POPIS
Sada Gourmet od německého výrobce Wüsthof Vám pomůže s každodenní prací v kuchyni. Nože jsou nekované, čepel je vyrobena z vysoce kvalitní nerezové oceli a jsou skvěle vyvážené. Disponují syntetickými rukojeťmi, které jsou upevněny pevnými nýty. V sadě naleznete:
Brousek je vyroben z odolného plastu. Brousek obsahuje 2 kameny pro různé použití. Karbidový kámen pro hrubé broušení (1. stupeň) připraví vaše nože na finální jemné dobroušení keramickým kamenem (2. stupeň). Keramický kámen pak využijete pro pravidelné ostření čepelí nožů, kdy výsledkem budou opravdu krásně leštěné hrany, ostré jako břitva. Keramický kámen můžete použít i na zoubkované a vroubkované ostří.
Použití dvoustupňového brousku na nože Wüsthof je díky pohodlné a ergonomické rukojeti bezpečné a snadné.
SPECIFIKACESada obsahuje:
1 x kuchyňský nůž s délkou čepele 20 cm
1 x nůž na zeleninu s délkou čepele 10 cm
1 x dvoustupňový brousek na nože
Materiál: nerezová ocel, odolný plast, syntetika, karbid, keramika
Záruka: 2 roky
Země výroby: Německo
VÝHODY A NEVÝHODYNejpoužívanější nože v balení i s ostřičem.
Nože vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli.
Nože jsou perfektně vyváženy.
Dva stupně broušení - karbidový pro hrubé a keramický pro jemné.
Možnost brousit i vroubkované a zoubkované nože.
Pohodlná ergonomická rukojeť.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do myčky: Brousek NE, umývejte pouze navlhčeným hadříkem. Nože doporučujeme šetrné ruční mytí. Při umývání v myčce nesmí nůž narážet ostřím do ostatních příborů či nožů.
Jednoduchý návod k použití:
1. Brousek položte na pevný stůl a jednou rukou jej pevně držte za rukojeť. Druhou rukou uchopte rukojeť nože.
2. Zadní konec čepele nože vložte do drážky s brusnými lamelami v úhlu 90°, poté čepel za použití mírného tlaku na čepel protáhněte do špičky. Opakujte tuto akci vždy od zadního konce čepele do špičky (nikdy tam a zpět) a to buď prostřednictvím karbidové nebo keramické drážky.
3. Za účelem dosažení co nejlepšího výsledku by čepele měly být čištěny před a po každém broušení. Tento postup doporučujeme opakovat alespoň 5x pro každý kámen a nebo vícekrát, v závislosti na stavu čepele.
4. Po použití brousku jej očistěte vlhkým hadříkem nebo jemným kartáčkem vytřete do sucha. Ne oplachujte tekoucí vodou.
Zajímá Vás, jaký je ?
VIDEO