Aktuální články

Jaké jsou trendy v oblasti tepelných čerpadel?

Jaké jsou trendy v oblasti tepelných čerpadel?

Výhody průmyslového čerpadla MHI Q-ton pro firmy

Výhody průmyslového čerpadla MHI Q-ton pro firmy

Nákup umělého stromku pro pohodové Vánoce: Proč se vyplatí přemýšlet dopředu?

Nákup umělého stromku pro pohodové Vánoce: Proč se vyplatí přemýšlet dopředu?

Stavba domu na klíč: Pohodlná cesta k vysněnému bydlení

Stavba domu na klíč: Pohodlná cesta k vysněnému bydlení

Jak přehledně uspořádat dětský pokojíček?

Jak přehledně uspořádat dětský pokojíček?

Kdy se vyplatí změnit dodavatele plynu?

Kdy se vyplatí změnit dodavatele plynu?

Nerezové bazény: Když chcete krásu, která vydrží

Nerezové bazény: Když chcete krásu, která vydrží

Jak seřídit plastová okna po zimě? Snadno a rychle!

Jak seřídit plastová okna po zimě? Snadno a rychle!

Související články

Správný nábytek do restaurace vám pomůže získat zákazníky

Správný nábytek do restaurace vám pomůže získat zákazníky

Dlažba v designu dřeva vzbuzuje u hostů penzionu údiv

Dlažba v designu dřeva vzbuzuje u hostů penzionu údiv

Vybíráme nábytek do restaurace, hotelu či penzionu

Vybíráme nábytek do restaurace, hotelu či penzionu

Související

Cesta k úspěšné restauraci

Tento článek z vás sice přes noc neudělá úspěšného podnikatele, ale zároveň vám pomůže se jím stát v horizontu několika měsíců. Dnes se budeme zabývat tím, co všechno je potřeba zařídit k tomu, abyste vlastnili úspěšnou restauraci.

Nápad

Ještě než se pustíte do nakupování fritézy, zastavte se na chvilku. Jakou máte ideu? Pokud si chcete zřídit zdravou jídelnu v centru města či luxusní restauraci ve vilkové čtvrti, představte svůj nápad někomu nezávislému. S ním potom nejlépe posoudíte, jestli máte v nabité konkurenci šanci. Je třeba vzít v potaz okolní podniky s podobným zaměřením, frekventovanost místa a další věci. Neopomeňte vybrat i zajímavý a snadno zapamatovatelný název, který se vztahuje k jídlu, jež nabízíte. Zvládnuto? Přesuneme se dál.

Perfektní zařízení

Teď se pustíme do toho, jak zařídit samotné prostory. Je třeba mít jasno v tom, kolik lidí najednou se u vás nají. Tomu se potom přizpůsobí velikost kuchyně, počet vybavení a personálu. Jestli zrovna nejste palačinkárna, vzdejte se představ o tom, že budou vaši kuchaři jednotlivé palačinky připravovat na pánvi. Jelikož souběžně musí dělat dalších pět pokrmů, nemají šanci to stihnout. Nakonec budete muset ty palačinkovače nakoupit stejně. Udělejte to rovnou a získejte si tím pověst rozumného šéfa. Kromě kuchyňského vybavení se zaměřte i na hezké prostředí u jídelních stolů, díky kterému se budou zákazníci cítit příjemněji.

Propagace

Jdeme do finále. Po slavnostním otevření nestačí rozpálit holdomat a čekat na strávníky. Nebo minimálně půjde o nevýhodnou metodu, protože v této veliké troubě budete ohřívat jen několik pokrmů. Vy musíte pomoci zákazníkům novou restauraci objevit. Vytiskněte si nějaké plakáty, spravujte vlastní stránky, buďte aktivní na Facebooku. V gastronomickém podnikání sice stále mají největší dosah spokojení hosté, ale trochu jim v tom pomoci rozhodně není od věci.

Autor: InHaus.cz