1. InHaus.cz
  2. Ložnice
  3. Rošty do postele
  4. Klasické
  5. Magnat Lamelový rošt 120 x 200 cm

Magnat Lamelový rošt 120 x 200 cm

Šířka roštu 120 x 200 cm

Do postele s lehací plochou 120 x 200 cm vkládáme rošt o stejné velikosti. Skutečná velikost roštu je o něco kratší a užší, aby se snadno vkládal do rámu postele. Rošt je třeba vybírat kvalitní, jeho hlavním úkolem je podpořit funkčnost matrace a odvětrávat ji. Správným odvětráváním se zamezí množení roztočů a plísní.

Lamelový rošt

Lamelové rošty jsou nejvhodnější pod pěnové matrace. Počet lamel ovlivňuje pevnost a přizpůsobení se zátěži. Čím více lamel rošt má, tím lépe reaguje na zátěž a rozkládá ji do celé plochy. Lamely jsou vyrobené ze dřeva, bukového nebo smrkového, které se uchycují do pevných pouzder. Některé rošty mají zdvojené lamely v místě s největším zatížením jako je bederní část zad.

Materiál lamel

Na trhu je nabízena a prodávána velká škála roštů z různých druhů dřev. K výrobě lamel u lamelových roštů se nejčastěji využívá březového nebo bukového dřeva, případně umělých materiálů. Zatímco laťky u pevných laťkových roštů jsou vyrobené ze smrkového nebo borovicového dřeva. Vždy se používá kvalitní dřevo s nejmenším počtem suků a prasklin.

Počet lamel: 13

Rošt se 13 lamelami se doporučuje pod všechny pěnové nebo pružinové (taštičkové) matrace. Tento typ roštu je velice pevný a pružný. Lamely jsou vyrobené z 13 pevných lamel spojených textilií. Počet lamel ovlivňuje také nosnost celého roštu, čím více lamel, tím lépe se rošt dokáže přizpůsobovat zatížení.

Nosnost až 110 kg na osobu

Rošty do maximální nosnosti 110 kg jsou nejvíce používaným typem. Vyrobeny jsou z dřevěných lamel nebo latěk, které se vkládají do rámu postele. Tento typ roštu se hodí pro všechny typy postelí. Určené jsou pro muže i ženy, ale také pro děti. Kvalitní a pevný rošt vám poskytne pohodový spánek po celou noc.

Nastavitelná tvrdost: NE

Klasický rošt bez nastavení tuhosti je dostatečně pevný, aby vytvořil dokonalou oporu pro celou páteř. Také je pružný, což umožňuje správné rozložení váhy a zaujmutí správné polohy těla. Pokud vás netrápí pohybové problémy nebo časté bolesti zad po spánku, pak rošt s nastavitelnou tvrdostí není nutností.

Rošt vhodný pro muže i ženy

Postelové rošty nejsou rozdělné na více nebo méně vhodné pro ženy nebo muže. Svým způsobem ale určité rozdělení vnímat můžeme. Rozdělují se podle váhy uživatele, v tomto případě je můžeme pomyslně rozdělit na vhodnější pro ženy nebo muže. Rošty mají různou nosnost, nejčastěji bývá do hmotnosti 110 - 120 kg. Nosnost je ovlivněna počtem latěk, jejich tloušťkou a šířkou.

Doporučené matrace

Pod klasické laťkové rošty doporučujeme taštičkové nebo pružinové matrace o minimální výšce 15 cm nebo , ze studené či líné pěny, případně ty . Máte-li doma klasický lamelový rošt, tak k němu lze doporučit ty stejné matrace jako pro laťkové. Pokud máte klasickou pevnou desku, pod ní jsou ideální pružinové a taštičkové matrace s minimální výškou 15 cm nebo matrace ze studené pěny s dostatečnou pórovitostí materiálu.

Bezplatná výměna laťky při prasknutí

Nenechte si zničit matraci kvůli prasklé laťce u roštu, která má ostré hrany a protržení matrace nebo jejího obalu může být během chvíle. Už nemusíte laťkový rošt vyhazovat pokud vám nějaká laťka praskla. V případě prasknutí laťky garantujeme její bezplatnou výměnu.

Jak je rošt vyroben?

Většina klasických roštů je vyrobena ze dřeva, s částmi ze železa nebo umělé hmoty. Pokud má rošt rám, tak jsou v něm uloženy jednotlivé laťky nebo lamely. Rám i rošty jsou vyrobené ze dřeva. Zatímco lamely jsou lepené z několika vrstev, čímž získávají svoji pružnost. Pokud rošt rám nemá, laťky jsou vyrobené ze dřeva a spojené pomocí textilního pásu. K samotné výrobě se využívají různé druhy dřeva. U každého se kouká na jeho nejlepší vlastnosti. 

Styl: Klasické
Kategorie: Rošty do postele
Dodání: skladem

Do obchodu Výprodej Povlečení 649,-

barva: přírodní
materiál: bříza
nosnost: 120 kg
počet lamel: 13
rozměr: 120x200 cm
typ roštu: lamelový
vhodné pro: ženy
výrobce: maxi drew

Další Rošty do postele