Oblíbené diskuze
Nové diskuze
Dovolená, jak ji strávit v pohodě?

Dovolená, jak ji strávit v pohodě?

Odpovedi 6 Oblibene0
Zavlažujete automaticky, úsporně a prakticky!

Zavlažujete automaticky, úsporně a prakticky!

Odpovedi 3 Oblibene0
Františkánská zahrada

Františkánská zahrada

Odpovedi 4 Oblibene0
VEKRA-INTERIÉROVÉ DVEŘE-NEGATIVNÍ ZKUŠENOST-NESPRÁVNÁ MONTÁŽ

VEKRA-INTERIÉROVÉ DVEŘE-NEGATIVNÍ ZKUŠENOST-NESPRÁVNÁ MONTÁŽ

Odpovedi 3 Oblibene0
Oresi kuchyně zkušenosti

Oresi kuchyně zkušenosti

Odpovedi 18 Oblibene0
Armex energy zkušenosti s odběrem energií

Armex energy zkušenosti s odběrem energií

Odpovedi 19 Oblibene0
Výběr nové pračky

Výběr nové pračky

Odpovedi 3 Oblibene0
Palačinkovač

Palačinkovač

Odpovedi 11 Oblibene0
Instalace kotlů

Instalace kotlů

Odpovedi 6 Oblibene0
Chci si koupit herní konzoli

Chci si koupit herní konzoli

Odpovedi 18 Oblibene0
Nejživější diskuze
Televize nad krbem ?

Televize nad krbem ?

Odpovedi 50 Oblibene1
Jak mám vyzdobit obývák ?

Jak mám vyzdobit obývák ?

Odpovedi 68 Oblibene0
Vchodové dveře Vekra? Zkušenosti

Vchodové dveře Vekra? Zkušenosti

Odpovedi 111 Oblibene0
Jak opticky rozšířit úzkou chodbu ?

Jak opticky rozšířit úzkou chodbu ?

Odpovedi 14 Oblibene0
Postel z dřevěných palet

Postel z dřevěných palet

Odpovedi 1 Oblibene0
Barva fasády vs. okna, dveře, plot....

Barva fasády vs. okna, dveře, plot....

Odpovedi 8 Oblibene0
Rada jakou barvou vymalovat ložnici?

Rada jakou barvou vymalovat ložnici?

Odpovedi 16 Oblibene0
Úzká chodba

Úzká chodba

Odpovedi 14 Oblibene0
Kde koupit kvalitní sedačku?

Kde koupit kvalitní sedačku?

Odpovedi 22 Oblibene0
Ložnice

Ložnice

Odpovedi 23 Oblibene0

Bohemia Energy odstoupení od smlouvy

Kyta
Kyta
30.05. • v ostatni

Dobrý den, prosím poradíte mi někdo.. v pondělí odpolko jsem podepsala smlouvu na energie s firmou Bohemia Energy. Včera jsem se o tom bavila s našima a ty ať to koukám zrušit, že si akorát zbytečně zadělávám na starosti, že tam kde to mám je o mě dobře postaráno. Tak teď nevím co si počít.. jestli to fakt zrušit jak tvrdí naši a sesmolit nějaké odstoupení a nebo to nechat jak to je. Ten pán mě ujišťoval, že mi optimalizují ceny abych ušetřila za energie, tak proto jsem to vzala. Co myslíte, poradíte mi někdo? Nebo na to máte nějaký jiný názor? Budu ráda za jakoukoliv informaci, díky..

Daniela • před: 5 roky a 9 měsíci

Ahoj, taky jsem řešila tuto situaci a po uvážení a vyspání se z toho jsem raději od smlouvy s Bohemia energy odstoupila, měla jsem to úplně bez problému, protože je tam na to doba 14dnů, co jsem zjišťovala a do tý jsem se vtěsnala. Ale teď když na to koukám s odstupem a vidím jak se má zdražovat tak jsem možná udělala kravinu, ale teď už je pozdě bycha honit.

Verča • před: 5 roky a 9 měsíci

Ahoj, myslím, že u nás doma už to manžel taky řešil, můžu ti to zjistit :-)

Martin • před: 5 roky a 9 měsíci

Zdravím Kyto, být vámi bych tu smlouvu nerušil, přesně jak píše paní Daniela, má se zdražovat a ceny hlavních dodavatelů půjdou nahoru, samozřejmě nevím od koho nyní berete, ale Bohemia Energy je v současné době nejlevnějším dodavatelem na trhu, tak si tím jistě neuškodíte. Sám už od nich energie beru 4. rokem a nemůžu si stěžovat.

Verča • před: 5 roky a 9 měsíci

Ahoj Kyto, omlouvám se, že píšu tak opožděně, ale byli jsme na předprázdninové dovče a dostala jsem se k tomu až teď. :-) ..tak manžel už tu  Bohemia energy opravdu jednou rušil a to tak, že si prý stáhnul k tomu nějaké formuláře ze stránek firmy a odeslal je doporučeně, předtím samozřejmě ještě vyplnil potřebný, ale prej hlavně doporučeně, abyste od toho měla doklad. Teď už teda nevím jestli mi říkal že volali nebo psali, ale to odstoupení mu uznali, takže jsme zůstali bez změn ú původního dodavatele. :-)

Kyta • před: 5 roky a 8 měsíci

Ahoj, děkuji všem co mi poslali názor nebo zkušenost, Verčo tobě děkuji, že jsi si na to vzpomněla ještě zpětně, vážím si toho. Já si nakonec tu smlouvu od Bohemia Energy nechala. Doma jsem si to sice od táty vyslechla, ale řekla jsem mu k tomu své a že moje účty stejnak platit nebude, tak ať to nechá na mojí hlavě. Je to sice všechno ještě na začátku, ale zatím se mnou jednají v pohodě, tak snad v tom i vydrží. :-) Takže ještě jednou díky.

Luděk Müller • před: 5 roky a 8 měsíci

Dle mého si tím nic nepokazila, já jsem u Bohemia energy 3 roky a úsporu mám slušnou, jediný co jsem musel udělat, bylo změnit bankovní spojení a to bylo vše, jinak bez problémů.

František • před: 5 roky a 6 měsíci

Všechno jde zrušit když se chce a jde to během několika dní, nevím na co byste si měla zadělat..?! Bohemia Energy dodává úplně stejnou elektřinu a plyn jako ostatní dodavatelé i jako ten, koho máte teď, ale levněji. Předpokládám, že vaši rodiče mají akorát strach z nových věcí a co sami nikdy neměli odvahu zkusit..

Ondřej Plevka • před: 5 roky a 5 měsíci

Já mám u Bohemia Energy sjednanou volně vázanou smlouvu, pro ty co by nevěděli, tak smlouvu na dobu neurčitou, což pro mě znamená, že ji můžu ukončit kdykoliv podle své libosti, když si třeba najdu lepší nabídku, nebo když se mi třeba nebude něco pozdávat, pak akorát následuje 3měsíční výpovědní lhůta a jsem volný. Každopádně zatím nic takového neplánuji, smlouvu mám u Bohemia Energy necelý rok a zatím jsem spokojen.

Mirek • před: 5 roky a 3 měsíci

Nám odstoupení od smlouvy trvalo asi 5 měsíců, když to budu počítat od doby, kdy jsme zažádali o změnu dodavatele. Ale více méně to byl komplet servis už nastupujícího dodavatele, kdy my dostávali pouze informace o průběhu ukončení smlouvy. Důležité byly odečty a zapsání víc jsme v podstatě my neřešili. Bohemia Energy nás ještě kontaktovala s alternativním řešením, ale vzhledem k investovanému času do výběru nového dodavatele, jsme to zamítli. Bohemia Energy využila dobu pro naše odstoupení v plném rozsahu, jak jinak, ale uvolnila nás, takže jsme bez komplikací firmu změnili.

Adam Vl. • před: 5 roky a 2 měsíci

Akorát před koncem roku jsem je změnil, ten liebesbrief co nám poslali se zvýšením ceny nás fakt nenadchnul, tak jsem udělal prostřednictvím nového dodavatele změnu, využil jsem § v zákoně a bylo. Komplet celá změna od Bohemia energy proběhla v klidu a hladce a ještě k tomu jsem to celé vyřídil meilově. Další komunikace s nimi nebylo třeba.

Lukáš • před: 5 roky a 24 dny

Adame, myslím si, že jste to řešil trochu unáhleně, měl jste si zavolat na firmu a oni by vám dali vybrat jeden z levnějších tarifů, já měl na výběr tuším ze dvou nebo tří aktuálních a skončil jsem na tarifu, který je teď výhodnější ještě oproti tomu předchozímu a je v něm měsíc zadarmo. Tak pro příště… ;)

Hynek • před: 4 roky a 11 měsíci

jj přesně tak, jde o tzv retenční nabídky, který mají za cíl udržet zákazníka, díky výhodnější nabídce. Jako já říkám vždycky, že holá huba, holé neštěstí, proto když mi přijde něco nevýhodné, tak zavolám že vzhledem k ceně co mám, tak uvažuji o změně za lepším a jak se hned snaží mi nabídnout to nej co mají k dispozici. Zažil jsem to u telefonu, internetu a u dodavatele Bohemia energy to bylo prašť jako uhoď. Takže kolikrát ta změna fakt není třeba a u stejné firmy se najde i výhodnější možnost, jen je hold třeba se po ní jít. Já jsem nakonec u Bohemia energy ušetřil ještě o necelou tisícovku na vrch.

Pavel Chovanec • před: 4 roky a 10 měsíci

Tak to neznám, to se mi nestalo, takže asi zrovna nic lukrativního k dispozici neměli, čím by mě přiměli změnit rozhodnutí. Už je to dávno, tak to neřeším. Hlavně, že mě pustili bez caviků, a to v tu chvíli pro mě bylo to nej řešení. Dneska bych se na to už zas možná díval jiným okem..

Roman • před: 4 roky a 9 měsíci

Jsem u Bohemia energy a jsou teda o dost levnější než dominanti, tak nechápu, jak si tu může někdo libovat v tom, že je u drahého dodavatele. To jedině ten, kdo ještě nebyl u alternativního dodavatele, aby ho vyzkoušel.

Bořek • před: 4 roky a 7 měsíci

Tak u nás byla představa jiná než realita. Nenazval bych to vyloženě holdováním, ale nebudu v něčem co mi nevyhovuje. Alespoň, že nám firma nedělala šolejchy s odchodem, na základě naší žádosti nás bez problémů pustili zpět. 

Michal • před: 4 roky a 6 měsíci

Tak jasně, každý má možnost jednat dle vlastního uvážení. Mně třeba zas vyhovují. Hlavně jsem přišel na to, že když se třeba o dva dny zpozdím s platbou, protože mám výplatu různě, tak mě hned neurgují a nenapomínají, že někde není něco zaplacený a to taky není všude takhle možný a v pohodě akceptovatelný.

Matyáš • před: 4 roky a 4 měsíci

Taky jsem Bohemia Energy jeden čas měl, není to špatná firma, potom co jsem  k nim přešel byla úspora fakt příjemná, jenže já se nechám uhnat na všechno co mě vyjde líp, takže jsem u nich byl asi jen rok a pak jsem šel zas jinam. Já jsem zastáncem toho, že kdo chce šetřit, tak se o to prostě musí starat.

Magdina • před: 4 roky a 3 měsíci

Zdravím, můžu se vás teda zeptat, jak vysoká je u nich reálná úspora?

Matyáš • před: 4 roky a 3 měsíci

To je těžký takhle říct, záleží jaká jste domácnost a na jakém jste u nich tarifu, protože většinou nemají k dispozici jen jeden, ale člověk má možnost výběru, což má taky svá plus. Někdo se chce vázat a někdo zas ne. Já osobně dávám přednost smlouvám kde se vázat nemusím a mám tak volné ruce ke konání. Osobně se mi u nich podařilo ušetři zhruba kolem 4k, ale přesně už si nepamatuji, už je to přeci jen nějaká doba.

Tonda • před: 4 roky a 3 měsíci

Za byt o velikosti 4+1 (82 m2) jsem byl při svých nákladech schopný s novým tarifem u nich ušetřit 2800 korun. Za mě je to celkem slibná částka, kterou rád investuju do ničeho jiného jen né do energií, který jsou v dnešní době fakt nevyzpytatelný. 

Terra • před: 4 roky a 2 měsíci

Já jsem u nich rušila nedávno smlouvu, žádost s odstoupení jsem posílala asi po dvou dnech a do týdnem jsem měla doma dopis s tím že to berou na vědomí a že smlouva je u nich stornovaná. Takže to vyřízení proběhlo celkem rychle a to jsem fakt nečekala

Radek M. • před: 4 roky a 1 měsícem

Od smlouvy jsem odstoupil v řádném termínu a nic po mně nevyžadovali, abych dokládal. š

Iris • před: 4 roky a 17 dny

Ahoj, chtěla bych odstoupit od smluv u elektřiny a plynu a jde mi o to jestli musím odstoupit od každého zvlášť a nebo pohromadě. Díky

Radek M. • před: 4 roky a 15 dny

Tak záleží asi kolik máš smluv a taky kdy co bylo sepsaný. Pro tebe by podle mě bylo nejjednodušší si na stránkách Bohemia energy stáhnout formulář k odstoupení a ten vyplnit a odeslat. Zjednoduší ti to cestu, mají to dobře sestavený. Budeš mít tak papír přímo od nich, takže ti tam nebude nic chybět, kdybys to vytvářela sama a pak v rámci toho budeš mít odvolanou i plnou moc, takže nebude muset sepisovat nic extra navíc. 

Zdeněk • před: 3 roky a 8 měsíci

Asi takhle, my to třeba budeme řešit až po čase, hned určitě ne, protože nejsme smlouvou vázáni a jednání s nimi bylo dobrý, tak to u nich vyzkoušíme jestli se nám vyplatí a pak se rozhodneme co a jak dál, zatím se nechci ukvapovat.

Iris • před: 3 roky a 7 měsíci

Díky, vše se podařilo i v rámci termínů poukončovat. Měli jsme možnost ještě přijmout jejich retenční nabídku, ale nechtěli jsme to zas odvolávat těm novým, takže BE jsme v pořádku ukončili podle dohodnutých termínů a přešli na jiné nové smlouvy.

Hanka • před: 3 roky a 4 měsíci

Lhůta 14 dnů je podle mě dostatečně dlouhá, sama už jsem si to vyzkoušela, protože jsem paní po telefonu smlouvu potvrdila, ale naši mi to pak rozmluvili a dala jsem jim za pravdu, že lepší bude zůstat u místní firmy než se sunout jinam. Takže jsem odstupovala od smlouvy asi po týdnu a Bohemia energy mi to uznala. Ono to prý jde ještě nějak později, ale to už nebylo třeba řešit.

Pavlína • před: 3 roky a 3 měsíci

Jj je to do 15. dne od zahájení dodávek, ale tuším, že je to jen pro smlouvy, co jsou podepsaný mimo prostory dodavatele. Tohle by si pak chtělo ještě pohledat, protože si tím nejsem stopro jistá, pro koho to přímo platí. Já smlouvu odřekla asi po třech dnech, ale hledala jsem si kolik na to mám času, takže s dostatečnou rezervou jsem to u nich zmákla v pohodě.

Kamila • před: 3 roky a 1 měsícem

Nám s vypovězením smlouvy nedělali absolutně problém a to jsme u nich byli dobrých 5 nebo 6 let.

Hynek • před: 2 roky a 10 měsíci

Po tý době mi nechali změnit jenom tarif, jako taky jsme nejdřív mysleli, že budeme u firmy končit se smlouvou, ale domluvili jsme se nakonec na lepším tarifu a na rušení smlouvy jsme se úplně vyprdli.

Luko • před: 2 roky a 8 měsíci

U Bohemia Energy jsme měli smlouvu na dobu neurčitou, jinak bychom ke změně dodavatele tenkrát ani nepřistoupili, protože vždycky je pak snazší odejít a to jsme řešili letos, kvůli ceně a zařizovala to za nás nová firma a Bohemka nás nechala odejít. Další zkušenost pro nás a utvrzení, že prostě smlouva na neurčito je v tomhle lepší vzít.

Ámos • před: 2 roky a 6 měsíci

Tu jsme u nich taky měli a odešli jsme bez jakýkoliv sankcí, je to nějaký 4 měsíce zpátky.

ico-no-user
Jméno*: • Přidej svůj komentář
E-mail*:
Ochrana proti spamu.
Napiš aktuální číslo dne v měsíci*:
Přidat foto Přidat fotografii