Aktuální články

Relaxace a regenerace: Jak vytvořit prostředí pro odpočinek po náročném dni

Relaxace a regenerace: Jak vytvořit prostředí pro odpočinek po náročném dni

Švestky: kouzelníci ve vaší zahradě

Švestky: kouzelníci ve vaší zahradě

Role práškového lakování při zvyšování životnosti kovových výrobků

Role práškového lakování při zvyšování životnosti kovových výrobků

Jak zpracovat sklizené ovoce: 5 skvělých způsobů, jak si užít plody zahrady

Jak zpracovat sklizené ovoce: 5 skvělých způsobů, jak si užít plody zahrady

Nábytkové rolety: Kombinace funkčnosti a designu pro každý interiér

Nábytkové rolety: Kombinace funkčnosti a designu pro každý interiér

Jak využít terasu, zahradu a balkon na podzim a v zimě?

Jak využít terasu, zahradu a balkon na podzim a v zimě?

Plechová garáž nebo přístřešek? Mějte dva v jednom!

Plechová garáž nebo přístřešek? Mějte dva v jednom!

Jak si zorganizovat domácí kancelář: Tipy pro maximální efektivitu

Jak si zorganizovat domácí kancelář: Tipy pro maximální efektivitu

Související články

Grilování na kameni – grily s lávovým kamenem

Grilování na kameni – grily s lávovým kamenem

Užijte si grilování s příslušenstvím od firmy Outdoorchef

Užijte si grilování s příslušenstvím od firmy Outdoorchef

Začíná sezona grilování: Jaký gril si pořídit?

Začíná sezona grilování: Jaký gril si pořídit?

​Zdravější grilování díky RBS technologii + soutěž

​Zdravější grilování díky RBS technologii + soutěž

Podrobný rádce: Jak vybrat správný zahradní gril

Podrobný rádce: Jak vybrat správný zahradní gril

Související

S elektrickou udírnou zvládnou výrobu domácích uzenin i začátečníci

České domácnosti mají v posledních několika letech stále větší zájem o domácí elektrické udírny, a to především pro jejich snadné ovládání, se kterým si poradí i začátečníci.

Samotné udírny svým vzhledem připomínají plechovou skříň, některé mají i atraktivní čelní prosklení. Mohou být jednopláštové nebo dvouplášťové, ty navíc zateplené izolací Isover o tloušťce 25 mm. V porovnání s někdejšími udírnami se ty elektrické pyšní tím, že se v nich mnohem lépe a jednodušeji udržuje stabilní teplota i po dobu desítek hodin. Součástí udírny je miska na udící piliny a topná spirála. Ta vyhřívá udírnu, podpaluje udící piliny v misce a produkuje tak kouř pro uzení. Je řízena pomocí integrovaného termostatu, který udržuje zvolenou teplotu. Piliny je nutné udržovat vlhké k dosažení správné vlhkosti v udírně a pro řízení rychlosti hoření.

Provoz udírny je ekonomicky výhodný, spotřeba elektřiny je v řádu korun a nízká je i spotřeba pilin. Pokud se přeci jen rozhodnete, že chcete udit dřevem, můžete vyjmout topnou spirálu a misku na piliny a topit v ohništi i dřevem.

V elektrických udírnách lze vyudit široký sortiment potravin od masa, přes klobásy, sýry, ryby, uzené plátky masa (tzv. uzené Jerky) až po výborné ořechy.

Udírny.cz: KAISEROVA Udírny.cz: KAISEROVA Udírny.cz: KAISEROVA

 

Z čeho jsou elektrické udírny vyrobeny?

Ideálním materiálem je nerez, snadno se udržuje, má dlouhou životnost a splňuje i hygienické požadavky. Na rozdíl od klasických dochází u elektrických udíren k dosažení ideální teploty velmi rychle, většinou je udírna připravena na uzení po 10 minutách od zapnutí. Kromě nerezových udíren jsou na trhu jsou i ekonomičtější varianty z pozinkovaného plechu.

Autor: InHaus.cz