Aktuální články

Nejlepší společník pro parné letní dny? Určitě zahradní houpačka!

Nejlepší společník pro parné letní dny? Určitě zahradní houpačka!

Vedení účetnictví pro SVJ snadno a efektivně

Vedení účetnictví pro SVJ snadno a efektivně

5 nejnovějších trendů v oblasti městské zeleně

5 nejnovějších trendů v oblasti městské zeleně

Jak pečovat o trávník v období sucha?

Jak pečovat o trávník v období sucha?

Dokonalý domov se bez jídelního stolu neobejde

Dokonalý domov se bez jídelního stolu neobejde

Za parného dne i v dešti. Multifunkční terasa vám nabídne útočiště za jakéhokoliv počasí

Za parného dne i v dešti. Multifunkční terasa vám nabídne útočiště za jakéhokoliv počasí

Jedině zahradní nábytek, kterému věnujete patřičnou péči, vám bude dlouho sloužit

Jedině zahradní nábytek, kterému věnujete patřičnou péči, vám bude dlouho sloužit

Kompostér šetří starosti i peníze. Jaká jsou pravidla kompostování?

Kompostér šetří starosti i peníze. Jaká jsou pravidla kompostování?

Související články

Dlažba v designu dřeva vzbuzuje u hostů penzionu údiv

Dlažba v designu dřeva vzbuzuje u hostů penzionu údiv

Vybíráme nábytek do restaurace, hotelu či penzionu

Vybíráme nábytek do restaurace, hotelu či penzionu

Související

Cesta k úspěšné restauraci

Tento článek z vás sice přes noc neudělá úspěšného podnikatele, ale zároveň vám pomůže se jím stát v horizontu několika měsíců. Dnes se budeme zabývat tím, co všechno je potřeba zařídit k tomu, abyste vlastnili úspěšnou restauraci.

Nápad

Ještě než se pustíte do nakupování fritézy, zastavte se na chvilku. Jakou máte ideu? Pokud si chcete zřídit zdravou jídelnu v centru města či luxusní restauraci ve vilkové čtvrti, představte svůj nápad někomu nezávislému. S ním potom nejlépe posoudíte, jestli máte v nabité konkurenci šanci. Je třeba vzít v potaz okolní podniky s podobným zaměřením, frekventovanost místa a další věci. Neopomeňte vybrat i zajímavý a snadno zapamatovatelný název, který se vztahuje k jídlu, jež nabízíte. Zvládnuto? Přesuneme se dál.

Perfektní zařízení

Teď se pustíme do toho, jak zařídit samotné prostory. Je třeba mít jasno v tom, kolik lidí najednou se u vás nají. Tomu se potom přizpůsobí velikost kuchyně, počet vybavení a personálu. Jestli zrovna nejste palačinkárna, vzdejte se představ o tom, že budou vaši kuchaři jednotlivé palačinky připravovat na pánvi. Jelikož souběžně musí dělat dalších pět pokrmů, nemají šanci to stihnout. Nakonec budete muset ty palačinkovače nakoupit stejně. Udělejte to rovnou a získejte si tím pověst rozumného šéfa. Kromě kuchyňského vybavení se zaměřte i na hezké prostředí u jídelních stolů, díky kterému se budou zákazníci cítit příjemněji.

Propagace

Jdeme do finále. Po slavnostním otevření nestačí rozpálit holdomat a čekat na strávníky. Nebo minimálně půjde o nevýhodnou metodu, protože v této veliké troubě budete ohřívat jen několik pokrmů. Vy musíte pomoci zákazníkům novou restauraci objevit. Vytiskněte si nějaké plakáty, spravujte vlastní stránky, buďte aktivní na Facebooku. V gastronomickém podnikání sice stále mají největší dosah spokojení hosté, ale trochu jim v tom pomoci rozhodně není od věci.

Autor: InHaus.cz