1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Malé kuchyňské spotřebiče
  4. Retro
  5. Klasické
  6. KitchenAid Robot MINI Artisan 5KSM3311XEHW medová rosa
KitchenAid Robot MINI Artisan 5KSM3311XEHW medová rosa - Chefshop.cz

KitchenAid Robot MINI Artisan 5KSM3311XEHW medová rosa

POPIS

Kuchyňský robot KitchenAid Artisan 5KSM3311 MINI je zmenšená verze kuchyňského robota KitchenAid Artisan 5KSM125 (objem mísy 4,3l). Robot je o 20% menší a o 25% lehčí jako ostatní kuchyňské roboty s vyklápěcí hlavou. Objem mísy je 3,3 l a s přehledem připravíte těsto na domácí pizzu či vánočku z množství mouky až 680 g. Vybrat si můžete z 10 rychlostních stupňů + 1/2 mezistupeně, který je skutečně velmi pomalý a tichý, ideální na velmi jemné vmíchávání např. bílky do těsta. 

Tento MINI kuchyňský robot je perfektní do malých kuchyní nebo na přípravu menších porcí. Robot má elegantní, nadčasový a jednoduchý design s vyklápěcí hlavou. Na spodní části robota jsou protismykové gumové podložky, které zabezpečují stabilitu robota na každém druhu povrchu. Planetární systém mixování, činnost robota je rotační (příslušenství není ukotveno na jednom místě, rotačně se pohybuje od středu až po okraj mísy, a tak zabezpečuje rychlé a rovnoměrné rozmíchání).

Obsahuje základní příslušenství: nerezová mísa 3,3 l, plochý šlehač, hnětací hák, šlehací metla. Všechny nástavce jsou vyrobeny z kovu. Hák a plochý šlehač mají bílý nátěr podobný keramice.

Dooupit si můžete kromě: pracovních mís s větším objemem, zmrzlinovače a ohřevných mís.

SPECIFIKACE

Rozměry robota (v x š x d): 31,2 x 19,8 x 31,2 cm

Rozměry balení (v x š x d): 38,4 x 40,6 x 26,2 cm

Výška robota s vyklopenou hlavou: 45 cm

Hmotnost robota: 6,5 kg

Hmotnost balení: 8,3 kg

Objem mísy: 3,3 l

Příkon: 250 W

Otáčky: 40 - 200 otáček za minutu 

Počet rychlostí: 1 - 10

Napětí: 220 - 240 V / 50 - 60 Hz

Délka el. kabelu: 1,22 m

Barva: medová rosa

Materiál: nerezová ocel (konstrukce + mísa), litý zinek (motor), guma (protismyková podložka), kov (nástavce)

Příslušenství: nerezová mísa 3,3 l, hnětací hák, plochý šlehač, šlehací metla

NÁZOR EXPERTA MARKA RAUVOLFA

“My máme doma mixér a konvici KitchenAid a nemůžu si je vynachválit. Kdybychom já nebo má partnerka alespoň trochu pekli, tak bych vůbec neváhal a tenhle robot si koupil. Jistě, cena je trošku vyšší, ale kvalita se téměř blíží profesionálním přístrojům. Navíc je to investice do budoucnosti, neboť tento přístroj vám vydrží celý život.”

 

VÝHODY A NEVÝHODY

Kvalita zpracování, která nemá v tomto odvětví konkurenci.

Retro design ozvláštní vaši kuchyň a zaujme i vaše přátele.

Rovnoměrné a důkladné promíchání díky planetárnímu pohybu.

Malý, lehký a snadno přenosný.

Nezabere mnoho místa.

Výběr ze 6 barev.  

Tichá chod a velký výkon.

10 rychlostních stupňů + 1/2 mezistupeň, který je skutečně velmi pomalý a tichý, ideální na velmi jemné vmíchávání např. bílky do těsta.

Protismyková gumová podložka zabezpečuje stabilitu robota.

Bez problémů uhněte například odpalované těsto, těsto na vánočku a jiná tužší těsta.

Obsahuje základní příslušenství: nerezová mísa 3,3 l, hnětací hák, plochý šlehač, šlehací metla.

Možnost rozšířit kulinářské schopnosti s dalším příslušenstvím.

Cena je vyšší než je běžné u některých kuchyňských robotů, ty se však svou kvalitou ani výkonem nedají s Artisanem srovnat. Je třeba si uvědomit, že si kupujete profesionální přístroj, který vám vydrží celý život.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano, ale jen příslušenství a mísa, ne stroj samotný

    RECEPT NA DONUTY S ČOKOLÁDOVOU POLEVOU

3 - 3 1/4 hrnku (420 - 455 g) hladké mouky, 1/2 kostky čerstvého droždí (cca 25 g), 6 lžic (70 g) cukru, 2/3 hrnku (120 ml) teplého mléka, 2 vejce (lehce ušlehaná), 1/2 lžičky soli, 6 lžic (85 g) másla (pokojové teploty, nakrájené na kostičky), olej na smažení

Na polevu: 1 a 1/2 hrnku (190 g) moučkového cukru, 4 lžíce kakaového prášku, špetka soli, 3 - 4 lžíce mléka, 1 lžička vanilkového extraktu (pokud máte, použijte pravou vanilku), barevná nebo čokoládová sladká rýže na ozdobení


Postup:
1. Droždí, cukr a teplé mléko lehce promíchejte v misce a nechte vzejít kvásek (cca 10 minut).

2. Do mísy kuchyňského robotu nasypte mouku (začněte na 420 g), zbytek cukru (tedy 4 lžíce), přidejte sůl, vejce a vzešlý kvásek. Na robota nasaďte hnětací hák. Na nízký stupeň suroviny promíchejte.

3. Zvýšte na vysoký stupeň a nechte těsto hnětat cca 5 minut. Těsto by mělo být pružné, podle potřeby přidejtemouku, vždy jen po 1 lžíci a znovu hněťte.

4. Hotové těsto dejte do máslem vymazené mísy, přikryjte fólií a nechte na teplém místě kynout asi 1 - 1 a 1/2 hodiny.

5. Vykynuté těsto vyválejte na lehce pomoučněném vále do obdélníku vysokého asi 1,5 cm. Z těsta vykrajujte kolečka o průměru cca 7 - 8 cm (vykrajovátkem nebo třeba skleničkou) a uprostřed vykrajovátkem vykrojte malé kolečko. Z vykrojených vnitřků (jednoho nebo dvou) udělejte kuličku. Takto postupujte, až zpracujete všechno těsto.

6. Vykrojené donuty přeneste na pečícím papírem vyložený plech, přikryjte volně utěrkou a nechte cca 30 až 60 minut kynout.

7. Jakmile jsou donuty nakynuté, připravte si olej na smažení. Ve velkém hrnci rozehřejte olej (min. půl litru - podle velikosti hrnce) až teplota dosáhne 180 °C. Jakmile je olej připravený ke smažení, vložte do něj koblížky (počet záleží na velikosti hrnce - cca 5 najednou). Nejdříve smažte z jedné strany, potom otočte vidličkou a smažte z druhé. Dávejte pozor na dobu smažení - smaží se velmi rychle (ani ne 1 minutu z jedné nebo druhé strany). Jakmile začnou donuty rychle hnědnout, hned je otočte.

8. Usmažené donuty vyndejte na ubrouskem nebo papírovou utěrkou vyložený plech, aby olej mohl okapat. Nechte je lehce vychladnout.

Poleva:
1. Všechny suroviny na polevu smíchejte a vyšlehejte dohladka.

2. Usmažené donuty do polevy namáčejte z jedné strany a hned posypte sladkou barevnou rýží. Nechejte zaschnout.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: https://www.chute-sveta.cz/americke-koblizky-donuts/#

RECEPT NA DOMÁCÍ KMÍNOVÝ CHLÉB

200 g žitné mouky (může být i celozrnná), 300 g pšeničné chlebové mouky, 200 g pšeničné hladké mouky (může být i celozrnná nebo špaldová), celý kmín (asi 15 g), 15 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru (nebo medu, melasy, ...), 490 ml vody (můžete zkusit i pivo, syrovátku), 15 g soli

Postup:
1. V míse od si rozdrobte kvasnice. Pokud nemáte robota, budete hníst těsto ručně. Přidejte cukr a vidličkou rozmíchejte do řídké kašičky. Smíchejte s vodou a metličkou dobře promíchejte.

2. Dále přisypte vše ostatní z receptu. Robot zapněte na nízkou rychlost a nechte hníst 10 minut. Pokud použijete domácí pekárnu, tak nechte hníst 30 minut a těsto poté vyjměte. 

3. Propracované a lepkavé těsto si dejte ideálně do plastové misky vymazané lžičkou oleje. Pokud nemáte nějakou s víkem, tak vložte mísu do plastového sáčku. Nechte při pokojové teplotě kynout jednu hodinu. Během této doby jednou přeložte. Dělá se to tak, že kraje těsta natáhnete a založíte do středu těsta. Dělat to muže přímo v míse kolem dokola.

4. Po hodině si malinko naolejujte linku a těsto roztáhněte na přibližný čtverec. Složte a utahováním srolujte do tvaru šišky. Ošatku si pomoučněte žitnou moukou a šišku těsta vložte spojem nahoru. Můžete těsto nechávat kynout iv cedníku, který vyložíte utěrkou a pomoučníte ji. Po vyklopení bude spoj vespod a při pečení se nebude rozmotávat. Ošatku dejte opět do sáčku a nechte kynout jednu hodinu. Přibližně po dvaceti minutách si dejte rozpálit troubu i s pečícím kamenem a plechem na vodu. Pokud budete péci na plechu, tak můžete nahřívat později. Trouba musí dosáhnout minimální teploty 250 °C .

5. Vykynutý chleba, který už kompletně vyplnil ošatku, opatrně vyklopte na sázecí lopatu. Tu si poprašte hrubou nebo kukuřičnou moukou. Chleba po ní lépe sklouzne. Pokud pečete na plechu, tak je důležité vůbec ho nevytahovat ven. Rychle se ochlazuje a chléb by vám po obvodu praskl. Připravte si cca 200 ml horké vody z konvice, žiletku a sázecí lopatu. Teď už to půjde velmi rychle. Hlavně POZOR na páru!

6. Chleba si vyklopte na lopatu, nařízněte, pokud tedy chcete a rychle ho sešoupněte na kámen či plech do trouby. Do spodního plechu na dně trouby nalijte vodu a rychle zavřete troubu. si nastavte na 15 minut. 

7. Poté stáhněte teplotu na 190 - 200 °C . Vytáhněte plech na vodu a dopečte 30 minut.

8. Chladit nechte na mřížce. Nekrájejte teplý chléb! Střídka by se vám srazila.
Z uvedených surovin připravíte bochník o váze 1200 g.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://www.pazitka.cz/ostatni/domaci-kminovy-chleba-z-drozdi/

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu. Rozšiřte možnosti svého kuchyňského robota o , které vám pomůže s krájením, mletím masa nebo lisováním ovoce i zeleniny.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky  nebo si prohlédněte .

Styl: Klasické,Retro
Kategorie: Malé kuchyňské spotřebiče

ean: 5413184102920
typ produktu: kuchyňský robot artisan

Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Malé kuchyňské spotřebiče
Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

Další Malé kuchyňské spotřebiče