Aktuální články

Jaký typ fasády je nejlepší pro váš dům?

Jaký typ fasády je nejlepší pro váš dům?

Osvětlení pro vaši zahradu? Poradíme vám, jak ho správně rozvrhnout

Osvětlení pro vaši zahradu? Poradíme vám, jak ho správně rozvrhnout

Vzduchovody - z čeho se vyrábí a jaké je jejich využití?

Vzduchovody - z čeho se vyrábí a jaké je jejich využití?

Praktické inspirace pro stylové závěsy do obývacího pokoje s velkými okny

Praktické inspirace pro stylové závěsy do obývacího pokoje s velkými okny

Objevte MEGASTROJ.cz - váš parťák se stavbou a rekonstrukcí

Objevte MEGASTROJ.cz - váš parťák se stavbou a rekonstrukcí

Organická hnojiva: Revoluce ve vaší zahradě!

Organická hnojiva: Revoluce ve vaší zahradě!

Jakou venkovní saunu si pořídil známý herec Martin Zounar?

Jakou venkovní saunu si pořídil známý herec Martin Zounar?

Architektura a design moderních dřevostaveb

Architektura a design moderních dřevostaveb

Související články

Oddělená koupelna a WC nabízejí soukromí, spojené místnosti zase více komfortu

Oddělená koupelna a WC nabízejí soukromí, spojené místnosti zase více komfortu

Související

Oddělená koupelna a WC nabízejí soukromí, spojené místnosti zase více komfortu Oddělená koupelna a WC nabízejí soukromí, spojené místnosti zase více komfortu Oddělená koupelna a WC nabízejí soukromí, spojené místnosti zase více komfortu Oddělená koupelna a WC nabízejí soukromí, spojené místnosti zase více komfortu Oddělená koupelna a WC nabízejí soukromí, spojené místnosti zase více komfortu Oddělená koupelna a WC nabízejí soukromí, spojené místnosti zase více komfortu Oddělená koupelna a WC nabízejí soukromí, spojené místnosti zase více komfortu Oddělená koupelna a WC nabízejí soukromí, spojené místnosti zase více komfortu Oddělená koupelna a WC nabízejí soukromí, spojené místnosti zase více komfortu Oddělená koupelna a WC nabízejí soukromí, spojené místnosti zase více komfortu Oddělená koupelna a WC nabízejí soukromí, spojené místnosti zase více komfortu Oddělená koupelna a WC nabízejí soukromí, spojené místnosti zase více komfortu

Jak vybrat WC sedátko tak, aby vás i bavilo

Možná vás to překvapí, ale výběr správného záchodového prkénka je docela věda. Zaměřit se musíte na jeho tvar, rozměry a to, z čeho je vyrobené. Plast už totiž dávno není jediným materiálem, ze kterého sedátko může být. Dnes jsou na trhu také multifunkční bidetová prkénka, nebo speciální WC prkénka pro děti či seniory.

Toaletní sedátko je při nákupu obvykle součástí keramické mísy. Po letech ale dochází k jeho opotřebení. Může být zašlé, prasklé, nebo se vám už jen nehodí do nově zrekonstruované koupelny. Na výběr je kromě různých materiálů i nepřeberné množství vzorů a barev. Najít to vhodné pro vaši toaletu bude hračka. V magazínu Hezké koupelny se dozvíte více o tom, jak vybrat prkénko na WC

Jak správně změřit WC sedátko

Pro toaletní prkénko neexistuje jednotný rozměr. Výrobci nabízí různé tvary a velikosti. Rozměr od oka trefíte jen těžko, doporučujeme vzít do ruky krejčovský metr nebo pravítko a změřit následující části. 1.) Vzdálenost od míst uchycení na pravé a levé straně. 2.) Vzdálenost mezi nejširšími vnějšími body, tedy šířku sedátka. 3.) Vnější délku sedátka. 

Jaký materiál vybrat 

Můžete sáhnout po levném a osvědčeném plastovém sedátku - neuděláte chybu. Víc vydrží WC prkénko z duroplastu, v sortimentu Hezké koupelny najdete i WC sedátko z MDF desky nebo masivu. Dřevěných toaletních sedátek se nemusíte nijak obávat. Jsou potažené PVC fólií, která splňuje vysoké hygienické nároky. Efektivně a dlouhodobě zabraňuje vsakování nečistot do dřeva. Oproti plastové klasice je příjemnější, především v zimních měsících oceníte to, že nestudí. Zaujala vás dřevěná prkénka? Speciální provedení nabízí dýhované WC sedátko, které má Hezká koupelna hned v několika barevných provedeních, a to včetně netradiční červené.

Na barvě záleží

Moderní koupelna si zaslouží neotřelé nápady a kombinace, to samé platí o toaletě. Nebojte se experimentovat a klidně si pořiďte červené, černé, nebo komiksově pokreslené sedátko. Když přestane po nějaké době bavit, nemusí vás investice do něj tak mrzet. Pořizovací cena WC sedátek na e-shopu Hezké koupelny je obvykle kolem tisíce korun.

 

WC sedátka s potiskem

Doma má být hlavně veselo, toaletní prkénko s obrázkem dá návštěvě hned na vědomí, že u vás se nudit nebude. Vyberte střízlivější variantu přírodních motivů, květin, trávy, zeleného listí nebo motivu dřeva. Ti odvážnější uvítají na desce námořnické motivy, vtipné popisky, veselá štěňátka nebo komiksového příběhy. V nabídce e-shopu Hezké koupelny najdete obrovský výběr pro WC sedátka s potiskem.

Zbylou část kolem záchoda nechte v bílé, veselé sedátko o to víc vynikne. Nebo ho nakombinujte s barevnými prvky a doplňky stejné barvy. Držák na toaletní papír, WC štětka nebo kobereček mohou pomoci, aby byl první dojem z vaší toalety prostě famózní. 

 

Sedátko na WC pro seniory i dětské prkénko

Domácnosti se staršími členy ocení speciální sedátka pro seniory a handicapované. Jsou zpevněné speciálními kovovými klouby, mají přerušený oblouk ve tvaru podkovy. Mohou být vyvýšená, a to proto, aby dosednutí i vstávání bylo pro dotyčného snazší. Kolem toalety mohou být i speciální madla, která slouží jako opora. 

Dětská (nebo také přídavná) prkénka umístíte jednoduše na klasické sedátko pro dospělého. To dětské má menší otvor, díky tomu budou mladší členové domácnosti více samostatní při učení prvních hygienických návyků. 

Bidetové sedátko pro náročné

Nevejde se vám do koupelny samostatný bidet? Jeho pestré funkce získáte i s pořízením elektronického bidetového sedátka. U oplachu tryskami můžete regulovat teplotu i proud vody, dodatečnou funkcí může být vyhřívání sedátka nebo teplovzdušné sušení s volbou režimu prostřednictvím dálkového ovladače. Mezi elektronickými bidety patří v nabídce Hezké koupelny ke špičce značka Geberit. Připravte se ale na to, že jde o finančně nákladnější variantu. Takové profesionální sedátko stojí i kolem 40 tisíc.

Autor: Hezká koupelna s.r.o.