Aktuální články

Jakou venkovní saunu si pořídil známý herec Martin Zounar?

Jakou venkovní saunu si pořídil známý herec Martin Zounar?

Architektura a design moderních dřevostaveb

Architektura a design moderních dřevostaveb

Jak zařídit chatu pro útulné bydlení: Inspirujte se

Jak zařídit chatu pro útulné bydlení: Inspirujte se

7 nejoblíbenějších vůní do difuzéru, které dokáží navodit relaxační atmosféru

7 nejoblíbenějších vůní do difuzéru, které dokáží navodit relaxační atmosféru

Zdravé sezení: Proč je důležitá správná židle

Zdravé sezení: Proč je důležitá správná židle

Vany, které vaší koupelně zajistí jedinečnost

Vany, které vaší koupelně zajistí jedinečnost

Jak na výběr tepelného čerpadla?

Jak na výběr tepelného čerpadla?

Sedací vak jako multifunkční prvek do dětského pokoje

Sedací vak jako multifunkční prvek do dětského pokoje

Související články

Zámečník Praha – volejte nonstop kvůli domovním dveřím i autozámku

Zámečník Praha – volejte nonstop kvůli domovním dveřím i autozámku

Kovářství Mittner – kované produkty pro všechny

Kovářství Mittner – kované produkty pro všechny

Oživte svůj domov několika zajímavými prvky

Oživte svůj domov několika zajímavými prvky

Stavte na tradíciu: Kované doplnky nikdy nevyjdú z módy

Stavte na tradíciu: Kované doplnky nikdy nevyjdú z módy

Dveřní kování a kliky Cobra – skvělý poměr kvality a ceny

Dveřní kování a kliky Cobra – skvělý poměr kvality a ceny

Bezpečnostní visací zámky s certifikátem zabezpečí i váš domov

Bezpečnostní visací zámky s certifikátem zabezpečí i váš domov

Petlice a závory, které spolehlivě ochrání váš majetek

Petlice a závory, které spolehlivě ochrání váš majetek

Související

Petlice a závory, které spolehlivě ochrání váš majetek Petlice a závory, které spolehlivě ochrání váš majetek Petlice a závory, které spolehlivě ochrání váš majetek Petlice a závory, které spolehlivě ochrání váš majetek Petlice a závory, které spolehlivě ochrání váš majetek Petlice a závory, které spolehlivě ochrání váš majetek Petlice a závory, které spolehlivě ochrání váš majetek Petlice a závory, které spolehlivě ochrání váš majetek Petlice a závory, které spolehlivě ochrání váš majetek Petlice a závory, které spolehlivě ochrání váš majetek Petlice a závory, které spolehlivě ochrání váš majetek Petlice a závory, které spolehlivě ochrání váš majetek

Novinky v oblasti kování – od minimalismu po vintage kliky

Přijít na trh s novými výrobky, zajímavými a přitom neotřelými, je opravdu složité. Firmy se předhánínovými kolekcemi, novými dekory, novými povrchy. Ze všech stran tlačí na zákazníka mohutným marketingem, za kterým se často skrývají průměrné věci s nadprůměrnou cenou. Přitom je snadné najít kvalitní produkty, poctivě vyrobené a především jiždesítky let vyzkoušené. Právě proto se velkoobchodní firma bomark.cz s.r.o. specializuje na atypický sortiment a vybírá za partnery světové leadery ve výrobě kování. Podívejte se s námi na nejzajímavější produkty napříč celým spektrem stylů.

Novinky v oblasti kování – od minimalismu po vintage kliky

Novinky v oblasti kování – od minimalismu po vintage kliky


Přijít na trh s novými výrobky, zajímavými a přitom neotřelými, je opravdu složité. Firmy se předhánínovými kolekcemi, novými dekory, novými povrchy. Ze všech stran tlačí na zákazníka mohutným marketingem, za kterým se často skrývají průměrné věci s nadprůměrnou cenou. Přitom je snadné najít kvalitní produkty, poctivě vyrobené a především  jiždesítky let vyzkoušené. Právě proto se velkoobchodní firma bomark.cz s.r.o. specializuje na atypický sortiment a vybírá za partnery světové leadery ve výrobě kování. Podívejte se s námi na nejzajímavější produkty napříč celým spektrem stylů.

Luxusní bronzové kliky a kování


Tisíce let staré techniky a umění, které vyžadují opravdovou řemeslnou zručnost. Zde se technika stává uměním. Materiál je ve skutečnosti naprosto stejný, podle staré techniky, která zůstala nezměněna po staletí. Všechny výrobky v této řadě jsou vyrobeny ručně z bronzu, čímž je možné nabídnout jedinečný design. Tyto řemeslné postupy propůjčují kování industriální a neopracovaný vzhled, který vyniká hrubým opracováním a ponechanou strukturovaností a pórovitostímateriálu.



Veškeré kování je nabízeno v pěti povrchových úpravách - tmavý bronz, světlý bronz, stará zelená, pravé stříbro a starý nikl. Najdete zde exkluzivní produkty, originální kousky do Vašeho interiéruod úchytek na nábytek, klepadla, kliky na okna a dveře, mušle na posuvné dveře, dveřní zarážky, bezpečnostní kování na vchodové dveře, madla a dokonce program pro koupelny jako držák ručníků, držák na toaletní papír, zásobník na mýdlo a mnoho dalších. Celý interiér je možno sladit v jednom designu i povrchové úpravě této luxusní bronzové kolekce kování.  Díky ručnímu zpracování je opravdu každý kus originál.

Nabízíme i možnost navržení vlastní kolekce bronzových klik a doplňků nebo moderního kování dle připraveného návrhu. Následně dodáme produkt v 3D verzi z plastu s reálnou povrchovou úpravou.

Německé kování v mnoha obdobách
Nejpopulárnějším stylem je v současnosti minimalistickékování v moderním a jednoduchém stylu. Kolekce kování navržené samotnými architekty, mají promyšlený design klik, ale i montážní variabilitu. Proto již 5 modelů bylo oceněno prestižní cenou RedDot Design Award za design.



Obrovskou výhodou je možnost jakékoli kliky osadit ji na rozety klasické s kovovým mechanismem a dvojím jištěním krku kliky, na ploché se zabudovanou zpětnou pružinou – edice Flat line, a na rozety minimalistické. Minimalistické rozety byly vytvořeny světovými architekty jednoduchou geometrickou formou, aby zvýraznily  tvar kliky. Podařilo se jim maximálně se odprostit od formálních tvarů a vzhledu rozety a osadit kliky na minimalistické rozety. Ty jsou skryty pod krkem kliky a umožňují intenzivně vnímat základní a důležité složky interiéru.

Nabídka minimalistických klik na eshopu.

Titanový povrch
Vzhledem ke stále větší oblibě černé barvy, reagují výrobci aplikací různých technologií povrchových úprav. Proto jsme schopni nabídnout povrchovou úpravu titanu černéhov unikátní tloušťce 2 µm. Výsledkem je velmi elegantní a moderní povrch, který je atraktivní svou jednoduchostí.Titan propůjčuje kování exkluzivní vzhled, výrazně černo šedý povrch s kovovým odleskem. Tento extrémně tvrdý povrch  je vysoce odolný proti otěru, absolutně odolný proti známkám používání, dokonce proti poškrábán a znásobuje životnost povrch. Titanový povrch je šestkrát více robustní než chrom. Proto je možné na kování poskytnout doživotní garanci na povrchovou úpravu. Titanové úpravy povrchu je možné zakoupit v dalších variantách a to titan mosaz, titan nerez, titan brown, titan nikl.

Kované železné kliky
Veškerý sortiment je vyráběn i kompletován v Itálii rodinnou firmou. Společnost dbá s velkou péčí na výběr a nákup těch nejkvalitnějších surovin, tradiční ruční zpracování ale i na balení výrobků. Jen díky tomuto přístupu mohou nabídnout výrobky nejen krásné, ale především precizně funkční. Sortimentu kovaných dveřních klik a doplňků obsahuje více než 1.000 položek. Díky nejširšímu výběru na trhu, od moderního po klasické zpracování, jsme schopni uspokojit všechny požadavky nejen běžných zákazníků, ale především té nejnáročnější klientely.



Hlavní část produkce se stále provádí pomocí tradičních řemeslných metod v kombinaci s moderními výrobními technologiemi. Po vytvarování výrobku do konečného tvaru je na kov je nanesena zinková vrstva, která chrání materiál proti korozi. Proto jsou přímo vhodné všechny výrobky do exteriéru a časem nedochází k únavě materiálu ani povrchové úpravy. Poslední fáze je nanesení povrchové úpravy, která je současně tou nejdůležitější fází. Výběr finálních barev, laků a patiny je od stálých italských dodavatelů s desítkou let společných zkušeností ve výrobě.

Základním a nejčastějším povrchem je sytě černá barva, známá jako kovářská černá, nebo antické černá, která má jemnou šedou patinu a působí decentněji. Při těchto variantách nedochází k následnému lakování a proto jsou současně tyto povrchy i nejkvalitnější. Další velmi oblíbená úprava je antická rez, kde je při výrobě postupováno podle tradičních způsobů, kdy je proces rezivění pouze pro moderní použití urychlen.Mezi další možné povrchové úpravy patří antická zlatá zelená, bronz černý, antická zlatá, zlatá bílá, světle šedá, šedé železo, antická zlatá modrá nebo červená. Na přání se kliky osazují i zpětnou pružinou, která brání po čase používání, aby klika ovisala. Samozřejmostí jsou rozety s výstupy a prošroubováním skrz dveřní křídlo do pouzdra. Ani u kovaného kování tedy nemusíte dělat ústupek a montáž bude splňovat všechny maximální požadavky.
        


Ve stejném designu najdete nejen dveřní kliky a kování, ale i okenní kliky, madla, mušle na dveře, panty a mnoho dalších doplňků včetně retro posuvného systému.Díky tomu dokážete sjednotit nejen nejmenší prvky interiéru, ale i celý exteriér.



Dále z doplňků poštovní schránky, krbové nářadí a doplňky, kované vývrtky a stojany na víno, věšáky na zeď i samostatně stojící, okrasné pásy k pantům, zámky na kované ploty, petlice, závory, nábytkové úchytky, retro visací zámky, garážové tyče a další a další doplňky.Na přání a návrh zákazníka dokážeme připravit osvětlení a další produkty ve speciálních úpravách, nebo přímo dle představ nebo nákresu.

Vintage kolekce kování
Nyní velmi oblíbené kování ve Vintage stylu, ve specializované edici.  Nabízíme několik kolekcí v jedinečných povrchových úpravách: antická mosaz, staré stříbro, oxidovaná mosaz, rustikální mosaz matná, vintage měď, přírodní mosaz, kalifornská černá.

Tyto úpravy jsou navíc jedinečné svou patentovanou antibakteriální úpravou. Ta na bázi iontů stříbra chrání doživotně kliku nebo vybrané kování proti bakteriím. Tím je kování vhodné nejen do rodin se staršími lidmi a dětmi, ale i do nemocnic, klinik, ordinací a všude tam, kde se zvýšeně dbá na hygienu. Všechny povrchové úpravy nabízejí možnost ucelených kolekcí ve vybraném designu.


 
 
 

Autor: bomark.cz s.r.o.