Aktuální články

Mějte moderní dům, který vám šetří peníze

Mějte moderní dům, který vám šetří peníze

Proč je ledvické uhlí tak oblíbené?

Proč je ledvické uhlí tak oblíbené?

Jak správně větrat: Klíč k čerstvému a zdravému domovu

Jak správně větrat: Klíč k čerstvému a zdravému domovu

Inspekční kamera představuje efektivní recept na ucpaný odpad

Inspekční kamera představuje efektivní recept na ucpaný odpad

Jak ušít látkové prostírání na stůl

Jak ušít látkové prostírání na stůl

Relaxace a regenerace: Jak vytvořit prostředí pro odpočinek po náročném dni

Relaxace a regenerace: Jak vytvořit prostředí pro odpočinek po náročném dni

Švestky: kouzelníci ve vaší zahradě

Švestky: kouzelníci ve vaší zahradě

Role práškového lakování při zvyšování životnosti kovových výrobků

Role práškového lakování při zvyšování životnosti kovových výrobků

Související články

Naplánujte si kuchyň, která vám bude dobře sloužit

Naplánujte si kuchyň, která vám bude dobře sloužit

Inspirace pro bydlení: Vytváříme útulnou a romantickou kuchyň s jídelnou

Inspirace pro bydlení: Vytváříme útulnou a romantickou kuchyň s jídelnou

Tyhle prvky by neměly chybět v žádné útulné kuchyni

Tyhle prvky by neměly chybět v žádné útulné kuchyni

4 věci, na které byste měli myslet, než se pustíte do rekonstrukce kuchyně

4 věci, na které byste měli myslet, než se pustíte do rekonstrukce kuchyně

7 chyb, které kazí interiér!

7 chyb, které kazí interiér!

Předělat si bydlení do severského stylu není zase tak náročné

Předělat si bydlení do severského stylu není zase tak náročné

Módní i nadčasové kombinace v kuchyni

Módní i nadčasové kombinace v kuchyni

Jak zařídit kuchyň, aby se v ní dobře žilo?

Jak zařídit kuchyň, aby se v ní dobře žilo?

Moderní, nebo rustikální kuchyň?

Moderní, nebo rustikální kuchyň?

Užijte si gurmánské léto v zahradní kuchyni

Užijte si gurmánské léto v zahradní kuchyni

Související

Vyberte si nůž, na který se můžete spolehnout

Základem kuchyně není ta nejmodernější pracovní deska nebo myčka nádobí, ale především kvalitní vybavení, s nímž bude vaření snadné a bezpečné. Pořádný nůž vám při kulinářské tvorbě ušetří mnoho času a pomůže vám bez stresu dosáhnout skvělých výsledků. Ne nadarmo se říká, že ostrý nůž je méně nebezpečný než ten tupý!

Preciznost, bezpečnost a spolehlivost

Sledujete bez dechu precizní práci s nožem, kterou předvádějí šéfkuchaři v luxusních restauracích a televizních pořadech? Jistě, polovinu efektu tvoří jejich um, získaný dlouholetou praxí, ale ta druhá spočívá v používání toho správného nože. Potřebné preciznosti dosáhnete pouze tehdy, máte-li k dispozici kvalitní, ostrý a dobře vyvážený nůž z vhodného materiálu, pokud možno navíc určený ke krájení právě těch surovin, které se chystáte připravovat. Dnešní trh nabízí obrovské množství kuchyňských nožů i celých sad, jejich kvalita bývá ovšem často nevalná, zvláště nakupujete-li v supermarketech. Nůž je nástroj, na který by mělo být stoprocentní spolehnutí, a tomu sériová výroba z levných materiálů jednoduše neodpovídá – a to ani tehdy, pokud vás ke koupi lákají superlativy v reklamních sloganech.

Nechte se inspirovat odborníky 

Pokud si chcete do kuchyně pořídit opravdu spolehlivého pomocníka, následujte příkladu profesionálních kuchařů, kteří sázejí na kvalitu precizní japonské výroby. Stejně tak jako stoupá popularita asijské kuchyně, začíná západní společnost pomalu objevovat výjimečnost japonských čepelí, jimž dominují nože Tojiro. Každý z nich je designovým skvostem a představuje spojení dávné asijské tradice a těch nejmodernějších technologií. V kuchyni se stane naprosto spolehlivým prodloužením vaší vlastní ruky. 

Vneste do kuchyně japonské hodnoty

Společnost Tojiro vyrábí celou řadu speciálních nožů a každý z nich má v kuchyni svou jedinečnou roli. Bez některých se v kuchyni neobejdete, jiné jsou již spíše příjemným bonusem pro ty, kteří se vaření chtějí věnovat na profesionální úrovni. Základ tvoří univerzální kuchyňský nůž nebo oblíbený Santoku nůž, s nímž zastanete běznou práci v kuchyni. Sadu pak obohatí například plátkovací nůž, s nímž nakrájíte maso či ovoce na tenko, špikovací nůž pro přípravu masa, nůž na sýry, na pečivo, na ovoce a zeleninu, nůž na sushi a asijskou kuchyni, porcovací nůž, vykosťovací nůž či okrajovací nůž. Mezi doplňkové výrobky pro opravdové fajnšmekry naleznete dokonce i nože upravené pro krájení zamražených potravin. Vy si samozřejmě nemusíte pořizovat hned několik typů – spolehlivou práci v kuchyni zastane i jeden kvalitní nůž. Jednoznačným doporučením je nůž Santoku, který obdržel mnohá ocenění (například cenu Good Design od Ministerstva zahraničního obchodu) a spojuje v sobě přednosti východních a západních modelů.

Jak by měl vypadat kvalitní nůž?

Hlavním kritériem pro výběr toho správného nože je jeho ostrost. O druhé místo se přetahují tvrdost a vysoká odolnost proti opotřebení. Dále musí být takový nůž perfektně vyvážený a dobře sednout do ruky, což je základem snadné ovladatelnosti a bezpečí při práci. Promyšlený design je pak už jen třešničkou na dortu. Japonské nože Tojiro splňují do puntíku všechny tyto požadavky. Jejich oficiálním distributorem v České republice je společnost TOJIRO CZ s. r. o., u níž můžete tyto výrobky koupit beze strachu, že by se mohlo jednat o padělek, a s odpovídající zárukou. Koupě profesionální sady nožů představuje v rozpočtu větší výdaj, zaručí vám však, že nebudete muset příští rok shánět náhradu. Při správném zacházení vám bude sloužit třeba celý život. Vyberete-li designově zajímavý kus, může se sada kvalitních nožů stát skvělým dárkem k nadcházejícím Vánocům.

Autor: InHaus.cz