1. InHaus.cz
  2. Jídelna
  3. Servírovací pomůcky
  4. Klasické
  5. BLACK+BLUM Filtrační binchotan Eau Good, 1 ks
BLACK+BLUM Filtrační binchotan Eau Good, 1 ks - Bonami.cz

BLACK+BLUM Filtrační binchotan Eau Good, 1 ks

Binchotan - tradiční japonský způsob filtrace vody aktivním dřevěným uhlím 

Více než 300 let se v Japonsku k úpravě pitné vody užívá dřevěné uhlí Binchotan pro své schopnosti
  • měkčit vodu
  • přidávat do ní prospěšné minerály
  • vyrovnávat její pH
  • a absorbovat z ní nežádoucí chutě a pachy.                                                                       
 Binchotan je pojmenován po svém tvůrci, Binchuya Chozaemonovi, který v Tanabe (v 17. století v období Edo, v provincii Wakayama) inovoval stávající technologii tím, že dřevěné uhlí na závěr dlouhého procesu pálení při nízkých teplotách vystavil v milíři vysokým teplotám až 1000°C. Výsledný produkt - binchotan - je téměř 100% uhlík. Je těžší než běžné dřevěné uhlí, má hladký pevný povrch a při nárazu kovově zvoní (používá se i při výrobě hudebních nástrojů). Po vyjmutí z milíře se jeho povrch pokrýval práškem ze směsi zeminy, písku a popela, který mu propůjčil charakteristickou bílou barvu a tím i druhé známé jméno - hakutan - \"bílé uhlí\".

 Vlastnosti binchotanu a jeho užití  Binchotan má vynikající absorpční schopnosti. Porézní povrch je tvořen malými dutinami orientovanými v mnoha směrech. Plocha dutin jednoho gramu binchotanu má rozlohu přesahující 500m2. K absorpci dochází přitahování kladně nabitých iontů nečistot a jejich ulpíváním v porézních strukturách. Během celého procesu se z binchotanu zároveň uvolňují prospěšné minerály (vápník, železo, hořčík) zpět do vody. To zlepšuje její chuť a pozitivní zdravotní účinek. Binchotan čistí a zvyšuje kvalitu běžné kohoutkové vody. Působení binchotanu se projeví už po 1 hodině. Ideální čas filtrace binchotanem je 8 hodin. Nejlépe tedy nádobu s vodou a binchotanovou tyčinkou vložte přes noc do chladničky a ráno ochutnejte!  Životnost binchotanu a další užití Plníte-li láhev nebo karafu s binchotanem jednou denně, vydrží účinek aktivního uhlí po dobu 3 měsíců. Následně tyčinku 10 minut povařte ve vodě a po vyjmutí ponechte vyschnout na slunci. Životnost tyčinky tak prodloužíte o další 3 měsíce.Po 6-ti měsíčním užití ve funkci vodního filtru můžete tyčinku rozlámat do zeminy k pokojovým rostlinám (doplní živiny). Porézní povrch i po šesti měsících funguje i jako deodorant - použitým binchotanem můžete odstraňovat zápach ve stelivu pro kočky, v koši na prádlo, nádobě na pleny nebo v botách. Umístíte-li použitý binchotan do skříně, bude absorbovat vzdušnou vlhkost. 
  • Dodávané binchotany jsou již umyté a připravené ihned k užití.
  • Binchotan nikdy nečistěte saponátem nebo mýdlem.
  • Binchotan užívejte pouze s čistou kohoutkovou vodou. Nepoužívejte v ochucených nápojích nebo džusech! 
  • Budete-li čistit láhve a karafy, binchotan vždy vyjměte.
  • Vařící voda odstraňuje z binchotanu absorbované nečistoty. Případné drobné částečky a úlomky dřevěného uhlí plovoucí ve vodě můžete bez obav spolknout (tablety aktivního uhlí jsou předepisovány k léčbě průjmů, trávení a nadýmání).  





Styl: Klasické
Kategorie: Servírovací pomůcky

délka: 5 cm
designový styl: skandinávský
hmotnost: 20 g
materiál: dřevěné uhlí
poznámka: balení obsahuje 1 ks uhlí
průměr: 2 cm
řada: zadine
rozměry: 5 cm (délka)
upozornění: uhlí je možné používat jen na kohoutkovo
úroveň kvality: premium
váha: 0.02 kg
životnost filtru: přibližně 3 měsíce (při každodenním použ

Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Servírovací pomůcky
Produk byl v nabídce e-shopu: Bonami.cz

Další Servírovací pomůcky