POPIS
Hluboká keramická mísa na salát od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům. Odolá teplotám od - 20 °C do 270 °C a můžete ji dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskala. Salátová mísa je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design. Barvy jsou přírodní a jedná se o precizní ruční práci. Je vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnné trouby, trouby i do myčky na nádobí.
Salátová mísa Emile Henry bude ozdobou vašeho prostřeného stolu. Můžete ji použít na přípravu a servírování ovocných i zeleninových salátů nebo na míchání těst a díky odolnému materiálu i pro zapékání v troubě. Průměr mísy je 17 cm, výška 10 cm a její objem je 1,6 l.
SPECIFIKACEPrůměr: 17 cm
Výška: 10 cm
Objem: 1,6 l
Materiál: keramika
Barva: fenyklová (hnědošedá)
VÝHODY A NEVÝHODYMísa na salát je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům.
Ručně vyrobeno.
Krásný francouzský design.
Ideální na servírování a přípravu salátů, míchaní těst atd.
Vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnky, trouby i do myčky na nádobí.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do myčky: Ano
Vhodné do lednice: Ano
Vhodné do mrazáku: Ano do - 20 °C
Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano
Vhodné do trouby: Ano do 270 °C
SALÁT CAPRESE4 větší masitější rajčata, 2 koule mozzarelly, lístky čerstvé bazalky, mořská sůl, čerstvě mletý černý pepř, olivový olej a podávejte,
Postup:
Čtyři větší masitější rajčata a dvě koule mozzarelly nakrájejte na stejně silná kolečka. Střídavě je narovnejte na talíř, posypte lístky bazalky, posolte mořskou solí a čerstvě mletým černým pepřem, postříkejte olivovým olejem a podávejte. Případně můžete dochutit balzamikovým octem.
2 pevná jablka, omytá, 1 lžíce citronové šťávy, 1 stonek řapíkatého celeru, pokrájený, 4 lžíce majonézy, 2 hrsti vlašských ořechů, ledový salát k podávání
Postup:
Jablka nakrájejte nebo nastrouhejte a zalijte citronovou šťávou. Přidejte ostatní ingredience a důkladně promíchejte. Rozdělte na talíř na listy salátu a podávejte.
4 velká rajčata, 1 okurka, oloupaná, 1/2 červené cibule, na menší kousky, sýr feta (cca 85 g), 16 , 1 lžička sušeného oregana, 4 lžíce řeckého olivového oleje, chléb pita k podávání
Postup:
Nakrájejte 4 velká rajčata, 1 okurku, oloupanou, a 1/2 červené cibule na menší kousky. Na kousky nakrájejte i sýr feta. Vše vložte do mísy, přidejte 16 oliv kalamata, 1 lžičku sušeného oregana a 4 lžíce řeckého olivového oleje. Lehce promíchejte a podávejte s chlebem pita.
Zdroj receptů: www.apetitonline.cz