Aktuální články

Jaký typ fasády je nejlepší pro váš dům?

Jaký typ fasády je nejlepší pro váš dům?

Osvětlení pro vaši zahradu? Poradíme vám, jak ho správně rozvrhnout

Osvětlení pro vaši zahradu? Poradíme vám, jak ho správně rozvrhnout

Vzduchovody - z čeho se vyrábí a jaké je jejich využití?

Vzduchovody - z čeho se vyrábí a jaké je jejich využití?

Praktické inspirace pro stylové závěsy do obývacího pokoje s velkými okny

Praktické inspirace pro stylové závěsy do obývacího pokoje s velkými okny

Objevte MEGASTROJ.cz - váš parťák se stavbou a rekonstrukcí

Objevte MEGASTROJ.cz - váš parťák se stavbou a rekonstrukcí

Organická hnojiva: Revoluce ve vaší zahradě!

Organická hnojiva: Revoluce ve vaší zahradě!

Jakou venkovní saunu si pořídil známý herec Martin Zounar?

Jakou venkovní saunu si pořídil známý herec Martin Zounar?

Architektura a design moderních dřevostaveb

Architektura a design moderních dřevostaveb

Související články

Celý svět je jeviště!

Celý svět je jeviště!

Související

Automat na šipky: Dárek k Vánocům pro děti i dospělé

Přichází období, kdy většina z vás začíná vážně uvažovat o tom, co pořídí za dárky členům své rodiny, blízkým a přátelům. Nákupy vánočních dárků není radno nechávat na poslední chvíli, dostáváte se pak totiž do zbytečného stresu, což vám nakonec může pokazit celé adventní období. Raději je tak pořizujte v klidu a s dostatečným předstihem. Je-li to možné, vyplatí se využívat internetové obchody. Ve specializovaném eshopu najdete zajímavé zboží v podobě hracího automatu na šipky.

InHaus.cz : 200922_spider2.jpgDomácí automat na šipky je skvělou volbou v okamžiku, kdy máte teenagery, kteří si už nehrají s autíčky či panenkami, ale hledají jiný druh zábavy, jež jim pomůže se odreagovat od školních povinností. Automat na šipky však může být perfektním nástrojem zábavy také pro dospělé. Nemusejí pak chodit hrát šipky někam do hospody, ale zahrají si v klidu a pohodlí domova, třeba s kamarády, potažmo s rodinnými příslušníky. 

 

Čím více variant her, tím lépe

Při výběru domácího automatu na šipky je dobré si ujasnit několik věcí. V první řadě si všímejte toho, zda přístroj obsahuje jen jednu či dvě varianty hry, nebo zda si díky němu můžete zahrát rovněž například stále oblíbenější cricket, kdy se musíte během házení šipek strefovat jen do určitých konkrétních čísel, což je pro amatéry poměrně obtížné, ale tím pádem také mimořádně zábavné. Kvalitní automaty na šipky dnes obsahují řadu variant hry, takže se s nimi rozhodně nezačnete už po pár minutách hraní nudit, spíše vás naopak vtáhnou ještě více do hry a vznikne zdravá závislost. 

Automatické přepínání je základem kvalitních automatů

Moderní automat na šipky už musí prakticky bezpodmínečně obsahovat možnost automatického přepínání hráčů, což přispívá k plynulosti hry a pohodlí zúčastněných osob. Elektronická počítadla jsou rovněž na stále vyšší úrovni, a to i amatérských automatů na šipky, které nejsou nijak přehnaně drahé, tudíž jejich pořízením rozhodně nezchudnete. 

InHaus.cz : 15676.jpgInHaus.cz : 232212.jpgInHaus.cz : 395060.jpg

Automat na šipky je možné koupit s mincovníkem

Automaty na šipky lze objednat v mnoha verzích. Některé obsahují mincovníky, jež jsou typické pro automaty do heren a hospod. Kdo ví, také automat na šipky s mincovníkem se může hodit doma. Děti pak na něm budou moci hrát jen tehdy, když si to zaslouží a dostanou od vás kapesné. Vhazováním mincí do přístroje si pak budou vlastně svým způsobem šetřit, jen peníze nebudou vkládat do běžného prasátka, ale právě do automatu na šipky, což je určitě zajímavé řešení. 

 

Kam s automatem na šipky, abyste si hru náležitě užili?

InHaus.cz : 253590_jd002-1.jpegAutomat na šipky zabere jen minimum prostoru. Důležité je, aby v jeho blízkosti byla elektrická zásuvka, případně použijte prodlužovací kabel. Přístroj se skvěle hodí do dětského pokojíku. Bydlíte-li ve větším bytě, respektive v rodinném domě, můžete rovnou začít uvažovat o zařízení speciální herny. Automat na šipky se tam pak nepochybně bude náramně hodit a získá si v pokoji své stálé místo. Automat na šipky lze ale dát také třeba do předsíně, je-li zde dostatečný prostor na házení, neboť se šipky mají házet ve vzdálenosti zhruba 2, 4 metru od terče, s tím je vždy zapotřebí počítat. 

Výběr šipek podléhá materiálům, z nichž jsou vyrobené terče 

Pořídíte-li si terč na šipky, dejte si pozor na to, na jaké šipky je vhodný. Pro elektronické automaty se používají šipky s plastovými konci, takzvané softy. U sisalových terčů, jež většinou používají profesionálové, se pak upřednostňují spíše steelové šipky, tedy modely s kovovými hroty. 

Automat na šipky může být vysněným dárkem pro děti, ale třeba také pro vašeho partnera. Možná už vám pak nebude každou chvíli odbíhat do hospody, aby si mohl zahrát s kamarády, ale zůstane doma a užijete si s ním spoustu zábavy.

Autor: InHaus.cz