Ahoj, teď předěláváme synovi pokoj a zrovna vybíráme nějakou pořádnou židli k psacímu stolu. S manželkou chceme hlavně něco, aby si zbytečně nekazil záda, když u toho bude sedět u úkolů nebo později u počítače. Máte doma nějakou, se kterou jste fakt spokojení? Budu rád za tipy i za to, čemu se radši vyhnout. Díky.
Než jsme vybírali, taky jsme zjistili, že většina dětských židlí je jen hezká na pohled, ale ergonomie nic moc. Nakonec jsme vzali tuhle zdravotní od Adapticu https://www.adaptic.cz/zdravotni-zidle/adaptic-mio-kids/ Syn na ní sedí u úkolů i u počítače a přijde mi, že už se u toho tolik nehrbí. Líbí se mi, že se na ní dá všechno dobře nastavit podle výšky a ten pohyblivej sedák donutí nesedět úplně strnule. Není to nejlevnější židle, ale za záda mi to přišlo jako investice, která dává smysl.
Moc díky Mirku. Hele vy jste to objednávali přímo na netu? Mají i nějaký normální prodejny, kde by se to dalo vyzkoušet?
Jo, já ji nakonec bral přímo na jejich showroomu v Praze na Vysočanech, je to hned kousek od Harfy. Ale ten Adaptic má pobočky i jinde, takže záleží, odkud jsi. Dá se s nima i domluvit půjčení domů, což mi přišlo super, protože člověk fakt pozná až po pár hodinách, jestli ta židle sedí, a ne za deset minut na prodejně.
Dobrá židle je určitě základ, hlavně když u stolu tráví hodně času. Správná opora zad a nastavitelná výška udělají velký rozdíl. Stejně jako ve stickman hook – správné nastavení a kontrola pohybu jsou klíčové!