Profesionální kuchařské nože, které mají ve světě jméno
Pokud hledáte do své kuchyně ty nejlepší nože, pak vsaďte na značku Solingen. Tyto špičkové nože se vyrábí v Německu ve stejnojmenném městě a to už samo o sobě je zárukou kvality.
Solingen je pojem
Značka Solingen je přední světový výrobce těchto kovaných nožů. Jejich celý název je Wüsthof Dreizack Solingen. O dlouhodobé tradici svědčí fakt, že historie těchto nožů sahá až do roku 1814. Nožířské řemeslo se v této rodinné firmě předává z generace na generaci.
V čem spočívá jejich jedinečnost?
Důraz je kladen nejen na kvalitu, ale i funkčnost, osobitý design a extrémní ostrost. O tom, že si výrobce za svými noži stojí, hovoří doživotní záruka. Nože Solingen jsou totiž vyrobeny z jednoho kusu oceli, konkrétně chrom-molybdenové oceli. Samozřejmostí je dokonalé dílenské zpracování, díky němuž používají kuchyňské nože Solingen domácnosti i profesionálové.
Legendární ostrost
Tu má na svědomí speciálně vyvinutá technologie PEtec Wüsthof, jež garantuje výrazně vyšší počáteční ostrost, kterou je schopna udržet skutečně nadprůměrně dlouhou dobu. V případě, že vlivem používání se nůž přece jen postupem času ztupí, standardním nabroušením dosáhne opět svých původních kvalit. Nože broušené touto metodou vykazují v porovnání s ostatními kuchařskými noži o 20 % lepších výsledků.
Jak je dosaženo maximální ostrosti?
Čepel nože je nejprve změřena pomocí laserové technologie. Poté počítačový program spočítá přesný úhel listu oceli. Díky tomu jsou nože nabroušeny roboticky s nejvyšší možnou přesností. Na závěr se za použití speciální disku čepele naleští.
Rozličné produktové řady
Nabídka nožů Solingen je opravdu široká. Aby se v ní zákazníci lépe orientovali, bylo vytvořeno několik produktových řad lišících se dle designu, materiálu rukojeti a způsobu výroby.
Kované nože
Patří ke špičce, neboť jak již bylo řečeno, jsou vyrobeny z jednoho kusu kvalitní oceli. Elegantní vzhled je tvořen střenkou z exotického dřeva, ergonomické rukojeti a třemi nýty pevně spojujícími nůž jako celek. Ani po letech se tyto nýty neuvolní, a tudíž nedochází k nežádoucím spárám, do nichž mohou vniknout zbytky jídla. Používání těchto nožů je tedy velmi hygienické.
Kované nože řady Wüsthof Classic jsou určeny pro profesionální i domácí použití. V této řadě naleznete univerzální nože, nože na chleba, filetování či vykošťování. Ergonomická rukojeť usnadňuje práci, protože skvěle padne do ruky. Řada Wüsthof Classic Ikon se od té původní liší v barevném zpracování rukojeti a celkově luxusnějším vzhledu. Mimořádně elegantním designem se mohou též pochlubit nože řady Culinar a Grand Prix II.
Nekované nože
Na těchto nožích vás zaujme skvělý poměr kvality a ceny. Právě cenová hladina umožňuje pořízení nekovaných nožů do každé domácnosti. Pokud vás tyto nože zaujaly, zaměřte se na produktové řady Gourmet a Silverpoint.
Bohaté příslušenství
Značka Solingen se nevěnuje pouze výrobě nožů, ale též produkci dalšího příslušenství, mezi nějž patří například bloky na nože. Ty jsou v kuchyni praktickým pomocníkem, neboť slouží nejen k přehlednému uskladnění nožů, ale také dotvářejí elegantní vizuální dojem. Na kuchyňské lince se skutečně výtečně vyjímají, a proto jsou ideálním tipem na dárek pro vaše blízké.
Investice do ocílek, brousků a brusných kamenů se opravdu vyplatí. Prodlužují životnost nože a udržují jeho perfektní ostrost. Dalším vhodným doplňkem jsou tašky na nože, jež je chrání před poškozením. Pokud budeme věnovat pozornost uskladnění nožů, pak jsou velmi praktické organizátory do zásuvky, jejichž tvar umožňuje snadné vyjmutí nožů. Nože jsou tak bezpečně uloženy a přehledně uspořádány.
Autor: InHaus.cz