Dóza na potraviny od výrobce Kilner je vyrobena z odolného skla a je opatřena skleněným víčkem s vyměnitelným gumovým těsněním a nerezovým klipem. Ideální pro uchování suchých surovin jako jsou těstoviny, sušené houby, sušené ovoce, rýže, luštěniny, koření, cukr, mouka atd. Dózu můžete využít i na domácí džemy, chutney apod.
Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání.
SPECIFIKACEDélka: 7,5 cm
Šířka: 5,2 cm
Výška: 8,1 cm
Objem: 125 ml
Materiál: sklo
Barva: průhledná
VÝHODY A NEVÝHODYPotravinová dóza je vyrobena z odolného skla.
Ideální na skladování suchých surovin.
Obsahuje skleněné víčko s gumovým těsněním a nerezovým klipem.
Těsnění je možné vyměnit.
Vhodná do myčky na nádobí.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do myčky: Ano
RECEPT NA DOMÁCÍ BORŮVKOVÝ DŽEM1 kg čerstvých borůvek (tj. 3- 4 l), 500 g želírovacího cukru (měl by být v poměru 2 : 1 (ovoce : želírovací cukr)) , 3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
Postup:
1. Borůvky nasypte do většího hrnce a dobře promíchejte se želírovacím cukrem, případně s citronovou šťávou a přiveďte k varu.
2. Vařte pouze 3 až 5 minut.
3. Poté zavařeninu naplňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.
Podávejte například ke snídani s pečivem a máslem nebo na palačinky. Můžete ho ale využít i například při pečení cukroví.
Zdroj receptu: https://www.albert.cz/recepty/boruvkovy-dzem
300 g jahod, 200 g cukru, 100 ml vody, 5 ml citronové šťávy
Postup:
Dejte vařit jahody s cukrem a vodou, vařte dokud džem nezhoustne. Vypněte sporák a přidejte citronovou šťávu. Vše dobře promíchejte. Poté nalijte do sklenic a nechte vychladnout.
Zdroj receptu: http://www.pazitka.cz/ostatni/domaci-jahodovy-dzem/