1. InHaus.cz
  2. Jídelna
  3. Servírovací pomůcky
  4. Moderní
  5. Nerezová cukřenka Barista, WMF
Nerezová cukřenka Barista, WMF - Chefshop.cz

Nerezová cukřenka Barista, WMF

POPIS

Cukřenka z kolekce Barista od výrobce WMF má průměr 14,6 cm a výšku 8,5 cm a je vyrobena z ušlechtilé nerezové oceli 18/10 Cromargan®, která je hygienická, odolná proti korozi, nechytá pachy ani chutě, snadno se čistí a má dlouhou životnost. Ideální na dávkování cukru do kávy, čaje a dalších nápojů. Cukřenka má moderní design a bude krásnou ozdobou vašeho prostřeného stolu. Je opatřena praktickým úchopem pro snadné přenášení a víčkem pro uzavření, které se snadno odklopí a je opatřeno prohlubní na lžičku. Lžička není součástí balení. Můžete ji mýt v myčce na nádobí. 

SPECIFIKACE

Průměr: 14,6 cm

Výška: 8,5 cm

Materiál: nerezová ocel Cromargan® 18/10

Barva: stříbrná

VÝHODY A NEVÝHODY

Cukřenka je vyrobena z nerezové oceli 18/10, která je hygienická, nepohlcuje pachy ani chutě, je odolná proti korozi, má dlouhou životnost.

Cukřenka má úchop pro pohodlné přenášení.

Umožňuje snadné dávkování cukru do kávy, čaje atd.

Vhodné do myčky na nádobí.

Cukřenka neobsahuje lžičku.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano

NEREZOVÁ OCEL 18/10 CROMARGAN®

Nerezová ocel je velmi žádaným materiálem pro kuchyňské vybavení jako jsou příbory, hrnce, pánve atd. Nerezová ocel, jak již název napovídá nereziví - je odolná proti korozi, má dlouhou životnost, nepohlcuje chuť ani pach, je hygienická a snadno se čistí. Nerezová ocel je také oblíbená pro krásný vzhled. Co znamená 18/10? Nerezová ocel 18/10 Cr-Ni je tzv. potravinářská ocel (vhodná na nádobí) a obsahuje 18 % chromu, 10% niklu a 72 % oceli. Cromargan® je ušlechtilá nerezová oceli 18/10 společnosti WMF. Z latiny Crom (=chrom), argan (=stříbro), což vyjadřuje krásný lesklý vzhled nerezové oceli. 

BÍLÝ CUKR A JEHO VLIV NA ZDRAVÍ

Bílý cukr se vyrábí z cukrové řepy a používá se v potravinářství. Používá se moučkový, krystalový a kostkový. Bílý cukr je však návykový a zdraví škodlivý. Dlouhodobý vysoký příjem bílého cukru je příčinou obezity, způsobuje hyperglykemii (vysokou hladinu cukru v krvi), což poškozuje cévy. Cukr se nachází v polotovarech a průmyslově vyráběných potravinách (např. kečup), v pečivu, müsli, ve slazených nápojích atd. Chuť cukru je návyková a tělo vyžaduje čím dál větší dávky. Cukr má vysoký glykemický index asi 70 (GI = určuje, jak rychle se cukry vstřebávají do krve, čím vyšší GI, tím rychleji po nich máte hlad). Sladké potraviny tedy tělu dodají rychlou energii, po chvíli však dostanete opět hlad a dáte si opět něco sladkého. 

 ZDRAVÉ ALTERNATIVY BÍLÉHO CUKRU

Fruktóza (ovocný cukr) a glukóza (hroznový cukr) jsou monosacharidy (jednoduché sacharidy) a mají nižší glykemický index. Cukr se do krve uvolňuje postupně, což postupně dodává tělu energii - ovoce vás díky tomu zasytí na delší dobu a navíc obsahuje vlákninu, která pozitivně ovlivňuje zažívání.

Třtinový cukr je nerafinovaný, má hnědou barvu a obsahuje vlákninu a minerální látky (však v zanedbatelném množství). Je tedy jen nepatrně zdravější než bílý cukr. Výhodou je, že ho nepotřebujete ke sladění tolik jako bílého. Dejte si ale pozor na složení třtinového cukru (abyste nenarazili jen na obarvený bílý cukr).

Nepasterizovaný med, který je k dostání u včelařů má GI 30 a obsahuje vápník, hořčík, zinek, selen a železo. Pasterizovaný med (pasterizace = tepelná úprava, která sníží počet mikroorganismů), který je k dostání v běžných obchodech má GI až 75. Med nikdy nevystavujte teplotě vyšší jak 40 °C, abyste nepřišli o cenné látky. Dávejte jej tedy vždy do vlažného čaje. 
Při pečení můžete ke sladění využít sušené ovoce, které má sladkou chuť a navíc obsahuje vlákninu a minerální látky.

Melasa je extrakt z cukrové třtiny nebo řepy s konzistencí medu a obsahuje velké množství cenných látek (vitamíny skupiny B, železo, vápník, draslík, hořčík, zinek). Melasa je ideální na pečení, ale musíte si zvyknout na výraznou chuť a barvu.

Sirupy můžete použít na slazení sladkých dezertů, ovesné kaše atd. Mezi nejpoužívanější patří např. agávový, javorový, datlový. Agávový sirup se vyrábí z mízy keře agáve, má zlatavou barvu. Javorový sirup vzniká z mízy javoru (stromu) a tělo si vezme jen tolik cukru, kolik potřebuje, zbytek se vyloučí.

Stévie je tropická rostlina pocházející z Jižní a Střední Ameriky, která má vysokou sladivost, obsahuje vitamín A, C, vápník, železo, sodík, draslík a zinek. Je 30krát sladší než bílý cukr,  na rozdíl od něj však neobsahuje žádné kalorie. Stévii dávkujte opatrně. Je třeba si zvyknout na neobvyklou chuť.

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky  nebo na dalších značek.

Styl: Moderní
Kategorie: Servírovací pomůcky

ean: 4000530679253

Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Servírovací pomůcky
Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

Další Servírovací pomůcky