POPIS
Univerzální nůž z kolekce Pure od výrobce Zwilling má zakrytou střenku, která je pevně spojena se syntetickou rukojetí. Tato kolekce se vyznačuje bezchybnou kvalitou a odolností. Nůž je vykován z jednoho kusu oceli, nemá tedy sváry ani spoje, což je velmi hygienické a nůž se snadno udržuje a čistí. Nůž je navíc dokonale vyvážen a práce s ním je tedy velice snadná a zároveň bezpečná. Univerzální nůž je díky vroubkované čepeli ideální na krájení měkkého ovoce a zeleniny s tuhou slupkou jako jsou například rajčata a na krájení pečiva. Někdy je označován také jako snídaňový nůž.
Tento nůž má ostří vyrobeno ze speciální směsi nerezové oceli s tvrdostí cca 57 HRC (Rockwellovy stupnice tvrdosti). Díky ručnímu doostření a leštění s následnou kontrolou laserem je zajištěna jeho dlouhotrvající ostrost, která se snadno obnovuje. Záštita chrání prsty a vyvažuje nůž. Na výrobní vady čepele získáte doživotní záruku. Nůž můžete mýt v myčce na nádobí, ale přesto doporučujeme šetrnější ruční mytí.
TIP: Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte .
Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání.
SPECIFIKACEDélka čepele: 13 cm
Materiál: speciální směs nerezové oceli, syntetika (rukojeť)
Barva: stříbrná, černá
Záruka: 50 let na ostří nože, ostatní části 2 roky
1. OcelSpeciální ocel ZWILLING je dobře vybalancovanou kombinací chromu a uhlíku, což je tajemstvím výroby prémiové oceli. Speciální proces tvrzení pomocí ledu je také zárukou kvality nožů s označením FRIODUR, které jsou odolné proti rzi, flexibilní a zároveň si uchovávají ostrost své čepele lépe než většina ostatních nožů. Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice.
2. ZáštitaZáštita nože poskytuje hladký přechod mezi rukojetí a ostřím nože. Záštita je tvarována tak, aby poskytla co největší ochranu během krájení a zároveň co nejlepší rozložení váhy.
3. OstříZWILLING V-Edge ostří udává standard pro kuchyňské nože po celém světě. Stabilní ostří s úhlem 30 ° (15 °po obou stranách) garantuje nadstandardní výkon, pohodlí a přesnost při krájení a uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších z vás. Ostrý úhel přináší vylepšenou ostrost již při prvním použití, což pro vás znamená příjemnější krájení. Díky V-edge ostří, nůž doslova proplouvá ingrediencemi bez jakéhokoliv odporu.
4. RukojeťMinimalistická rukojeť je působivě perfektně vyvážená a umožňuje pevný a bezpečný úchop nože.
VÝHODY A NEVÝHODYNůž je vykován z jednoho kusu speciální směsi nerezové oceli s tvrdostí 57 HRC.
Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci.
Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem.
Syntetická rukojeť se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty.
Vyšší pořizovací cena.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do myčky: Ano, ale doporučujeme šetrnější ruční mytí
Údržba nožů ZwillingMytí a čištění
Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.
Krájecí podložka
Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - , silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.
Ostření / broušení
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne \"zub\" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.
Bezpečné uložení
Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného nebo na ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože.
Správný nůž
Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.
Zdroj: www.vasekuchyne.cz
CO DÁL?Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky nebo na dalších značek.