Aktuální články

Zelené střechy jsou stále oblíbenější. Letos oslaví první světový den

Zelené střechy jsou stále oblíbenější. Letos oslaví první světový den

Jaké jsou trendy v zahradním nábytku pro letošní rok?

Jaké jsou trendy v zahradním nábytku pro letošní rok?

Sprchový kout může být také velice luxusní. Nechte se hýčkat!

Sprchový kout může být také velice luxusní. Nechte se hýčkat!

Už se děsíte horkých letních dní? Pomoci vám může jednoduchý stropní ventilátor i mobilní klimatizace

Už se děsíte horkých letních dní? Pomoci vám může jednoduchý stropní ventilátor i mobilní…

Budiž světlo! V obýváku především!

Budiž světlo! V obýváku především!

Zařizování dětské postýlky: Poradíme vám, na co nesmíte zapomenout

Zařizování dětské postýlky: Poradíme vám, na co nesmíte zapomenout

Čeká vás rekonstrukce? Nechte si poradit od profesionálů

Čeká vás rekonstrukce? Nechte si poradit od profesionálů

7 rad, jak odzimovat sekačku

7 rad, jak odzimovat sekačku

Související články

Grilování na kameni – grily s lávovým kamenem

Grilování na kameni – grily s lávovým kamenem

Užijte si grilování s příslušenstvím od firmy Outdoorchef

Užijte si grilování s příslušenstvím od firmy Outdoorchef

Začíná sezona grilování: Jaký gril si pořídit?

Začíná sezona grilování: Jaký gril si pořídit?

​Zdravější grilování díky RBS technologii + soutěž

​Zdravější grilování díky RBS technologii + soutěž

Podrobný rádce: Jak vybrat správný zahradní gril

Podrobný rádce: Jak vybrat správný zahradní gril

Související

S elektrickou udírnou zvládnou výrobu domácích uzenin i začátečníci

České domácnosti mají v posledních několika letech stále větší zájem o domácí elektrické udírny, a to především pro jejich snadné ovládání, se kterým si poradí i začátečníci.

Samotné udírny svým vzhledem připomínají plechovou skříň, některé mají i atraktivní čelní prosklení. Mohou být jednopláštové nebo dvouplášťové, ty navíc zateplené izolací Isover o tloušťce 25 mm. V porovnání s někdejšími udírnami se ty elektrické pyšní tím, že se v nich mnohem lépe a jednodušeji udržuje stabilní teplota i po dobu desítek hodin. Součástí udírny je miska na udící piliny a topná spirála. Ta vyhřívá udírnu, podpaluje udící piliny v misce a produkuje tak kouř pro uzení. Je řízena pomocí integrovaného termostatu, který udržuje zvolenou teplotu. Piliny je nutné udržovat vlhké k dosažení správné vlhkosti v udírně a pro řízení rychlosti hoření.

Provoz udírny je ekonomicky výhodný, spotřeba elektřiny je v řádu korun a nízká je i spotřeba pilin. Pokud se přeci jen rozhodnete, že chcete udit dřevem, můžete vyjmout topnou spirálu a misku na piliny a topit v ohništi i dřevem.

V elektrických udírnách lze vyudit široký sortiment potravin od masa, přes klobásy, sýry, ryby, uzené plátky masa (tzv. uzené Jerky) až po výborné ořechy.

Udírny.cz: KAISEROVA Udírny.cz: KAISEROVA Udírny.cz: KAISEROVA

 

Z čeho jsou elektrické udírny vyrobeny?

Ideálním materiálem je nerez, snadno se udržuje, má dlouhou životnost a splňuje i hygienické požadavky. Na rozdíl od klasických dochází u elektrických udíren k dosažení ideální teploty velmi rychle, většinou je udírna připravena na uzení po 10 minutách od zapnutí. Kromě nerezových udíren jsou na trhu jsou i ekonomičtější varianty z pozinkovaného plechu.

Autor: InHaus.cz