1. InHaus.cz
  2. Ložnice
  3. Postele

Postele

Hledáte levné a přitom kvalitní postele? Na InHaus.cz najdete tisíce postelí. Určitě si vyberete.Dětské postele a postýlky hledejte v kategorii Dětské postele postele, postele s úložným prostorem, postele z masivu, rozkládací postel, dvoulůžko, jednolůžko, manželské postele

z masivu

Z masivu

manželské

Manželské

s úložným prostorem

S úložným prostorem

kovové

Kovové

dub sonoma

Dub sonoma

z exotického dřeva

Z exotického dřeva

180 x 200

180 x 200

jednolůžkové

Jednolůžkové

160 x 200

160 x 200

bílé

Bílé

140 x 200

140 x 200

dubové

Dubové

borovice

Borovice

čela

Čela



Seřadit podle:


Říká se, že až 1/3 života prospíme. Z toho důvodu bychom se měli zaměřit na výběr kvalitní postele, která přinese zdravý spánek. Na trhu je k dostání nepřeberné množství variací postelí. Mezi nejoblíbenějšími jsou manželské postele, jednolůžka, patrové postele klasické nebo s rozšířeným spodním lůžkem.

Manželská postel

Postel pro dva neboli manželská je nejčastěji o rozměru 180 × 200 cm. Dle prostorových dispozic můžeme zvolit též užší verzi o rozměru 160 × 200 cm nebo 140 × 200 cm. Manželská postel je k dostání ve většině případů s čelem. Tento doplněk totiž plní jak praktickou funkci, chrání nás před chladem, zabraňuje padání polštáře a též se o něho můžeme pohodlně opřít, tak estetickou funkci. Čelo dodává posteli styl. Při pořizování postele je potřeba zaměřit se na jeho výšku, aby se vám do ložnice bez potíží vešlo. A zároveň je samozřejmostí, že je sladěné se zbytkem nábytku a bytových doplňků.

Jednolůžko

Postel ve formě jednolůžka většinou volíme do dětského pokoje. Ideální rozměr, který poskytuje maximum pohodlí, je 90 × 200 cm. V dětském pokoji klademe důraz na použití praktického nábytku s dostatkem úložných prostorů. Pod postelí je spousta místa, proto bychom se měli snažit ho do posledního centimetru využít. Dobrou volbou je postel s šuplíky. Do velmi malých dětských pokojů se osvědčily zvýšené postele se zabudovanou skříní a psacím stolem.

Výška postele

Co se týká výšky postele, ta by měla být uzpůsobena výšce osoby. Má totiž umožňovat pohodlné sedání a zvedání z lůžka. Ideální výška se pohybuje mezi 50 – 65 cm, v tomto rozměru je zahrnuta i matrace. Příliš nízká postel je nevyhovující z hlediska víření prachu, špatného odvětrávání matrací a stoupajícího chladu od podlahy.

Konstrukce postele

Postel bychom měli vybírat nejen podle vzhledu, ale též dle konstrukčních vlastností. Stabilní konstrukce předchází vrzání a rozviklání. Pozornost proto věnujeme zpracování, použitému materiálu a kvalitě spojovacích prvků.

Materiály

Hlavní část postele tvoří rám. Ten může být vyroben z masivu, lamina, čalouněného nebo kovového materiálu. Postele z masivu se řadí mezi bytelný nábytek, který vám léta vydrží. Dřevo je totiž pevné a zdravotně nezávadné. Proto se hojně využívá k výrobě postelí pro děti, ale též pro alergické osoby. Lamino si získává na čím dál větší oblibě. Hlavní předností tohoto materiálu je příznivá cena v kombinaci s kvalitou. Postele z lamina mají širokou nabídku dezénů, barev a provedení. Čalouněné postele jsou skutečně luxusním doplňkem vaší ložnice. Bílá textilní koženka je v současné době trendy. Pokud k ní přidáme elegantní oblý tvar, získáme do své ložnice opravdu nepřehlédnutelný designový prvek. Kovové postele evokují romantický styl francouzské Provence. Moderní verze se vyznačuje přímými linkami značícími nadčasovost.