Hele chlapi, potřeboval bych poradit. Máme na stropě ještě takový ty starý polystyrenový čtverce a upřímně... přijde mi to fakt hrozný. ???? Chci je dát pryč a přemýšlím, čím strop obložit místo toho. Docela mě láká dřevo, máte to někdo doma? Do čeho byste dneska šli a co se vám osvědčilo? Klidně hoďte i fotky, budu rád za inspiraci.
Pokud se polystyrenové dlaždice stejně shazují, můžete vážně zvážit hladký sádrokartonový strop se zapuštěnými LED bodovými světly. Místnosti to dodá mnohem čistší a modernější vzhled a nebudete se muset starat o to, že se dřevo časem roztahuje nebo mění barvu. Pokud stále chcete trochu tepla, přidejte dubové trámy nebo dřevěné latě pouze na jednu část stropu FNF, místo abyste zakrývali celý strop, což obvykle vytváří příjemnější rovnováhu a snáze se udržuje.
Hele, úplně stejný problém jsem řešil loni. Ty starý polystyrenový čtverce jsem sundal a chvíli jsem přemýšlel mezi sádrokartonem a dřevem, ale nakonec jsem šel do dřevěnýho palubkovýho podhledu a nelituju ani trochu. ???? Montáž byla nakonec jednodušší, než jsem čekal. Udělal jsem dřevěný rošt, ten jsem vrutama přichytil na krovy a na něj pak šly palubky. Výpadá to fakt hezky. Místnost je útulnější a hlavně to nevypadá jak z devadesátek. ???? Palubky jsem objednával na netu z palubky-online.cz a musím říct, že mají fakt obrovskej výběr. Co mě tam fakt mile překvapilo, bylo hlavně to, že mi tam docela dobře poradili. Nejsem žádnej truhlář, takže jsem si nebyl jistej, jakej rozměr a typ palubek na strop vzít, a po telefonu mi vysvětlili rozdíly a doporučili variantu aby to bylo v pohodě.
Tohle zní fakt dobře ???? A do jakýho dřeva jsi nakonec šel? Smrk, borovice nebo něco jinýho? Já právě pořád váhám, co dát na strop, aby to hezky vypadalo a zároveň se to časem moc nekroutilo..
Šel jsem do smrku, bral jsem od nich tyhle https://palubky-online.cz/prekladany-strop-20x270-smrk-i-trida Má to takovej překládanej profil, takže to na stropě udělá hezkej efekt, není to taková ta obyčejná rovná plocha. Vypadá to víc moderně a zároveň se s tím dobře pracuje. Jinak co se týká toho kroucení, toho jsem se taky bál, ale ten smrk v týhle tloušťce drží fakt dobře.