POPIS
Zapékací mísa Ultime od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům. Odolá teplotám od - 20 °C do 270 °C a můžete ji dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskala. Tato zapékací mísa má čtvercový tvar se zaoblenými rohy a je opatřena dvěma uchy pro pohodlnou manipulaci. Je ideální na přípravu lasagní, mořských plodů, gratinovaných brambor, na musacu (musaca je tradiční zapékaný pokrm pocházející z Balkánu a Blízkého Východu, známá je řecká musaka, která se skládá z vrstev mletého masa podušené s cibulí a česnekem, lilku, rajčat a bešamelové omáčky), sladkých nákypů atd.
Emile Herny je rodinná firma. Zapékací mísa je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design, díky kterému můžete pokrm v míse rovnou servírovat. Barvy jsou přírodní a jedná se o precizní ruční práci. Zapékací miska je vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnné trouby, trouby i do myčky na nádobí. Rozměr formy je 28 x 23 cm (vnitřní rozměr 20 x 20 cm) a objem 2,05 l. Výhodou keramické zapékací mísy je rovnoměrné vedení tepla a mísa udrží pokrm dlouho teplý.
SPECIFIKACEDélka: 28 cm (s ušima)
Šířka: 23 cm
Vnitřní rozměr: 20 x 20 cm
Objem: 2,05 l
Materiál: keramika
Barva: fenyklová (hnědošedá)
Záruka: 10 let na výrobní vady
VÝHODY A NEVÝHODYZapékací mísa je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům.
Ručně vyrobeno.
Krásný francouzský design.
Zapékací mísa je vhodná do trouby, do mikrovlnky, do myčky, do lednice i do mrazáku.
Ideální na sladké nákypy, gratinované brambory, lasagne, mořské plody, musacu atd.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do myčky: Ano
Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano
Vhodné do trouby: Ano, do 270 °C
Vhodné do chladničky: Ano
Vhodné do mrazáku: Ano do - 20 °C
RECEPT NA GRATINOVANÉ SMETANOVÉ BRAMBORY800 g brambor, 400 ml smetany (31%), 100 g / sýru , sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup:
1. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
2. Smetanu ochuťte solí, pepřem a troškou muškátového oříšku. Přidejte strouhaný parmezán a zamíchejte.
3. Brambory naskládejte do pekáčku a zalijte ochucenou smetanou.
4. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C cca 40 minut (do zlatova).
CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní výrobky nebo na další .