spotovku už vám dneska bude schopný snad nabídnout kdejaký dodavatel jen chce asi sledovat, co si k tomu ještě namarkuje navíc...
My máme elektřinu u bezDodavatele, kde jedeme podle spotového trhu a zvládáme to s přehledem.
Za den platím 6 korun a další marži už tam nevedou takže vskutku jednoduchý.
Tak to není špatná cena, to jde, se divím, že si neberou nic dalšího za MWh.
Dobrý den, mohl by mi tu někdo doplnit mojí informační mezeru jestli i u spotových tarifů bude platit zastropování ceny? Předem děkuji
No jak to vláda nastavila, tak to platí pro všechny, takže pro spot a tedy bezDodavatele bude platit hraniční zastropovaná cena a když to bude klesat, tak je možnost ušetřit.
I vzhledem k úpravě cen to furt vidím u BD na příští rok jako nejlepší řešení.
No tak jasně že mám na mysli právě ty. Tak si vemte, že ač se bude platit za odebranou MWh, tak furt je to do výše nastavenýho zastropování a ne ještě plus nad to. A vzhledem k tomu, že spot má výhodu i klesat, tak nemusím platit jen hraniční cenu, ale i míň. Dobrá matematika ne..
Už jste taky četli o tom zrušení spotu? Nemám slov.. takže kdo chce ještě třeba ušetřit, tak má čas do konce roku podepsat novou smlouvu a od 1.1. smůla pro klasickou domácnost. FVE s průběhovým měření je v klidu, tý se to netýká. My co už to u bezDodavatele máme, tak jsem taky v klidu, ale ještě se k nim teďka během svátku dá přejít... já třeba budu narychlo převádět rodiče.
V minulém týdnu se ke mně dostala tahle příjemná informace, takže vždycky po návštěvách jsem k tomu sedl a hledal si jaké máme ještě možnosti a kdo vůbec spotový tarif nabízí, protože jsem absolutně neměl přehled. Na internetu jsem pak našel jeden souhrn s možnostmi, tak jsem i po porovnání nějakých poplatků v úterý zavolal na Bezdodavatele, jak tu píšete a nechal uzavřít smlouvu s nimi. Jako sice se mi nelíbí, že stát dělá takovéhle čachry s nařízeními, ale člověka to hold pak dožene k rychlýmu jednání.
Mně to přijde diskriminační, nechápu, že v tak krátký době můžou něco takovýho nařídit a obrat lidi o možnost ušetřit. Podle mě o tom většina lidí ani neví, že přišli o tuhle možnost. Já kdybych se o to nezajímal, tak mi to taky uteče. Našim jsem to naštěstí stihl vyřídit u bezDodavatele online, tak jsou v suchu, ale prostě člověka tyhle machinace narychlo štvou.
A to jakože už se teďka na spot nebudu schopný dostat, mi tímhle chcete říct?
No pokud jste klasická domácnost, kde máte elektroměr s měřením typu C, tak to ano, to jde s křížkem po funuse. Ledaže byste si dobrovolně sám zaplatil lepší el.měr, kterým vám to pak přejít na spot umožní. Pokud máte FVE, tak jste klikař, protože tam se pro vás nic nezměnilo a přecházet můžete jak se vám zlíbí, u bD to jde online.