POPIS
Uzávěr na víno z kolekce Clever & More od výrobce WMF je vyroben z ušlechtilé nerezové oceli 18/10 Cromargan®, která je hygienická, odolná proti korozi a má krásný moderní vzhled. Uzávěr umožní pohodlné a rychlé uzavření vína. Expanzní ventil zajišťuje vzduchotěsné uzavření vína, a díky tomu chrání víno před vystavením kyslíku a zachová jeho aroma. Uzávěr se přizpůsobí každému hrdlu láhve, stačí jen lehce otočit kovovou částí. Můžete ho mýt v myčce na nádobí.
SPECIFIKACEDélka: 6,5 cm
Materiál: nerezová ocel 18/10 Cromargan®
Barva: stříbrná, černá
VÝHODY A NEVÝHODYUzávěr na víno je vyroben z nerezové oceli 18/10, která je hygienická, nepohlcuje pachy ani chutě, je odolná proti korozi, má dlouhou životnost.
Kompatibilní se všemi běžnými hrdli láhví.
Pohodlné uzavření vína bez přístupu vzduchu - zachová se aroma vína.
Vhodné do myčky na nádobí.
O žádné nevýhodě nevíme.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do myčky: Ano
NEREZOVÁ OCEL 18/10 CROMARGAN®Nerezová ocel je velmi žádaným materiálem pro kuchyňské vybavení jako jsou příbory, hrnce, pánve atd. Nerezová ocel, jak již název napovídá nereziví - je odolná proti korozi, má dlouhou životnost, nepohlcuje chuť ani pach, je hygienická a snadno se čistí. Nerezová ocel je také oblíbená pro krásný vzhled. Co znamená 18/10? Nerezová ocel 18/10 Cr-Ni je tzv. potravinářská ocel (vhodná na nádobí) a obsahuje 18 % chromu, 10% niklu a 72 % oceli. Cromargan® je ušlechtilá nerezová oceli 18/10 společnosti WMF. Z latiny Crom (=chrom), argan (=stříbro), což vyjadřuje krásný lesklý vzhled nerezové oceli.
ČERVENÉ VÍNOČervené víno se vyrábí pouze z modrých hroznů - jedině tento druh vína v sobě totiž obsahuje červené barvivo. Výroba probíhá nakvašením nebo tepelným zpracováním modrých hroznů. Rmut (hmota, která vzniká rozemletím bobulí vinné révy) se nechá několik dní kvasit a slupky hroznů tak zůstávají v kontaktu s kvasící šťávou. Kvašení probíhá na rozdíl od bílého vína delší dobu a při vyšší teplotě. Červené víno také obsahuje více tříslovin (rostlinné látky s trpkou, svíravou nebo hořkou chutí) a resveratrolu (přírodní látka ze slupek a z jadérek bobulí modrého vína) než bílé víno. 2 dl červeného vína obsahují zhruba 600 μg (mikrogramů) resveratrolu.
BÍLÉ VÍNOBílé víno se vyrábí z bílých, růžových, červených nebo modrých hroznů vinné révy. Rmut se při výrobě vína okamžitě lisuje a výsledkem je čistý mošt, který potom kvasí. Bílá vína, která jsou vyrobena z červených nebo modrých hroznů se označují jako klaret.
RŮŽOVÉ VÍNORůžové víno se vyrábí z modrých hroznů vinné révy a při výrobě nedochází k nakvašení.
JAK JE TO SE SLADKOSTÍ VÍN?Suché víno obsahuje max. 4 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Polosuché víno obsahuje 4,1 - 12 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Polosladké víno obsahuje 12,1 - 45 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Sladké víno obsahuje min. 45 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Lehká bílá vína odrůdy Ryzlink, Rulandské šedé, Chablis servírujte při teplotě 6 - 9 °C
Těžká bílá vína odrůdy Chardonnay, Scheurebe servírujte při teplotě 10 - 12 °C
Růžová vína odrůdy Rulandské modré servírujte při teplotě 6 - 8 °C
Mladá a lehká červená vína odrůdy Modrý Portugal, Pinot Meunier servírujte při teplotě 11 - 13 °C
Mladá a těžká červená vína odrůdy Burgundy, Barolo servírujte při teplotě 13 - 16 °C
Stará a těžká červená vína odrůdy Bordeaux, Chianti Classico servírujte při teplotě 16 - 18 °C
Červené víno je ideální především k červenému masu např. ke steakům z hovězího masa a k vyzrálým sýrům.
Bílé víno je vhodné k rybám, mořským plodům, k drůbeži, k telecímu masu, ke světlým omáčkám a k čerstvým sýrům.