1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Náčiní na zpracování potravin
  4. WOLL Pěnovačka 32 cm
WOLL Pěnovačka 32 cm - Chefshop.cz

WOLL Pěnovačka 32 cm

  POPIS

Pěnovačka od výrobce WOLL v červené barvě je vyrobena z odolného a velmi tvrdého plastu vyztuženého skelnými vlákny. Je opatřena silikonovým lemem, který brání poškrábání nádobí. Je určena především na sbírání kalu a pěny z polévek a vývarů. Díky pěnovačce dosáhnete naprosto čirých vývarů. Je dlouhá 32 cm a a široká 11 cm. Můžete ji mýt v myčce na nádobí.

Silikon je tepelně odolný až do 260 °C. Rukojeť je potažená silikonem a je ergonomicky tvarovaná pro pohodlný úchop. Na konci rukojeti je oko pro zavěšení na kuchyňskou lištu. 

SPECIFIKACE 

Délka: 32 cm

Šířka: 11 cm

Materiál: plast, silikon

Barva: červená, černá

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano

PROČ SBÍRAT PĚNU PŘI VAŘENÍ VÝVARU

Pokud vaříte vývar z masa a kostí (např. kuřecí ze skeletu, hovězí z morkových kostí), které dodají vývaru tu správnou sílu, dochází k zakalení. Abyste dosáhli čirého vývaru, je nutné během vaření sbírat pěnu pěnovačkou a na závěr ještě vývar přecedit přes jemné sítko, abyste zachytily veškeré nečistoty a možné úlomky z kostí. 

Vývar také můžete vyčisti pomocí bílků. Bílky rozšlehejte, ale neúplně do tuha. Přidejte je do studeného vývaru a přiveďte vývar k varu. Bílkoviny na sebe navážou nečistoty z masa a kostí. Na závěr ještě vývar sceďte.

RECEPT NA POCTIVÝ DOMÁCÍ VÝVAR

kuřecí hřbet a kosti v poměru 1:1 vůči zelenině, cibule se spodní vrstvou slupky, mrkev, petržel, celer, petržel listová, česnek, rajče, pórek/kedluben, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl

Postup:

   

1. Kuřecí kosti vložte do pekáče a mírně polijte slunečnicovým, nebo řepkovým olejem (kosti tak lépe vodí teplotu a opékají se rovnoměrněji). V troubě rozpálené na 230°C opečte kosti do zlatohněda (cca 20 minut).

 

2. V hrnci rozpalte cca 2 lžíce rostlinného oleje, ve kterém zprudka opečte nejprve kořenovou zeleninu, pak přidejte cibuli, koření, česnek, a nakonec ostatní zeleninu s petrželkou (při prudkém opečení zeleniny dochází ke zvýraznění její chuti).

 

3. Opečenou zeleninu zalijte studenou vodou, osolte a přidejte opečené kosti. Po několika minutách se na hladině utvoří pěna, kterou je třeba sbírat lžící (vývar tak zůstane čirý).

 

4. Vývar táhněte těsně pod bodem varu 3-4 hodiny.

 Rada šéfkuchaře

Kosti vydají vše ze své chuti nejdříve po třech hodinách táhnutí (vývar se udržuje těsně pod podem varu). Čím déle však vývar táhnete, tím výraznější bude mít chuť. Čím méně vody použijete, tím bude mít vývar intenzivnější chuť. Zelenina nepotřebuje zdaleka tak dlouhou dobu tažení jako maso. Můžeme ji proto orestovat zvlášť, a k vývaru z kostí přidat až později.

Styl:
Kategorie: Náčiní na zpracování potravin

ean: 4054359003454
typ produktu: pěnovačka

Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Náčiní na zpracování potravin
Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

Další Náčiní na zpracování potravin