1. InHaus.cz
  2. Jídelna
  3. Nádobí
  4. Hrnečky
  5. Šálek na Café crème Barista bez lžičky, WMF
Šálek na Café crème Barista bez lžičky, WMF - Chefshop.cz

Šálek na Café crème Barista bez lžičky, WMF

POPIS

Šálek s podšálkem na kávu s mlékem z řady Barista od výrobce WMF z odolného porcelánu má objem 150 ml. Dno šálku je tlusté 9 mm - dobře udržuje teplo při velkém objemu kávy. Stěny šálku se zužují, což přináší rychlejší zchladnutí kávy. Šálek má tulipánový tvar, což umožňuje pohodlné promíchání kávy a mléka. Ideální na Latte, Cappuccino nebo na kávu s mlékem. V podšálku je výstupek a v šálku prohlubeň - šálek tedy zapadne do podšálku a pevně drží na podšálku při přenášení. Šálek i podšálek můžete mýt v myčce na nádobí.

SPECIFIKACE

Objem: 150 ml

Výška: 8 cm

Tloušťka dna: 9 mm

Tloušťka šálku (na okraji): 2 mm

Materiál: porcelán

Barva: bílá

VÝHODY A NEVÝHODY

Silné dno - udržuje teplo i při velkém objemu.

Stěny šálku se zužují - káva rychleji zchladne.

Speciální tvar šálku umožňuje promíchání kávy s mlékem.

Vhodné do myčky na nádobí.

O žádné nevýhodě nevíme.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: ANO 

PORCELÁN

Porcelán je keramická hmota, která se vyrábí vypálením keramického těsta. Keramické těsto je tvořeno směsí ostřiva, taviva a kaolinu (hornina skládající se z minerálu kaolinit (jílový minerál) a drobných křemenných zrn, používá se při výrobě keramiky, porcelánu a papíru). Porcelán se využívá na výrobu nádobí, sanitární keramiky, dlaždic, dekorativních předmětů atd. 

CAFFÉ LATTE

Latte je velmi oblíbený druh kávy, která se skládá z espressa a našlehaného mléka. Vzniknou 2 oddělené vrstvy - espresso a mikropěna (na rozdíl od kávy Latte Macchiato, které má 3 oddělené vrstvy - vrstva teplého mléka, vrstva espressa a vrstva mléčné pěny a má více pěny než Latte). Caffé Latte má objem zhruba 260 - 280 ml a podává se v širším .  

 

PŘÍPRAVA LATTE 

1. Při přípravě Caffé Latte budete potřebovat cca 25 - 30 g espressa. To můžete připravit v kávovaru nebo zalijete instantní kávu horkou vodou.
2. Ze zhruba 210 g mléka (nejlépe plnotučného) vyšlehejte mikropěnu - nejjednodušší je mléko vyšlehat pomocí kávovaru s tryskou na šlehání mléka, ale existují i ruční nebo elektrické napěňovače, nebo to zvládnete i ručním šlehačem. Důležitá je teplota 55 - 65 °C. Ke šlehání doporučujeme použít .
3. Vyšlehanou pěnu vylijte do připraveného espressa.

 

CAPPUCCINO

Cappuccino je nápoj pocházející z Itálie, který se skládá z 1/3 espressa (zhruba 20 - 30 ml), 1/3 mléka a 1/3 mléčné pěny. Cappuccino je velmi oblíbeným druhem kávy a podává se v širších nižších . Šikovný barista vám cappuccino pomocí mléčné pěny ozdobí - vytvoří krásný obrázek např. srdíčko, list, atd. Cappuccino si také můžete ozdobit pomocí např. kakaem nebo skořicí.

PŘÍPRAVA CAPPUCCINA

1. Na přípravu Cappuccina budete potřebovat dobře vychlazené plnotučné mléko, ze kterého připravíte mléčnou pěnu. Mléko nejsnadněji vyšleháte pomocí kávovaru s tryskou na šlehání mléka. Můžete ale také použít ruční či elektrický napěňovač nebo obyčejný ruční šlehač. Důležitá je teplota mléka, která by měla být mezi 55 - 65 °C. Pěna by měla být krémová, jemná, bez bublinek. 
2. Připravte si espresso (pomocí nebo zalijte horkou vodou instantní kávu).
3. Mléčnou pěnu nalijte do připraveného espressa (můžete vytvořit pomocí našlehané pěny obrázek).

Styl:
Kategorie: Hrnečky

ean: 4000530689863

Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Hrnečky
Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

Další Hrnečky