Aktivní filtr
na indukciPOPIS
WOK pánev z kolekce Reserve Collection od výrobce Tefal je vyrobena z tvrzeného anodizovaného hliníku - tato technologie umožňuje lepší vedení tepla, vyšší odolnost, a tím delší životnost. Vnitřní nepřilnavý povrch je posílen titanem, který je tvrzený minerální podkladovou vrstvou. Indikátor teploty Thermo-Spot® zčervená při dosažení optimální teploty.
Nerezová rukojeť je nýtovaná, ergonomicky tvarovaná a umožňuje tak bezpečný a pohodlný úchop. Pánev je vhodná na všechny typy vařičů včetně indukce, do trouby do 250°C a do myčky nádobí.
SPECIFIKACEPrůměr: 28 cm
Materiál: titan, hliník, nerezová ocel
Barva: černá
VÝHODY A NEVÝHODYPánev je vyrobena z hliníku s nepřilnavým povrchem posíleným titanem.
Obsahuje indikátor teploty Thermo-SpotTM - po dosažení optimální teploty kruh uprostřed pánve zčervená.
Díky použitým materiálům se jednoduše čistí ručně, ale je vhodná i do myčky nádobí.
Pánev je vhodná na všechny typy vařičů i do trouby na zapékání.
Má ergonomickou rukojeť s lesklou nerezovou částí.
Možnost používat i kovové kuchyňské náčiní.
Perfektní rozvod tepla zajišťuje rovnoměrné vaření.
PRAKTICKÉ RADYVhodné na sporák: plynový, elektrický, sklokeramickou desku a indukci
Vhodné do myčky na nádobí: Ano
Vhodné do trouby: Ano, do 250°C
KUŘECÍ STIR-FRYIngredience
80 ml , 60 ml , lžíce cukru, 2 lžíce , 3 kuřecí prsa nakrájená na tenké plátky (každé prso o hmotnosti asi 170 g), 450 g vaječných tenkých čínských nudlí (hokkien, pokud nemáte, můžete použít i rýžové nudle), 60 ml slunečnicového oleje, 2 stroužky česneku (nakrájené na tenké plátky), 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru, 2 menší brokolice (rozkrojené na třetiny), cibule (nakrájená na jemno), červená sladká paprika (nakrájená na jemno)
Postup
1. Zamíchejte v míse sójovou omáčku, sladkou chilli omáčku, cukr a rýžový ocet. Přidejte plátky kuřete, řádně promíchejte a nechte marinovat v lednici aspoň 15 minut.
2. Mezitím uvařte nudle podle návodu. Sceďte, dejte stranou a přikryjte, ať zůstanou teplé.
3. rozpalte a rozehřejte na ní 1 a půl lžíce oleje. Jakmile se z pánve začne kouřit, osušte kousky kuřete (marinádu nechte stranou) a rychle opékejte na 2 části, každou zhruba 3 - 4 minuty do zlatova. Opatrně vytřete wok pánev papírovou utěrkou.
4. Do pánve wok dejte zbylou marinádu a přiveďte k varu, nechte 1 minutu bublat a potom dejte marinádu stranou. Opět vytřete pánev kuchyňskou utěrkou.
5. Rozehřejte zbylý olej a rozpalte wok na vysokou teplotu. Rychle osmahněte česnek, zázvor, brokolici, cibuli a sladkou papriku (cca 1 minutu). Vraťte do pánve kuře a marinádu a nechte ještě 2 minuty opékat, aby se vše řádně prohřálo. Servírujte ihned s připravenými nudlemi.
VIETNAMSKÝ KARAMEIZOVANÝ VEPŘOVÝ BŮČEK S RÝŽÍ A MRKVOVÝM SALÁTKEMIngredience
100 g třtinového cukru, 800 g vepřového boku bez kosti (nakrájený na 3cm kousky), 250 ml kokosové vody, 2 stroužky česneku (nasekané na jemno), 2 lžíce , 1/4 lžičky mletého bílého pepře, vařená rýže k podávání
Na mrkvový salátek
1 mrkev (oškrábaná, nakrájená na dlouhé tenké proužky), 60 ml , 1 lžíce cukru, 1/4 lžičky soli, čerstvý koriandr, čerstvá máta, čerstvá chilli paprička (nasekaná na drobno)
Postup
1. Připravte si salátek. Smíchejte mrkev, rýžový ocet, cukr a sůl v misce. Dejte stranou, občas promíchejte. Nechte minimálně 20 minut odležet, aby se rozvinuly všechny chutě.
2. Mezitím nechte na pávi rozpustit cukr s 1 lžící vody. Vařte asi 4 - 5 minut dokud cukr nezkaramelizuje. Pozor, ale abyste ho nevařili příliš dlouhou, byl by jinak hořký.
3. Přidejte do pánve bůček a promíchejte s karamele. Vmíchejte kokosovou vodu a přiveďte k varu. Pak přidejte česnek, rybí omáčku a pepř. Vařte na mírném ohni, dokud se omáčka nezredukuje a maso bude měkké. Bude to trvat zhruba hodinu a půl.
4. Osušte mrkev a promíchejte ji v míse s koriandrem, mátou a chilli. Podávejte ke karamelizovanému bůčku s vařenou rýží.
Zdroj receptů a obrázků k receptům:
CO DÁL?Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní výrobky nebo na další .