 roky a 9 měsíci

Díky za vaše sdílení zkušeností s bezDodavatele, čekal jsem třeba jestli mi tu nedá ještě někdo jiný tip, ale bavil jsem se o tom i se známým, co má taky FVE a shodli jsme se na tom, že je to lepší mít takhle spojený ač kombinace nakupovat za fix a prodávat za spot by se jevilo jako dobrá kombinace, furt mi dává větší smysl to mít pod jednou střechou. U bezDodavatele jsem se tak domluvil a jakmile budu mít zahájenou dodávku, tak se mi spustí i odkup, tak jsem spokojenej.

Roman • před: 2 roky a 8 měsíci

Asi takhle, do stavby FVE jsem šel s tím, že budu akumulovat energii a počítal jsem i s tím, že budu mít nějaké přebytky, ale těch jsem nechtěl mít tolik. Spíš si stojím za tím, nejlíp všechno spotřebovat doma. BezDodavatele jsem našel pro naše potřeby je to půl roku zpátky, kdy přebytky vyjdou za poměrně slušný peníze, ale když budu nakupovat já, tak cena je na houpačce a proto se právě maximum snažíme vybrat z naší FV.

Marek • před: 2 roky a 7 měsíci

No já jsem celkem napnutý jak to bude vypadat přes zimní měsíce, ale zatím se mně to když to vezmu přes výkupy u BEZ počítá dobře, ale taky ze sítě zatím berem minimum a to si myslí, že by ještě měsíc mohlo vydržet.

Jakub • před: 2 roky a 5 měsíci

Ty ceny už by se mohly pozvolna začít nějak ustalovat, snažím se teď maximálně využít to co si sami vyrobíme i přesto, že výkupní ceny jsou teď vysoký, ale to znamená že to samý je i u nákupu, ale když se to po řeší, tak to vychází zajímavě a nevzdávám to.

soho • před: 2 roky a 4 měsíci

Za co jsou teďka v nabídce různý tarify jsem fixovat nechtěl, tak jsem přešel pod bezdodavatele, těch šest korun za den zas není tolik, když pak vezmu, že si neúčtují nic za odebranou MWh.

Marek • před: 2 roky a 4 měsíci

Jde o to, ale taky k jaký spotřebě to máte, já jsem u BEZ jenom kvůli tomu, že mám na střeše panely, jinak bych je asi hodně zvažoval, ale takhle že mám šanci i odprodávat, teď samozřejmě ne, ale v létě ano, tak se mi to jak potřebuju počítá dobře.

Chlomek • před: 2 roky a 3 měsíci

Mně bude za několik měsíců končit smlouva, tak asi k nim půjdem, s tou fotovoltaikou to je s nimi lepší než nějaká virtuální baterka nebo co jsem viděl jinde v nabídce.

Láca • před: 2 roky a 2 měsíci

Heleďte ono to asi bude dost individuální záležitost, já se o tom bavil na FB s jedním týpkem a každý jsme došli k jinýmu závěru. Jemu vychází dobře baterka s fix cenou a já mám zas bezDodavatele se spotem a prodávám přetoky. Je to o náročnosti domácnosti, jak velká je FVE, kolik vyrábí a dalo by se pokračovat dál. Každý jsme spokojen se svojim.

Chlomek • před: 2 roky a 2 měsíci

Jako jasně to beru v potaz, ale spíš mi jde i o to, že ceny jdou dolů, sice ne nijak zbrkle, ale ty tendence poklesu jsou patrný a proto mě to tím víc zajímá. U bezdodavatele ve výsledku ta cena bude lepší i než někde fix, když se to pak spočítá.

Berky • před: 1 rokem a 7 měsíci

Zdravím diskutující, jak to vypadalo přes léto u bezdodavatele?

Láca • před: 1 rokem a 7 měsíci

No u každého asi jinak :D záleží jak máte náročnou domácnost a výkonnou FVE, a taky jaký jsou na spotu zrovna ceny. Za sebe jsem měl u bezDodavatele od února přeplatky a s cenou jsem byl spokojen.

franceszko • před: 1 rokem a 7 měsíci

Byl jsem u nich schopný prodat kWh i za 15 korun, mně prodeje do sítě vydělaly.

K.L. • před: 1 rokem a 6 měsíci

Nestihl jsem celý léto, protože mě zdrželo zjišťování informací a možností a pak taky samotný přesun, ale mám to teďka zařízený takže u bD nechávám jen vykupovat s nákupem u distribuce, šlo o druhý ean, ale teď už v pohodě. Ceny jsou pěkný z přetoků.

Davstro • před: 1 rokem a 5 měsíci

Kdypak a jakpak probíhá fakturace, budete mi někdo schopný říct?

franceszko • před: 1 rokem a 5 měsíci

V meilu mi přistane většinou v prvním týdnu v měsíci a ještě rovnou to i vyplatí cca asi tak během 14 dnů co jsem tak vysledoval. Jak není s tím žádný problém za tu dobu.

Tonny72 • před: 1 rokem a 4 měsíci

Na vyúčtování si stěžovat u nich nemůžu.

Petter • před: 1 rokem a 3 měsíci

Ahoj solárníci, nechci nad tím doma spekulovat sám a zajímá mě, jak jste na tom nebo jak to vidíte… jde mi o druhý EAN. Myslíte, že ho má smysl pořizovat, když si u Bezdodavatele bohatě vystačím s jedním, na spotu už u nich budu pomalu druhým rokem a zatím mi to vyhovuje.

Tonny72 • před: 1 rokem a 2 měsíci

Já druhý ani neřešil, protože mě to na spotu vychází dobře a tím že ho u bezDodavatele pro mikro nepotřebuju, tak se tím ani nezabývám.

MatejDrahovzal • před: 1 rokem a 1 měsícem

Mám ho a uplatňuju na něm u bezDodavatele výkup. Vyřídit ho už dneska není nic složitého a zajistit u bezDodavatele samotný výkup pak taky nebyl problém.

Hlozek • před: 1 rokem a 18 dny

My ani fotovoltaiku nemáme a Bezdodavatel s námi v pohodě podepsal smlouvu, kdy od něj teďka budeme brát elektřinu.

Karasic • před: 11 měsíci a 4 hodinami

Už nějakou dobu máme výrobnu, ale přebytečnou energii jsme doposavad dodávali do DS zadarmo. Přes známého jsme se dozvěděli o možnosti Bezdodavatele, který bez nutnosti od nich brát od nás energii vykoupí za spotovou cenu, tak jsme si o tom zjistili ještě pár důležitých informací a nechali výkup zajistit u nich. Vše nám perfektně funguje a nám z toho konečně jdou aspoň nějaké peníze i když samozřejmě neočekáváme, že na tom nějak zbohatneme, ale aspoň něco.

Czestli • před: 9 měsíci a 27 dny

My teda výrobnu nemáme, jsme na 10kWp, ale taky to máme smluvně opatřený u nich a spokojenost.

StePic • před: 8 měsíci a 22 dny

Akorát u Bezdodavatele řešíme výkup, protože nám u původní firmy změnili podmínky a v podstatě by jsme dostávali kulový, tak jsme si nechali poradit a abychom nemuseli podepisovat i odběr, tak jdem sem.

Voody • před: 7 měsíci a 11 dny

Po dvou letech co jsem u BezDodavatele na spotu s FVE si to nemůžu vynachválit, protože se s tím skvěle pracuje a i když si dám faktury dohromady, tak mi to šetří peníze. Sleduju přes jednu appku ceny během dne a můžu se podle toho i zařídit, co kdy jak nabíjet a nebo pouštět do sítě, aby se mi to co nejvíc vyplatilo.

Cibla • před: 6 měsíci a 28 dny

Mně vyhovuje měsíčná fakturace, chodí mi to v zelených číslech, takže jsem spokojený.

Klipp • před: 5 měsíci a 22 dny

Ještě závěry dělat nebudu, když ještě není konec roku, ale mohl bych být od bezdodavatele opět v plusu. Nic méně co už s jistotou můžu říct, že loňský rok v celoročním přeplatku nedoženu, to vím už teď.

DanielVoldan • před: 4 měsíci a 3 dny

S tím meilem mě teda dostali, co si budeme, ale pár dní už to porovnávám a moc nemůžu přijít na to, že bych si někde třeba polepšil, takže pro mě za mě si raději o něco připlatím, ale budu to mít ok jako jsem u bezdodavatele měl doposavad.

Cibla • před: 3 měsíci a 20 dny

Já s nákupem i výkupem u nich zůstávám. Víte co, oni to udělali aspoň od začátku roku, a úplně vidím jak já přejdu jinam a tam by mě to změnili záhy, což očekávám že nakonec udělají i jiný firmy, jen teď mají silácký řeči. A přesně i jak sám tvrdíte, taky to raději budu mít na pohodu jako jsem měl s nimi do teď.

Czestli • před: 2 měsíci a 26 dny

Nad něčím podobným jsem taky přemýšlel, ale výhoda je furt to, že je tam měsíční výpovědní, takže i kdyby se ceny zbláznili, tak půjde udělat rychlý přesun. Ale teďka to na spotu klesá, tak z toho v podstatě u BD spíš těžím při odběru ze sítě.

olivan • před: 2 měsíci a 3 dny

Poslední dobou celkem aktivně zvažuju pořízení nějakýho BEV, mám několik variant, ale zatím nevím k čemu se přiklonit. Parkuje už někomu takový auto před barákem a pochlubí se případně co? Zvažuju to kvůli přebytkům, nakupuju a prodávám u bezDodavatele za spot, tak i kdyby žádný nebyly, tak bych mohl využívat nízkých cen skrze asistenta.

Martys • před: 28 dny a 4 hodinami

Musím říct, že jsem dlouho lamentoval nad tím, co si pořídit, zjišťoval jsem si Teslu, ale tam vidím prostě furt mouchy, pak Toyotu a skončil jsem klasicky u Škodovky a pořídil jsem si Enyaqa. Když sluníčko pere, tak je za dopoledne auto i baterky nabitý a pak to valim do sítě, ale k tomu mám ten spot bezdodavatele, dá se s tím operovat a právě i nasměrovat, kdy třeba nabíjet v nočních hodinách v zimě, kdy to stojí nejmíň. Vím, že to 100% ještě vychytaný nemám. Ještě mě na tom doma čeká nějaká práce, ale veškerý potřebný komponenty už doma mám.

Kocvara • před: 15 dny a 22 hodinami

U mě je to ještě otázka budoucnosti nějaký takový auto, prostě až na to budou prostředky. Přebytky proto víceméně teď pálím prostě do sítě, když není odběr. Ale jsem celkově na samotném začátku, takže s tím hodlám taky ještě pracovat. Zatím mám všechno řízený přes spot bezdodavatele, ke kterýmu jsem to dal od začátku a něco to sype. Hezkých dnů už aspoň přibývá.

ico-no-user
Jméno*: • Přidej svůj komentář
E-mail*:
Ochrana proti spamu.
Napiš aktuální číslo dne v měsíci*:
Přidat foto Přidat fotografii