Ikonická konvička pro nejlepší kávu Představujeme klasický kávovar, perkolátor, vynikající pro přípravu tradiční kávy typu espresso.Jeho tvar je nezaměnitelný, stejně jako chuť připravené kávy - jeho vzhled totiž vychází z původního designu kávovaru Moka Express z roku 1933. Máme v nabídce také nerezové perkolátory, naprostou klasikou jsou však hliníkové, a to i přesto, že je tento materiál považován v kuchyni za nepříliš vhodný. Ze zdravotně nezávadného hliníku Právě pro svou neodmyslitelnou hliníkovou konstrukci jsou tyto výjimečné kávovary tolik žádané a nejen znalci kávy vyhledávané. Hliník má totiž jednu důležitou vlastnost – skvěle přejímá překrásnou vůni kávy a na povrchu vytváří žádoucí patinu, která je pro správnou chuť kávy nepostradatelná. Patina však vzniká až po určité době, proto je důležité použitý kávovar opláchnout pouze čistou teplou vodou, nikoliv saponátem či jej v horším případě vkládat do myčky nádobí Jaká je vlastně káva z mocca kávovaru PALOMA? Výrazná, silná a překvapující svou chutí a aroma. Přestože se často káva z mocca kávovarů označuje jako espresso, není tomu tak. Mocca kávovary pracují na principu vztlaku, kdy fontánovým efektem proniká káva do sběrné nádoby. Dvě spojené nádoby Mocca kávovar PALOMA se skládá ze dvou nádob spojených zásobníkem na mletou kávu. Nádoby od sebe oddělíte pouhým odšroubováním, spodní část naplníte studenou vodou tak, aby hladina byla pod spodním okrajem bezpečnostního ventilu. Do nádobky vložíte zásobník, který jste naplnili po okraj kávou určenou pro přípravu espressa. Na spodní nádobu našroubujte horní díl kávovaru, postavte jej na zapnutý sporák a vyčkejte zhruba tři minuty. Výsledkem je výborná a silná káva, na jejíž aroma nelze zapomenout…