1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Kuchyňské nádobí
  4. Klasické
  5. Provence
  6. Emile Henry Tajine V 2 l modrý Blue Flame
Emile Henry Tajine V 2 l modrý Blue Flame - Chefshop.cz

Emile Henry Tajine V 2 l modrý Blue Flame

Tajine je nádoba vyrobená z glazované keramiky se špičatou poklicí, která umožňuje páře dobře cirkulovat a pomáhá udržovat ingredience křehké a dostatečně vlhké. Nádobu lze použít buď na sporáku nebo v troubě. Ideální je pro přípravu marockých tajine, dušeného masa a všech pokrmů, které vyžadují pozvolnou přípravu dušením, které vyzdvihne jejich chutě.

Ideální na 4-6 porcí.

Výrobky ze série Flame® je možné používat nejen v troubě, ale i k vaření na jakémkoliv sporáku díky speciálnímu keramickému materiálu, který odolává všem přímým zdrojům tepla. Díky adaptačnímu disku (lze dokoupit samostatně) můžete sérii Flame® používat i na indukčním sporáku.

Protože dno u keramiky Flame® není glazováno je nutno před prvním použitím dodržet následující postup, který uzavře póry v keramice. Varem mléka se zamezí prosakování vlhkosti keramikou a nádobí je tak dokonale připraveno pro další vaše vaření.

  • Do nádoby nalijte mléko (lze i sójové), aby dostatečně pokrylo celé dno
  • Přiveďte k varu
  • Až začne mléko vřít, vypněte sporák a nechte nádobu i s mlékem vychladnout
  • Místo mléka můžete v nádobě povařit i 150 g (1/2 šálku) rýže se ¼ l vody po dobu 5 minut
  • Před každým uložením nádoby je nutno ji dokonale vytřít dosucha

Každý kus Emile Henry je originál: vyráběn z čistě přírodního materiálu a ručně tak, abyste si i Vy mohli vychutnat autentické potěšení z francouzské kuchyně a umění užívat života. Kvalitní burgundská hlína je společně s glazurou vypálena při 1100°C. Nádobí Emile Henry Flame® je proto odolné proti nárazu a poškrábání, takže v něm lze pokrm nejen upéci, ale i porcovat a servírovat. Všechny nádoby lze používat v mikrovlnné troubě. Po vyjmutí z mrazáku můžete nádobí Emile Henry ihned vložit do trouby či mikrovlnné trouby. Všechno nádobí od Emile Henry je stálobarevné a samozřejmě lze mýt v myčce.

Styl: Provence,Klasické
Kategorie: Kuchyňské nádobí

barva: modrá
materiál: keramika
typ produktu: tajine

Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Kuchyňské nádobí
Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

Další Kuchyňské nádobí