POPIS
Zapékací miska na Creme Brulée (francouzský dezert podobný pudingu s cukrovou krustou) od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům. Odolá teplotám od - 20 °C do 270 °C a můžete ji dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskala. Zapékací miska je ideální na přípravu Crème brûlée, ale můžete ji použít i na další dezerty nebo na přípravu slaných dobrot.
Emile Herny je rodinná firma. Miska na Creme Brulée je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design s netradičním tvarem. Barvy jsou přírodní a jedná se o precizní ruční práci. Miska je vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnné trouby, trouby i do myčky na nádobí. Průměr misky je 13 cm, výška 3 cm, a objem 0,25 l. Výhodou keramické zapékací misky je rovnoměrné vedení tepla a miska udrží pokrm dlouho teplý.
SPECIFIKACEPrůměr: 13 cm
Výška: 3 cm
Objem: 0,25 l
Materiál: keramika
Barva: fenyklová (hnědošedá)
Záruka: 10 let na výrobní vady
VÝHODY A NEVÝHODYZapékací miska je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům.
Ručně vyrobeno.
Krásný francouzský design.
Miska Créme Brulée je vhodná do trouby, do mikrovlnky, do myčky, do lednice i do mrazáku.
Ideální na Creme Brulee a další sladké i slané pokrmy.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do myčky: Ano
Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano
Vhodné do trouby: Ano, do 270 °C
Vhodné do chladničky: Ano
Vhodné do mrazáku: Ano do - 20 °C
Co je Crème brûléeCrème brûlée je francouzský dezert, který se skládá pouze ze 4 ingrediencí. Na jeho přípravu vám bude stačit pouze kvalitní smetana ke šlehání, žloutky, vanilkový lusk, krupicový cukr a hnědý třtinový na flambování. Bude se vám hodit žáruzdorná zapékací miska zvaná Ramekin a , která vám pomůže vytvoži na povrchu jemného dezertu křupavou krustičku z cukru.
Recept na Crème brûlée250 ml 12% smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrábaný, 4 žloutky, 70 g co nejjemnějšího cukru krupice + 8 lžiček na posypání (na posypání můžete použít cukr třtinový)
Postup:
1. Předehřejte troubu na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C.
2. Oba druhy smetany, vyškrábnutá vanilková semínka i prázdný lusk dejte do rendlíku a na mírném ohni pomalu prohřívejte těsně pod bod varu. Odstavte.
3. Žloutky a cukr utřete dohusta a dosvětla. Poté je zalijte ohřátou vanilkovou smetanou (lusk předtím vyjměte) a prošlehejte, aby se směsi spojily.
4. Vše přesuňte zpátky do rendlíku a na mírném ohni míchejte 6 až 8 minut nebo tak dlouho, až se pudink udrží na zadní straně lžíce. Pudink nalijte do ohnivzdorných zapékacích misek o objemu zhruba 200 ml a umístěte je do hlubší zapékací misky nebo do vysokého plechu. Do nádoby pak vlijte tolik vody, aby sahala do poloviny výšky zapékacích misek. (Pokud použijete nádobu o větším objemu, musíte prodloužit čas pečení).
5. Pečte 25 minut nebo do chvíle, kdy pudinky zpevní. Poté vyjměte zapékací misky z vysokého plechu a nechte je přibližně tři hodiny chladit.
6. Každý pudink posypte dvěma lžičkami cukru, urovnejte ho asi na 3 – 6 mm rovnoměrnou vrstvičku a ožehněte ji flambovací pistolí ve vzdálenosti asi 5 cm až 20 cm po dobu 30 vteřin až 2 minuty, až zkaramelizuje.