Oblíbené diskuze
Nové diskuze
Dovolená, jak ji strávit v pohodě?

Dovolená, jak ji strávit v pohodě?

Odpovedi 6 Oblibene0
Zavlažujete automaticky, úsporně a prakticky!

Zavlažujete automaticky, úsporně a prakticky!

Odpovedi 3 Oblibene0
Františkánská zahrada

Františkánská zahrada

Odpovedi 4 Oblibene0
VEKRA-INTERIÉROVÉ DVEŘE-NEGATIVNÍ ZKUŠENOST-NESPRÁVNÁ MONTÁŽ

VEKRA-INTERIÉROVÉ DVEŘE-NEGATIVNÍ ZKUŠENOST-NESPRÁVNÁ MONTÁŽ

Odpovedi 3 Oblibene0
Oresi kuchyně zkušenosti

Oresi kuchyně zkušenosti

Odpovedi 18 Oblibene0
Armex energy zkušenosti s odběrem energií

Armex energy zkušenosti s odběrem energií

Odpovedi 19 Oblibene0
Výběr nové pračky

Výběr nové pračky

Odpovedi 3 Oblibene0
Palačinkovač

Palačinkovač

Odpovedi 11 Oblibene0
Instalace kotlů

Instalace kotlů

Odpovedi 6 Oblibene0
Chci si koupit herní konzoli

Chci si koupit herní konzoli

Odpovedi 18 Oblibene0
Nejživější diskuze
Televize nad krbem ?

Televize nad krbem ?

Odpovedi 50 Oblibene1
Jak mám vyzdobit obývák ?

Jak mám vyzdobit obývák ?

Odpovedi 68 Oblibene0
Vchodové dveře Vekra? Zkušenosti

Vchodové dveře Vekra? Zkušenosti

Odpovedi 111 Oblibene0
Jak opticky rozšířit úzkou chodbu ?

Jak opticky rozšířit úzkou chodbu ?

Odpovedi 14 Oblibene0
Postel z dřevěných palet

Postel z dřevěných palet

Odpovedi 1 Oblibene0
Barva fasády vs. okna, dveře, plot....

Barva fasády vs. okna, dveře, plot....

Odpovedi 8 Oblibene0
Rada jakou barvou vymalovat ložnici?

Rada jakou barvou vymalovat ložnici?

Odpovedi 16 Oblibene0
Úzká chodba

Úzká chodba

Odpovedi 14 Oblibene0
Kde koupit kvalitní sedačku?

Kde koupit kvalitní sedačku?

Odpovedi 22 Oblibene0
Ložnice

Ložnice

Odpovedi 23 Oblibene0

Dodavatel elektřiny se spotovou cenou

antal
antal
6.11. • v ostatni

Dobrý den, prosím o doporučení ověřeného dodavatel se spotovou cenou. Měli jsme nabídku na fix, ale cena se nám zdála přemrštěná a se spotem by údajně mělo jít i ušetřit. Takže bychom si chtěli zjistit možnosti, díky

Patro • před: 1 rokem a 4 měsíci

spotovku už vám dneska bude schopný snad nabídnout kdejaký dodavatel jen chce asi sledovat, co si k tomu ještě namarkuje navíc...

Ondrak • před: 1 rokem a 4 měsíci

My máme elektřinu u bezDodavatele, kde jedeme podle spotového trhu a zvládáme to s přehledem.

Patro • před: 1 rokem a 4 měsíci

no a když už je teda zmiňujete, tak o kolik navíc to u nich máte?

Ondrak • před: 1 rokem a 4 měsíci

Za den platím 6 korun a další marži už tam nevedou takže vskutku jednoduchý.

Patro • před: 1 rokem a 4 měsíci

Tak to není špatná cena, to jde, se divím, že si neberou nic dalšího za MWh.

Rossi • před: 1 rokem a 4 měsíci

Dobrý den, mohl by mi tu někdo doplnit mojí informační mezeru jestli i u spotových tarifů bude platit zastropování ceny? Předem děkuji

Ondrak • před: 1 rokem a 4 měsíci

No jak to vláda nastavila, tak to platí pro všechny, takže pro spot a tedy bezDodavatele bude platit hraniční zastropovaná cena a když to bude klesat, tak je možnost ušetřit.

Michal8Z • před: 1 rokem a 3 měsíci

I vzhledem k úpravě cen to furt vidím u BD na příští rok jako nejlepší řešení.

Ondrak • před: 1 rokem a 3 měsíci

Myslíte ty zavedený poplatky?

Michal8Z • před: 1 rokem a 3 měsíci

No tak jasně že mám na mysli právě ty. Tak si vemte, že ač se bude platit za odebranou MWh, tak furt je to do výše nastavenýho zastropování a ne ještě plus nad to. A vzhledem k tomu, že spot má výhodu i klesat, tak nemusím platit jen hraniční cenu, ale i míň. Dobrá matematika ne..

Ondrak • před: 1 rokem a 3 měsíci

Už jste taky četli o tom zrušení spotu? Nemám slov.. takže kdo chce ještě třeba ušetřit, tak má čas do konce roku podepsat novou smlouvu a od 1.1. smůla pro klasickou domácnost. FVE s průběhovým měření je v klidu, tý se to netýká. My co už to u bezDodavatele máme, tak jsem taky v klidu, ale ještě se k nim teďka během svátku dá přejít... já třeba budu narychlo převádět rodiče.

DominikVrsan • před: 1 rokem a 2 měsíci

V minulém týdnu se ke mně dostala tahle příjemná informace, takže vždycky po návštěvách jsem k tomu sedl a hledal si jaké máme ještě možnosti a kdo vůbec spotový tarif nabízí, protože jsem absolutně neměl přehled. Na internetu jsem pak našel jeden souhrn s možnostmi, tak jsem i po porovnání nějakých poplatků v úterý zavolal na Bezdodavatele, jak tu píšete a nechal uzavřít smlouvu s nimi. Jako sice se mi nelíbí, že stát dělá takovéhle čachry s nařízeními, ale člověka to hold pak dožene k rychlýmu jednání.

Ondrak • před: 1 rokem a 2 měsíci

Mně to přijde diskriminační, nechápu, že v tak krátký době můžou něco takovýho nařídit a obrat lidi o možnost ušetřit. Podle mě o tom většina lidí ani neví, že přišli o tuhle možnost. Já kdybych se o to nezajímal, tak mi to taky uteče. Našim jsem to naštěstí stihl vyřídit u bezDodavatele online, tak jsou v suchu, ale prostě člověka tyhle machinace narychlo štvou.

Nekky • před: 1 rokem a 2 měsíci

A to jakože už se teďka na spot nebudu schopný dostat, mi tímhle chcete říct?

Ondrak • před: 1 rokem a 2 měsíci

No pokud jste klasická domácnost, kde máte elektroměr s měřením typu C, tak to ano, to jde s křížkem po funuse. Ledaže byste si dobrovolně sám zaplatil lepší el.měr, kterým vám to pak přejít na spot umožní. Pokud máte FVE, tak jste klikař, protože tam se pro vás nic nezměnilo a přecházet můžete jak se vám zlíbí, u bD to jde online.

Jacob • před: 1 rokem a 1 měsícem

Nekky, koukněte teďka bD na stránky, mají tam nový tarif, pro ty, co nemají průběhové měření, mělo by to snad vycházet ze spotu, ale je to přizpůsobený klasickým domácnostem. Neumím to úplně vysvětlit, každopádně přišli s řešením i pro ty, co to nestihli do konce roku k nim.

Nekky • před: 1 rokem a 1 měsícem

Jako já bych se furt nejraději dostal na ten spot, ale vypadá to, že mám fakt smůlu, dokud zas to nařízení nezruší. Takže možná mi nezbyde nic jiného než tahle ta varianta, co mi navrhujete.

Jacob • před: 1 rokem a 1 měsícem

Buď a nebo si ještě můžete pořídit FVE, ale na to byste možná čekal daleko dýl a mezi tím už by to klidně mohli zas povolit :D ..Ten novej tarif je bez tak jen na dobu než to povolí, podle toho co jsem četl v podmínkách, by vás pak hodili zas hnedka na spot, takže byste se ani o nic nemusel starat.

Ladislav • před: 1 rokem a 18 dny

To mi přijde trochu jako nesmysl honit nový elektroměr jenom kvůli tomu, že na nějakou dobu omezili spot. Jednou to beztak ukončí. U bezDodavatele je teďka alternativa ke spotu, pro nás co nemáme průběhové měření. Našel jsem to u nich a jdu na to, protože ceny klesají a tohle je pro mě šance, jak mít taky nižší cenu.

Mr.Filip • před: 1 rokem a 14 dny

A můžete mi případně říct, jak ten tarif vypadá a co musím splňovat proto, abych se na něj měl možnost dostat?

Ladislav • před: 1 rokem a 13 dny

Jo v pohodě, ten tarif je udělaný pro nás, co máme elektroměr typu C, teda ne ten chytrý, co dálkově odesílá data. Výpovědní dobu má měsíc a v podstatě cenu u toho stanovují na každý měsíc novou, která je pak fixní a je stanovená dopředu z dat velkoobchodních cen energie, s kterými se obchodovalo na následující měsíc posledních 5 dnů. Doufám, že jsem to napsal alespoň trochu srozumitelně.

Mr.Filip • před: 1 rokem a 12 dny

Tak to by nemuselo vycházet špatně, i ta měsíční výpovědní lhůta se mi zamlouvá, to moc často nebývá, většinou jsou 3. A nějaké poplatky jsou tam?

Ladislav • před: 1 rokem a 11 dny

Jo pardon, ty jsem zapomněl zmínit. Platí se tam za odběr MWh a to 450,- bez DPH plus nějaký 4 koruny denní poplatek. S tím že se vám to i v tomto případě když dají dohromady celkovou cenu za spotřebu zarazí o strop.

Mr.Filip • před: 1 rokem a 8 dny

Bych se divil, kdyby tam neměli něco za služby.

.Zdenek. • před: 10 měsíci a 24 dny

Mají, jenže podobný poplatky dneska mají všude, nikdo nic nechce dělat zadarmo v tom stavu v jakém se republika nachází. A proto hledám východisko, který mě bude stát teď i později na spotu nejmíň a to mi vychází bezDodavatele. Jsou mi sympatický i jejich filozofií projektu, tak to u nich zkusím.

Gaz • před: 9 měsíci a 21 dny

Já jsem si teďka dělal porovnání těch měsíčních tarifů plus s podmínka co na sebe mají navázaný a bezDodavatele mě vychází v podstatě nejlíp, sledujete to taky někdo? Předpokládám, že cena bude ještě klesat a když se na spot teďka nedostanu s běžným elektroměrem, tak to vezmu asi přes tu měsíční energii. Mě asi teďka prostě lepší verze nenapadá kudy se jinak ubírat, co?

Markos • před: 9 měsíci a 6 dny

Přes léto to bude asi prima řešení, v zimě už bych to tak zeleně neviděl, ale nebudu předbíhat. Změna půjde případně zařídit při měsíční výpovědi snadno. Já bych do toho šel.

A.Dosty • před: 8 měsíci a 1 dnem

Mně to přijde výhodný, sice už se teďka dá prý za nějaký lepší ceny fixovat i na dýl, ale furt je větší šance podle mě ušetřit víc tady na tom. Musí každý vědět sám do čeho je ochotný jít. Já budu ještě u bezdodavatele.

Gaz • před: 6 měsíci a 21 dny

Počítám s tím, že jak padne strop, tak budeme všichni na spotu, ale jak mám teď za elektřinu 3743,-, tak si nemůžu stěžovat, zatím mi lepší cena jinde nabídnutá nebyla za MWh.

LukKaftan • před: 5 měsíci a 19 dny

Porovnání s jinými nemám, ale bavil jsem se o tom, že spotovka dlouhodobě prostě vychází levněji, tak jsem to chtěl na baráku sám vyzkoušet. Zatím teda panely nemám, ale do budoucna zvažuju jejich pořízení, tak aspoň už ten systém u BD budu znát. Třeba fakturaci mají fakt zmáknutou jak jí posílají i s tím hodinovým rozpisem.

Stoky • před: 3 měsíci a 12 hodinami

Furt tomu nevěřím, že to nechali dojít až do stavu, že rok jsme nemohli na spot a ve finále nám to zatrhli úplně. Tak hold když ne tohle, tak jsem našel alternativu spotu, který je nějak zprůměrovaný z předchozího měsíce a je to pevná cena na měsíc. U Bezdodavatele je vidět v grafu jak to vycházelo doposud a ty ceny jsou na můj vkus dost slušný, tak to asi risknu, když se u toho nijak nevážu.

gery • před: 20 dny a 8 hodinami

Úplně upřímně je tenhle tarif, co zmiňujete, pro mě daleko lepší forma, jak šetřit za energie u bezDodavatele než celkový spot. Z toho jsem měl vždycky respekt a není tomu jinak i teď, ač to klesá. Prostě raději vidím nějakou stálou cenu z který můžu vycházet a počítat s ní.

ico-no-user
Jméno*: • Přidej svůj komentář
E-mail*:
Ochrana proti spamu.
Napiš aktuální číslo dne v měsíci*:
Přidat foto Přidat fotografii