Správný nábytek do restaurace vám pomůže získat zákazníky
Možná jste přesvědčení, že zákazníci jdou spíš tam, kde jim chutná jídlo nebo káva, ale jste na omylu. Ti věrní sice ano, nicméně když se někam chcete vydat poprvé, rozhodující je spíše první dojem, jaký na vás podnik udělá. Stylová restaurace či kavárna má mnohem vyšší šanci zaujmout kolemjdoucí.
Pokud si i vy budete vybírat nový nábytek do restaurace, rozhodně zapomeňte na nějaké tuctové kousky. Vydejte se originální cestou, určitě se vám vyplatí. Zákazníci příjemné prostředí ocení, a i vám se v něm bude lépe pracovat.
Funkčnost na prvním místě
Restaurační nábytek byste měli vybírat v prvé řadě dle určení. Do útulné kavárničky se bude hodit třeba i pohovka, do luxusní restaurace spíš jen klasické stoly. Na vás ovšem je, jestli se budete držet minimalismu či chcete vybudovat restauraci jako na zámku.
V každém případě dbejte na to, zda sháníte nábytek do interiéru nebo vybavení pro venkovní zahrádku či terasu. Venkovní nábytek musí být odolný rozmarům počasí, například židle s polstrováním se ven doopravdy moc nehodí.
Vyberte si svůj materiál
Zajímají vás spíš kovové barové židle, barevný plastový nábytek či tradiční dřevo? Popřemýšlejte i o své klientele. Jestli budujete obědovou restauraci, kde se lidé nají a půjdou domů, klidně nakupte plastové židle. Mohou vypadat skvostně, když zvolíte hezký model. Pokud ovšem očekáváte movitější klientelu, která si přijde posedět na večeři a poté si objedná ještě víno, vyberte pohodlnější jídelní židle. Klidně s područkami či čalouněné.
Nasbírejte inspiraci
Než si definitivně vyberete, prostudujte nabídky obchodů a dohledejte si také fotografie z vkusně zařízených restaurací, pizzerií nebo podniků podobných tomu, jaký se chystáte otevřít. Případně si nechte poradit přímo od odborníků. Spoustu hezkých kousků a inspirace najdete v e-shopu firmy Dublino, která prodává gastro nábytek do restaurací, pizzerií, hotelů, kaváren, cukráren, barů, nákupních center apod. Zákazníky má různě v Evropě, tak se určitě mrkněte na fotky realizovaných prostorů.
Autor: InHaus.cz