POPIS
Kuchařský nůž z kolekce Life od výrobce Zwilling má vysokou čepel dlouhou 20 cm. Tento nůž má univerzální využití. Ideální na krájení zeleniny, ovoce, masa i na sekání bylinek. Čepel ze speciální směsi nerezové oceli, uhlíku a chromu je ledem tvrzená pro extrémní odolnost a dlouhodobou ostrost, nůž je odolný proti korozi a je průžný. Díky tomu se s ním snadno a přesně pracuje.
Rukojeť je ergonomicky tvarovaná a má protiskluzovou úpravu pro bezpečný a pohodlný úchop. Nůž doporučujeme mýt pouze ručně. Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte .
SPECIFIKACEDélka ostří: 20 cm
Délka včetně rukojeti: 34 cm
Výška čepele: 4,5 cm
Hmotnost: 136 g
Materiál: směs nerezové oceli, chromu a uhlíku (čepel), syntetika (rukojeť)
Barva: stříbrná, černá
Záruka: 50 let na ostří nože, ostatní části 2 roky
VÝHODY A NEVÝHODYNůž je vykován z jednoho kusu speciální německé nerezové oceli s tvrdostí 57 HRC.
Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci.
Dlouhotrvající ostrost a extrémní odolnost díky tvrzení ledem.
Ergonomicky tvarovaná rukojeť s protiskluzovou úpravou pro bezpečný a pohodlný úchop.
Snadná a přesná práce s nožem.
Vyšší pořizovací cena.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do myčky: Ano, ale doporučujeme šetrnější ruční mytí
Údržba nožů ZwillingMytí a čištění
Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.
Krájecí podložka
Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - , silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.
Ostření / broušení
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne \"zub\" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.
Bezpečné uložení
Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného nebo na ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože.
Správný nůž
Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.
Zdroj: www.vasekuchyne.cz
CO DÁL?Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky nebo na dalších značek.