Články (31)

Za inspirací do Letňan

Pokud nemáte ještě jasný plán, jak strávit nadcházející víkend, vydejte se do Letňan. V PVA EXPO Letňany probíhá od 5. do 8.10. veletrh nábytku, interiérů a bytových doplňků FOR INTERIOR. Na 300 českých i zahraničních vystavovatelů tu nabízí originální nábytek, kožené i textilní pohovky, ložnice, kuchyně, podlahy, zakázkovou výrobu, bytové doplňky, osvětlení a mnoho dalšího. Přinášíme vám malou reportáž z dnešního dne na veletrhu FOR INTERIOR. Přijďte se přesvědčit, že originalita a kvalita nemusí nutně znamenat astronomicky vysokou pořizovací cenu.

Venkovský styl bydlení nejen pro chalupáře

Jste srdcem venkovan a chcete si vytvořit odpovídající bydlení ve venkovském stylu? Přinášíme vám několik dobrých tipů, se kterými vám to půjde raz dva.

Pro krásnější terasu

S teplým počasím přichází ruku v ruce úklid a zdobení terasy. Bereme útokem zahradní centra a květinářství, abychom si trochu toho rozkvetlého jara přinesli i do našich domovů. Stejně důležité jako, co sázíme, je i do čeho sázíme. Přinášíme několik tipů na květináče pro venkovní využití.

Zabydlete se ve vaší zahradě

Jaro už je na dosah a brzy budou sluneční paprsky natolik silné, abychom se spokojeně posadili na zahradě a vypili si šálek kávy. Pokud letos plánujete nákup nového zahradního nábytku, přinášíme vám několik tipů.

O krb se musíte starat s předstihem

Zima v plném proudu a v krbu ne a ne zatopit. Zřejmě jste něco zanedbali a místo příjemného posezení u krbu si lámete hlavu s tím, proč to nehoří.

Jak si pořídit bydlení podle vašich představ

Nevyhovuje vám současné bydlení? Hledáte větší byt či dům? Poradíme vám, na co se zaměřit při hledání nového bydlení, na co si dát pozor a kde naleznete širokou nabídku nemovitostí.

Tipy na vánoční dekorace

Nastal adventní čas a s ním i výzdoba našich domovů pro časy sváteční. Máme pro vás zajímavé tipy, jak si vytvořit příjemnou vánoční atmosféru.

Ustrojte váš interiér do nových barev

Okoukala se vám výmalba vašeho domova, toužíte po změně, ale nemáte správnou inspiraci? Přinášíme vám několik tipů, jak proměnit váš interiér pomocí nástěnných dekorací a barev.

Tipy na podzimní dekorace do vašeho domova

Podzim je výjimečné roční období, kdy se příroda obléká do těch nejúžasnějších barev. Počasí už ovšem není tak přivětivé a my se po dni stráveném venku těšíme do tepla svých domovů. Často si zdobíme naše interiéry různými přírodninami, tvoříme či kupujeme podzimní dekorace. Přinášíme vám proto několik tipů na podzimní dekorace, aby se váš domov stal ještě útulnějším.

Poradna bytového designu s Markétou Aniolovou je tu pro vás

Nevíte si rady se zařizováním interiéru? Chce to změnu a vy nevíte, jak na ni? Máte jasnou představu, ale chybí vám zkušenosti? Nabízíme vám řešení. Nechte si poradit od designérky Markéty Aniolové v naší nové poradně bytového designu.

Venkovní osvětlení umocní celkovou atmosféru

Správným výběrem venkovního osvětlení lze zásadním způsobem proměnit venkovní prostor. Zahrada, terasa či balkón získá naprosto odlišnou atmosféru, nabídnou se nové pohledy, vyniknou některé struktury a jiné zůstanou potlačeny. Hrou s barevnými efekty je možné dosáhnout atraktivní podívané.

Lavičky pro příjemné posezení

Lavička je nepostradatelný kus zahradního nábytku nejen v zahradě, ale také na verandě či terase. Vhodně umístěná lavička láká k odpočinku, k zastavení se a umožňuje v klidu pozorovat okolí. Na trhu je k mání široký sortiment laviček různých materiálů a designu. Nechte se při vašem výběru inspirovat na inHaus.cz

Inspirace, jak na zahradní jezírka

Pohledem na vodní plochu je člověk fascinován od nepaměti. Bydlet u moře, řeky, rybníku či jezera je pro mnohé z nás nesplněným snem, a proto toužíme vnést vodní živel alespoň do své zahrady. Voda dává zahradě nový rozměr, přináší do ní dynamický prvek, život i místo k relaxaci. Je celá řada možností, jak vodu do zahrady zakomponovat. Jednou z možností jsou zahradní jezírka.

Velikonoční výzdoba rozjasní váš domov

Letošní Velikonoce připadly na první dubnový víkend. Příroda se probouzí a s ní i naše snaha vyzdobit si jarně naše domovy.

Deset tipů na kovový zahradní nábytek

Kovový nábytek je jakýmsi zahradním evergreenem, byl součástí teras a různých zahradních zákoutí dávno předtím, než se zrodil plast. Celkově působí odlehčeným dojmem, snese celoroční pobyt venku a každé zahradě dodá na originalitě a umocní její atmosféru.

O víkendu se inspirujte v Letňanech

Přinášíme vám fotoreportáž z právě probíhající pětice veletrhů v PVA Letňany - FOR HABITAT-FOR FURNITURE-FOR OFFICE-FOR GARDEN-BYDLENÍ, NOVÉ PROJEKTY. Svým zaměřením pokrývají všechny obory, které jsou spojeny s bydlením, nábytkem, tvorbou zahrad, kancelářemi, zkrátka prostředím, ve kterém se každý den pohybujeme. S jednou vstupenkou můžete navštívit hned 5 veletrhů. Čeká na vás bohatý doprovodný program a stovky domácích a zahraničních vystavovatelů.

Plánujete nový zahradní nábytek? Zkuste dřevo, rozhodně vás nezklame

Jaro na sebe nenechá dlouho čekat a my stojíme před úkolem zkontrolovat zahradní nábytek. V případě, že jste nábytek správně zazimovali, stačí ho nyní správně ošetřit a můžete zasednout k odpolední kávě. Pokud patříte k těm, kteří budou vybírat nábytek nový, inspirujte se našimi tipy zahradního sezení. Tentokrát jsme se zaměřili na nábytek dřevěný.

Jaký zvolit zahradní nábytek? Zkuste našich dvanáct tipů na umělý ratan.

S příchodem jara se mnoho z nás přesouvá ze svých vyhřátých domovů do zahrad, na balkóny a terasy. Zvykli jsme si na to, že se venkovní prostory stávají naším druhým domovem. Chceme trávit na čerstvém vzduchu, co nejvíce času a chceme si vytvořit příjemné prostředí. Dáváme si záležet na výběru zahradního nábytku, různých dekorací a zahradních doplňků.

Domácí pracovny trendem budoucnosti

Velkým trendem v oblasti bydlení je zřizování domácích pracoven, které se stávají nezbytnou součástí dnešních domácností. Práce z domova se v posledních letech stává běžnou realitou a má stále rostoucí tendenci. V zahraničí tento způsob zaměstnání funguje už delší dobu, ve skandinávských zemích, Velké Británii a USA částečnou práci z domova nabízí okolo 40% firem.

Chcete si vypěstovat vlastní zeleninu co nejdříve? Víme, jak na to.

Vypěstovat si vlastní zeleninu se stává znovuobjeveným trendem. S blížícím se jarem se řada z nás nedočkavě rozhlíží po své zahradě a přemýšlí o různých vylepšeních. Pokud i vy patříte mezi majitele užitkové zahrady a uvažujete o pořízení pařeniště, skleníku či foliovníku, můžete si vybrat z následující nabídky.

Nedostatek místa ve vaší kuchyni? Jsou řešením kuchyňské ostrůvky?

Asi mi dáte za pravdu, že kuchyně je nejdůležitějším obytným prostorem domácnosti. Nezáleží ani tolik na její velikosti jako na vhodném uspořádání a velikosti pracovní plochy. V poslední době se velmi populárními stávají kuchyňské ostrůvky, které mohou plnit několik důležitých funkcí najednou.