1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Kuchyňské nádobí
  4. Klasické
  5. Provence
  6. Forma na koláč Emile Henry hluboká fenyklová 24 cm
Forma na koláč Emile Henry hluboká fenyklová 24 cm - Chefshop.cz

Forma na koláč Emile Henry hluboká fenyklová 24 cm

   POPIS

Keramická forma na koláč od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům. Odolá teplotám od - 20 °C do 270 °C a můžete ji dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskala. Forma na koláč je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design s vlnitým okrajem. Barvy jsou přírodní a jedná se o precizní ruční práci. Koláčová forma je vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnné trouby, trouby i do myčky na nádobí.

Hluboká forma na koláč Emile Henry je skvělým pomocníkem při pečení francouzského koláče Quiche, křehkých koláčů, ovocných, zeleninových i masových koláčů. Díky krásném designu se forma hodí i na servírování a bude krásnou ozdobou vašeho prostřeného stolu. Průměr formy je 24 cm, výška je 5 cm a objem 1,3 l. Forma nemá odnímatelné dno. Výhodou keramické formy je rovnoměrné vedení tepla a keramická forma udrží koláč dlouho teplý.

SPECIFIKACE

Průměr: 24 cm

Výška: 5 cm

Objem: 1,3 l

Materiál: keramika

Barva: fenyklová (hnědošedá)

VÝHODY A NEVÝHODY

Forma na koláč je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům.

Ručně vyrobeno.

Krásný francouzský design.

Ideální na pečení sladkých i slaných koláčů (quiche).

Vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnky, trouby i do myčky na nádobí.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano

Vhodné do lednice: Ano

Vhodné do mrazáku: Ano do - 20 °C

Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano

Vhodné do trouby: Ano do 270 °C

CO JE QUICHE?

Quiche je francouzský slaný koláč, jehož základem je křehké těsto a smetanová náplň. Slovo Quiche původně vzniklo zkomolením německého slova Kuchen, což znamená v překladu koláč. Nyní je quiche nedílnou součástí francouzské kuchyně. Náplň slaného koláče tvoří vejce, tučná smetana a další přísady jako je například slanina, cibule, sýr atd. Existuje spousta receptů na francouzský quiche. 

Křehké těsto je tvořeno pouze dvěma ingrediencemi a to moukou a máslem v poměru zhruba 2:1. V některých receptech najdete také vejce. Těsto je nejlepší nechat aspoň hodinu vychladit v lednici, ale můžete ho tam nechat i přes noc. Díky tomu se suroviny krásně spojí a při válení nebude těsto tak mazlavé. Vyválet byste měli těsto na tloušťku zhruba 3 - 4 mm. Doporučujeme válet těsto mezi dvěma listy pečícího papíru. Quiche se peče v tradičních formách na quiche, které mají kulatý tvar a vyšší okraj, který je tzv. vlnkovaný. Koláč často obsahuje dost tuku, a tak nemusíte formu vymazávat.

Těsto po vyválení přenesete do formy a vyložíte včetně vyššího vroubkovaného okraje. Těsto se peče nejprve bez náplně, zatížené fazolemi, které doporučujeme propíchat vidličkou, aby se nenafukovalo. Až poté se naplní náplní a peče se dozlatova. Výsledkem je křupavé těsto dokola a vláčná náplň, kterou si můžete upravit podle vlastní chuti či fantazie. Quiche je dobrý teplý i studený. Ideální na oběd, večeři nebo třeba na svačinu. Vyzkoušejte třeba pórkový, cibulový, chřestový nebo třeba slaninový quiche.

QUICHE SE SLANINOU, ŠPENÁTEM A CHEDAREM

Těsto: 180 g hladké mouky, 80 g másla (trochu změklého), cca 2 lžíce studené vody, zarovnaná lžička soli

Náplň: 20 dkg anglické slaniny na plátky, 150 g sýru cheddar, 60 g baby špenátu, 1 větší cibule, 4 vejce, 300 ml smetany ke šlehání 31%, sůl a pepř

Dále se vám bude hodit:  kulatá forma na koláč s průměrem 24 cm. potravinová fólie a alobal, luštěnina na zatížení těsta (rýže, čočka, fazole..), vejce na potření těsta

Postup:
1. Do misky nasypte mouku, sůl a přidejte na menší kousky nakrájené máslo. Vypracujte drobenku, do které přidejte dvě lžíce studené vody a zpracujte, dokud nevznikne hladké těsto, které nelepí. Pokud se bude těsto drolit, přidávejte vodu. Pokud bude lepit, přidejte mouku. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici minimálně 30 minut odležet.

2. Předehřejte troubu na 190 °C a připravte si formu na koláč. Vyndejte těsto z lednice a nechte ho trošku povolit. Pak těsto vyválejte na placku o tloušťce cca  2 - 3 mm.

3. Vyválené těsto přeneste do formy a prsty ho natlačte na stěny formy tak, aby všude trošku vykukovalo nad okraj. Pak těsto na dně propíchejte na několika místech vidličkou, přikryjte ho alobalem nebo pečícím papírem a nasypejte na něj fazole nebo jinou luštěninu. Propíchnutí těsta vidličkou a zatížení zabrání nafukování těsta při pečení.

4. Pečte v předehřáté troubě 15 minut. Po patnácti minutách sundejte alobal s fazolemi, těsto potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte ho ještě bez alobalu na tři až pět minut péct, aby těsto mělo krásnou zlatou barvu.

5. Během pečení těsta jsem si připravte náplň. Do misky jsem rozklepněte vejce, přilijte smetanu, přidejte sůl (s tou opatrně - slanina a sýr jsou slané dost), pepř a přisypte polovinu nastrouhaného sýra.

6. Pak nakrájejte cibuli na půl kolečka, slaninu na kostičky a na pánvi vše osmažte dozlatova. Na závěr přimíchejte špenát a ve chvíli, kdy změkne, pánev odstavte z plotny. Směs nechte trochu vychladnout a pak do ní přidejte směs vajec se smetanou. 

7. Směs vlijte na předpečené těsto. Zasypte druhou polovinou nastrouhaného cheddaru a dejte do trouby.

8. Pečte cca 30 minut na 180 °C dozlatova. Hotový quiche poznáte tak, že když s ním zatřesete, tak po krajích je tuhý a uprostřed se ještě trochu třese.

Quiche nechte úplně vychladnout a teprve pak ho krájejte. Hned z trouby by vám nedržel pohromadě a náplň by se roztekla.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://www.mycookingdiary.cz/recept/francouzsky-quiche/

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní výrobky  nebo na . 

Styl: Provence,Klasické
Kategorie: Kuchyňské nádobí

barva: fenyklová
ean: 3289319560246

Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Kuchyňské nádobí
Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

Další Kuchyňské nádobí