1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Náčiní na zpracování potravin
  4. Provence
  5. Zwilling Twin Pure mačkadlo na brambory
Zwilling Twin Pure mačkadlo na brambory - Chefshop.cz

Zwilling Twin Pure mačkadlo na brambory

POPIS

Mačkadlo na brambory z řady Twin Pure Steel od výrobce Zwilling je vyrobeno z ušlechtilé nerezové oceli 18/10, která je odolná proti korozi, hygienická, nechytá pachy ani chutě, snadno se udržuje a čistí a má dlouhou životnost. Šťouchadlo na brambory je perfektní na přípravu šťouchaných brambor, bramborové kaše nebo zeleninových pyré (dýňové, celerové atd.). 

Rukojeť je masivní a má saténově hladký povrch. Funkční části šťouchadla jsou spojeny pevně. Nehrozí usazování nečistot a bakterií. Mačkadlo na brambory můžete zavěsit na kuchyňskou lištu a mít ho tak stále po ruce. Je vhodné pro mytí v myčce na nádobí.

SPECIFIKACE

Délka: 30,5 cm

Materiál: nerezová ocel 18/10

Barva: stříbrná

VÝHODY A NEVÝHODY

Šťouchadlo na brambory je vyrobeno z nerezové oceli, která je odolná proti korozi, je hygienická, nechytá pachy ani chutě, snadno se čistí. 

Na přípravu šťouchaných brambor, bramborové nebo zeleninové kaše.

Masivní rukojeť je opatřena saténově hladkým povrchem.

Funkční části mačkadla jsou pevně spojeny.

Oko pro zavěšení na kuchyňskou lištu.

Vhodná do myčky na nádobí. 

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano

BRAMBORY

Brambory obsahují téměř 80% vody. Jsou výživné, obsahují hodně škrobu, vitamín A, B1, B2, B6, C, hořčík, draslík, zinek, fosfor, vápník, železo, fluor, měď, sodík, chrom a další zdraví prospěšné látky jako je například kyselina fenolová, která působí proti virům a bakteriím.

Brambory pomáhají při pročišťování a odvodňování těla, podporují trávení, mají příznivý vliv na srdce, snižují krevní tlak a působí jako ochrana před mozkovou mrtvicí, posilují nervy a podporují trávení. Mají pozitivní vliv na celkovou kondici, posilují imunitní systém, chrání tělo před škodlivými bakteriemi a viry, podporují funkci štítné žlázy, brání vzniku ledvinových kamenů a křečí, vyhlazují vrásky, podporují látkovou výměnu a zdravý vývoj buněk, ovlivňují kvalitu vlasů, nehtů a kůže. Při cukrovce brambory pomáhají stabilizovat hladinu cukru v krvi a zabraňují srdečním chorobám. Pomáhají při kašli, bolesti v krku, revmatických obtížích, zánětech, bolestech břicha, žaludeční nebo střevní chřipce, zánětu močového měchýře.

Pokud vás bolí hlava, přiložte si na čelo plátky syrových brambor, to může zmírnit bolest hlavy. Plátky brambor můžete zkusit použít i na oteklé oči. Při vaření se v bramborách snižuje množství draslíku, proto doporučujeme brambory vařit v páře nebo je péct v troubě. Brambory samy o sobě nejsou kalorické a zasytí tělo na dlouhou dobu. To však neplatí o bramborách připravovaných na tuku (hranolky, chipsy atd.).

Brambory však obsahují nebezpečný solanin. Jedná se o toxický jed, který chrání brambory proti okusování hlíz. Jeho obsah se mírně zvyšuje se světlem a vyšší je také u naklíčených a zelených brambor. Abyste se nepřiotrávily, je nutné brambory řádně uvařit. Častá konzumace brambor může vést k revmatismu a k bolestem kloubů. Je tedy nutné je jíst s mírou.

TYPY BRAMBOR

V obchodech se setkáte s rozdělením brambor podle varného typu. Ten udává vlastnosti brambor po uvaření a tedy i jejich použití. 

Varný typ A - brambory vhodné do salátů, pro vaření ve slupce tzv. na loupačku a jako příloha. Hlízy jsou po varu tuhé, pevné, lojovaté - nemoučnatí a nerozváří se ani delší dobou varu.

Varný typ B - univerzální brambory vhodné na přípravu příloh (vařené brambory, šťouchané brambory apod.), můžete je použít do polévek, gulášů, salátů, na restování. Po varu se částečně rozsypávají a mírně moučnatí.

Varný typ C - brambory vhodné na přípravu bramborové kaše, bramborového těsta, bramboráků, hranolek, bramborových placek. Hlízy po varu moučnatí a rozsypávají se, jsou rozvářivé.

Varný typ D - není pro zahrádkáře významný - jde o odrůdy pro průmyslové zpracování.
Zdroj: 

ROZDÍL MEZI BRAMBOROVOU KAŠÍ A PYRÉ

Bramborová kaše je připravena pouze z brambor a může obsahovat i velmi malé kousky jiné zeleniny. Pyré je připraveno ze zeleniny (dýně, petržel, pastinák, mrkev atd.) nebo z ovoce (např. malinové pyré). 

RECEPT NA ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY

1 kg brambor (typ B, oloupaných), mořská sůl a čerstvě mletý pepř, 1 lžíce másla, 80 g anglické slaniny (nakrájené na nudličky), 1 velká cibule, nakrájená na plátky, 200 ml smetany Postup:
1. Brambory povařte asi 20 minut v osolené vodě doměkka. Slijte je.

2. V pánvi na másle rozškvařte slaninu, přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut dozlatova. Zalijte smetanou, osolte a opepřete. Do brambor vmíchejte cibulovou směs a zlehce zpracujte šťouchadlem.


Zdroj receptu a obrázku k receptu:

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky  nebo na dalších značek.

Styl: Provence
Kategorie: Náčiní na zpracování potravin

ean: 4009839255427

Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Náčiní na zpracování potravin
Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

Další Náčiní na zpracování potravin