Aktivní filtr
na indukciPOPIS
Hluboká pánev WOK od výrobce Tefal má průměr 28 cm. Má nepřilnavý vnitřní povrch TITANIUM PRO®, 4-vrstvý extra odolný povrch s krycí vrstvou, vyztužený minerálními prvky a obohacený titanem. Patentovaný fůzní proces zajišťuje dlouhodobou odolnost a delší životnost. Díky kvalitním použitým materiálům se pánev myje snadno ručně. Není vhodná do myčky na nádobí. WOK pánev je odolná proti poškrábání a deformacím. Můžete na ní používat i kovové kuchyňské pomůcky.
Má indikátor teploty Thermo-SpotTM, který po dosažení optimální teploty zčervená. Pánev perfektně vede teplo, a díky tomu uvaříte pokrmy rovnoměrně. Má ergonomicky tvarovanou dlouhou rukojeť, díky které se s pánví pohodlně manipuluje.
Pánve Tefal jsou zdravotně nezávadné, neobsahují PFOA, olovo ani jiné karcinogenní látky. Jsou vhodné na všechny typy vařičů včetně indukce a také na zapékání v troubě (do teploty 175 °C).
SPECIFIKACEPrůměr: 28 cm
Výška: 11,4 cm
Délka včetně rukojeti: 46,8 cm
Hmotnost: 1,3 kg
Materiál: 4-vrstvý nepřilnavý povrch Titanium Pro, titan
Barva: červená
VÝHODY A NEVÝHODYPánev má nepřilnavý vnitřní povrch TITANIUM PRO®.
4-vrstvý extra odolný povrch s krycí vrstvou, vyztužený minerálními prvky a obohacený o titan.
Obsahuje indikátor teploty Thermo-SpotTM - po dosažení optimální teploty středový kruh zčervená.
Pánve Tefal jsou zdravotně nezávadné, neobsahují PFOA, olovo, kadmium.
Pánev je vhodná na všechny typy vařičů a do trouby (do 175 °C) na zapékání pokrmů.
Má ergonomicky tvarovanou a dlouhou rukojeť.
Možnost používat i kovové kuchyňské náčiní.
PRAKTICKÉ RADYVhodné na sporák: plynový, elektrický, sklokeramickou desku a indukci
Vhodné do myčky: NE
Vhodné do trouby: Ano, do 175 °C
KUŘECÍ STIR-FRYIngredience
80 ml , 60 ml , lžíce cukru, 2 lžíce , 3 kuřecí prsa nakrájená na tenké plátky (každé prso o hmotnosti asi 170 g), 450 g vaječných tenkých čínských nudlí (hokkien, pokud nemáte, můžete použít i rýžové nudle), 60 ml slunečnicového oleje, 2 stroužky česneku (nakrájené na tenké plátky), 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru, 2 menší brokolice (rozkrojené na třetiny), cibule (nakrájená na jemno), červená sladká paprika (nakrájená na jemno)
Postup
1. Zamíchejte v míse sójovou omáčku, sladkou chilli omáčku, cukr a rýžový ocet. Přidejte plátky kuřete, řádně promíchejte a nechte marinovat v lednici aspoň 15 minut.
2. Mezitím uvařte nudle podle návodu. Sceďte, dejte stranou a přikryjte, ať zůstanou teplé.
3. rozpalte a rozehřejte na ní 1 a půl lžíce oleje. Jakmile se z pánve začne kouřit, osušte kousky kuřete (marinádu nechte stranou) a rychle opékejte na 2 části, každou zhruba 3 - 4 minuty do zlatova. Opatrně vytřete wok pánev papírovou utěrkou.
4. Do pánve wok dejte zbylou marinádu a přiveďte k varu, nechte 1 minutu bublat a potom dejte marinádu stranou. Opět vytřete pánev kuchyňskou utěrkou.
5. Rozehřejte zbylý olej a rozpalte wok na vysokou teplotu. Rychle osmahněte česnek, zázvor, brokolici, cibuli a sladkou papriku (cca 1 minutu). Vraťte do pánve kuře a marinádu a nechte ještě 2 minuty opékat, aby se vše řádně prohřálo. Servírujte ihned s připravenými nudlemi.
VIETNAMSKÝ KARAMEIZOVANÝ VEPŘOVÝ BŮČEK S RÝŽÍ A MRKVOVÝM SALÁTKEMIngredience
100 g třtinového cukru, 800 g vepřového boku bez kosti (nakrájený na 3cm kousky), 250 ml kokosové vody, 2 stroužky česneku (nasekané na jemno), 2 lžíce , 1/4 lžičky mletého bílého pepře, vařená rýže k podávání
Na mrkvový salátek
1 mrkev (oškrábaná, nakrájená na dlouhé tenké proužky), 60 ml , 1 lžíce cukru, 1/4 lžičky soli, čerstvý koriandr, čerstvá máta, čerstvá chilli paprička (nasekaná na drobno)
Postup
1. Připravte si salátek. Smíchejte mrkev, rýžový ocet, cukr a sůl v misce. Dejte stranou, občas promíchejte. Nechte minimálně 20 minut odležet, aby se rozvinuly všechny chutě.
2. Mezitím nechte na pávi rozpustit cukr s 1 lžící vody. Vařte asi 4 - 5 minut dokud cukr nezkaramelizuje. Pozor, ale abyste ho nevařili příliš dlouhou, byl by jinak hořký.
3. Přidejte do pánve bůček a promíchejte s karamele. Vmíchejte kokosovou vodu a přiveďte k varu. Pak přidejte česnek, rybí omáčku a pepř. Vařte na mírném ohni, dokud se omáčka nezredukuje a maso bude měkké. Bude to trvat zhruba hodinu a půl.
4. Osušte mrkev a promíchejte ji v míse s koriandrem, mátou a chilli. Podávejte ke karamelizovanému bůčku s vařenou rýží.
Zdroj receptů a obrázků k receptům:
CO DÁL?Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní výrobky nebo na další .