1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Mlýnky na sůl a pepř
  4. Provence
  5. Peugeot Zanzibar Vin Dinh černý pepř z Vietnamu 10 g, stromový černý pepř
Peugeot Zanzibar Vin Dinh černý pepř z Vietnamu 10 g, stromový černý pepř - Chefshop.cz

Peugeot Zanzibar Vin Dinh černý pepř z Vietnamu 10 g, stromový černý pepř

Pepř Vinh Dinh z Vietnamu

Původ a historie


Tento pepř se sklízí na konci roku ze stromů, které volně rostou na masivu indočínského poloostrova.Název „stromový“ získal proto, že jej spíše naleznete na vrcholcích stromů než na vrcholcích hor. Angličtí pěstitelé jej nazývali „Indickým pichlavým prachem“, zatímco Francouzi jej nazývali „Pepřová květina“. Je velmi blízce příbuzný čínskému Sichuan pepři a japonskému Snascho pepři, ale je mnohem jemnější a elegantnější. Jedná se o delikátní a jemný pepř s bohatým aroma.

Tipy a použití

Pepř Vinh Dinh se chuťově hodí ke škeblím, mořským plodům a tučným rybám, stejně jako i k masu (perlička, holub, jehněčí, sladkokyselé vepřové a telecí žebírko). Lze jej úspěšně používat do polévek, vývarů, biskvitů, zeleniny v páře, k žampionovému salátu a karamelizované čekance. Jemně podpoří chuť kozího sýru s kapkou olivového oleje. Své hosty překvapíte, pokud jej přidáte do ovocných salátů, k ovoci ve víně, do pěny, zmrzliny a sorbetů. Je vynikající k ananasu, bobulovinám a citrusovému ovoci, a dokáže vytvořit překvapivou kombinaci v čokoládových dezertech. Nevařte jej. Používejte jej jemně namletý k závěrečnému ochucení.

O chuti


Velmi příjemná chuť se vyznačuje náznaky citrusového ovoce, korsických klementinek a eukalyptu, se špetkou anýzu a mentolu. Následuje série sladkých lahodných chutí s dotekem konfitovaného citronu a anděliky. Zanechává v ústech lehce ostrou chuť, po které následuje příjemný horký pocit a závěrem se rozvine nádech citrusů.

Mletí pepře

Mletí primárně slouží k uvolnění plné chuti pepře. Aromatické molekuly jsou v jádru pepřového zrnka a pálivé zejména na vnější straně. Proto pro větší pálivost použijte jemné mletí a pro maximální chuť zvolte hrubší, kterým skvěle uvolníte esence zrnka. Pepř je nutné pomlít až na poslední chvíli! Silné okamžiky jsou prchlavé … Pokud si chcete vychutnat pepř co nejlépe nevařte ho společně s pokrmem po dlouhou dobu, ztratil by tak svou sílu.

Styl: Provence
Kategorie: Mlýnky na sůl a pepř

ean: 4006950032616
typ produktu: koření

Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Mlýnky na sůl a pepř
Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

Další Mlýnky na sůl a pepř