1. InHaus.cz
  2. Ložnice
  3. Matrace
  4. Klasické
  5. WEBTEX AKCE Kokosová matrace COCO MAXI 23 cm 140 x 200 cm II. jakost

WEBTEX AKCE Kokosová matrace COCO MAXI 23 cm 140 x 200 cm II. jakost

Rozměr matrace 140 x 200 cm

Ať už sháníte matraci na skromné dvoulůžko nebo enormní jednolůžko, tak právě velikost 140 x 200 cm je to, co hledáte. Matrace výborně kopírují křivky vaše těla, spánek tak bude bezbolestný a klidný. Různá výška matrace vám zajistí komfortní vstávání i ulehání.

Materiál matrace PUR pěna

Vlastnosti matrace z PUR pěny si zamiluje každý. Snadno se přizpůsobí tvaru i váze vašeho těla, jsou elastické, pevné a vynikají dlouhou životností. Jedny z nejoblíbenějších matrací u nás jsou právě z PUR pěny. Hodí se pro alergiky, nezadržují roztoče a plísně. Jedinou nevýhodou je nižší prodyšnost, doporučuje se tedy do pokojů pro hosty nebo na chalupy, než ke každodennímu spánku.

Materiál matrace Kokos

Kokosové matrace jsou vyrobené z přírodního materiálu. Konkrétně ze skořápek kokosových ořechů spojených latexem. Jedná se o oblíbené tvrdší matrace. Poskytnou vašemu tělu oporu a mají i vyšší nosnost, jsou prodyšné a vzdušné. Kokosová vlákna jsou většinou zpracována do kokosových desek, které jsou součástí matrace.

Materiál matrace Taštičková technologie

Taštičkové matrace patří k nejžádanějším matracím vůbec, díky dokonalé technologii přináší nový pohled na pružinové matrace. Propracované uložení pružin jsou hlavním elementem stability celé konstrukce. Každá pružinka je pečlivě uschována ve své vlastní taštičce. Pružiny jsou tak nezávislé na dalších, pracuje každá zvlášť. Pokud stlačujete jednu pružinu, nehýbe se žádná další. Díky tomu se matrace tvaruje přesně podle vašeho těla a dopřeje vám ničím nerušený, komfortní spánek.

Výška matrace 23 cm

Upřednostňujete-li vyšší postel, pak právě matrace o výšce 23 cm je pro vás ta pravá. Zvýšené ležení je oblíbené především u seniorů. Vstávání se stalo pohodlnějším a bezbolestným. Matrace jsou kvalitně zpracované, přizpůsobí se tvaru těla, nehrozí vám tedy bolesti kloubů a páteře nebo probdělé noci.

Tvrdost matraceStřední

Středně tvrdé matrace T2 - T3 jsou oblíbené převážně u žen a osob s nižší váhou. Matrace se výborně přizpůsobí tvaru těla a poskytuje mu tu správnou oporu. T3 označované středně tvrdé matrace preferují převážně osoby, které si oblíbili spánek na tvrdším podkladu. Vyhledávané jsou proto častěji u mužů nebo mladších zákazníků. Matrace T2 a T3 patří k nejčastěji užívaným.

Tvrdá

Tvrdé matrace označené symbolem T4 - T5 jsou skvělou volbou u osob od 90 do 130 kg. Naopak nejsou moc vhodné pro osoby s nižší váhou. Příliš tvrdá matrace může tlačit na cévy a způsobovat brnění v končetinách. Extra tvrdé matrace T5 využívají osoby s váhou nad 130 kg. Tento typ matrace jim zajistí dostatečnou oporu těla a správné postavení páteře.

2 tuhosti

Stále váháte jakou tvrdost zvolit? Skvělým kompromisem jsou matrace s dvojí tuhostí, kde z každé strany je jiná tvrdost. Nejčastěji jsou využívané tvrdosti T2 a T3, které lze libovnolně měnit každou noc pouhým otočením matrace. Středně tvrdá i středně měkká strana je ideální kombinace pro obě pohlaví.

Nosnost matrace 91 - 120 kg

Matrace s nosností od 91 do 120 kg jsou především matrace středně tvrdé až tvrdé. Oblíbené jsou především u mužů nebo milovníků spánku na tvrdším podkladu. Pro osoby s nižší váhou nejsou vhodné, může docházet k tlaku na cévy a následnému brnění končetin.

Nosnost matrace nad 120 kg

Matrace s nosností nad 120 kg jsou určené pro osoby s vyšší tělesnou hmotností. Označované jsou jako extra tvrdé matrace nebo-li T5. Poskytují dostatečnou oporu pro klouby i páteř. Spánek musí být pohodlný v každé poloze. Dopřejte svému tělu pohodlí a čas ke správné regeneraci během celé noci.

Matrace vhodná jakoMatrace pro děti

Obzvláště děti potřebují již on narození kvalitní matrace. Jejich pohybový aparát prochází vývinem a pro jeho správnou funkci a zpevnění svalstva je důležitá matrace, na které tráví mnohem více času než dospělí. Ideální jsou středně tvrdé matrace z PUR pěny, paměťová pěna je nevhodná. Užitečné především pro rodiče jsou snímatelné potahy nebo , které je ochrání před tekutinami a zněčištěním.

Matrace pro studenty

Studentské matrace v klasickém rozměru jsou velice oblíbené, kvalitní a za výhodné ceny. Pořiďte vašemu studentovi matraci která je antibakteriální, zdravotně nazávadná a hypoalergická. Pro teenagery se hodí pěnové . Tu měkkčí stranu ocení po fyzické námaze, zatímco tvrdší stranu využijí po celodenním sezení u počítače nebo učení.

Matrace pro dospělé

Pečlivý výběr matrací pro dospělé je velice důležitý pro zdravý a ničím nerušený spánek. Luxusní matrace pro dospělé mají 5 až 7 zón tvrdosti, čímž se dokonale přizpůsobí každému tělu. Matrace by měla poskytovat spolehlivou oporu páteři, kloubům a celému pohybovému systému. Oblíbené jsou středně tvrdé matrace s tuhostí T2 - T3.

Matrace pro vysoké váhy

Již při váze nad 90 kg se doporučují speciální matrace, které jsou o něco tvrdší a mají vyšší nostnost. Maximální komfort během celé noci poskytují matrace o tvrdosti T4 - T5. Ty skvěle kopírují křivky těla a poskytují mu správnou oporu. Ideální jsou také vyšší matrace, vstávání i ulehání bude snadnější a šetrnější ke kloubům.

Používejte chránič matrace

Prodlužte vaší matraci životnost, zamezte možnému znečištění a spěte klidně v čistých hygienických podmínkách. Ideálním řešením je , který je vodoodpudivý, chrání tedy i před nadměrným pocením. Zdravý dospělý člověk vypotí během noci až půl litru tekutin. Vhodný je tedy nejen pro děti, ale také pro dospělé. Dalšími kladnými důvody pro používání chrániče je zajisté tepelná izolace, ochrana před bakteriemi a roztoči, navíc je prodyšný a snadno se udržuje.

 

Používejte vrchní matraci - Topper

jsou vynikajícím doplňkem pro každý konstrukční typ matrace. Použitím této krycí matrace zvýšíte komfort celého lůžka, to bude vyšší a měkkčí. Topper se používá tam, kde je třeba změkčit lůžko a zvýšit kvalitu spánkové plochy. Také vyrovnává případné nerovnosti na matrace ale lze ho využít také na gauči. Výška krycí matrace je pohybuje v rozmezí 3 - 5 cm, poskytne vám komfortní spánek a relaxaci.

 

Otáčejte matraci

Ke správné péči o lůžko nepatří pouze výměna ložního prádla, ale také údržba matrací. K základní péči o matraci patří její pravidelné otáčení, nejen z leva do prava, ale také od hlavy k patám. Během spánku tělo zatěžuje matraci nerovnoměrně a dospělý zdravý člověk je schopný vypotit během jedné noci až půl litru tekutiny. Právě proto by se matrace měla otáčet 2x - 3x za měsíc. Důležité je nechat matraci po spánku vyvětrat a vyschnoout, následně otočit, aby se zamezilo případnému množení plísní.

 

Vysávejte matraci

Správná péče o matraci je základ pro plnohodnotný a klidný spánek. Při každé výměně prádla se doporučuje vysát celou postel včetně matrace. Vysajete usazený prach a matrace se krásně načechrá. Údržbou a péčí o matraci i postel, prodloužíte její životnost a jediněčné vlastnosti.

 

Péče o matracový potah

Během každodenního používání potahu matrace se na něm usadí mnoho nečistot a prachu. Pravidelným čištěním se zvýší hygiena celého lůžka. Matracové potahy jsou snadno snímatelné, většinou upěvněné na zip a pratelné. Praní potahu by mělo probíhat ideálně 1x za půl roku, čímž omezíte vzniku alergií a silnému množení rotočů. Kvalitní potahy je možné prát při teplotě 60°C, pereme vždy podle štítku od výrobce. Poté necháme řádně uschnout.

 

Čištění matrace

Na čistění matrace nedoporučujeme používat chemické čističe ani velké množství vody. Matracím svědčí spíše suchý způsob čištění. Zdá-li se vám špinavá vysajte ji, možné je použít jedlou sodu a jemný kartáček. Sodu nasypte přímo na matraci a jemně vmasírujte kartáčkem pod povrch. Nechce půl hodiny působit a opět opatrně vysajte. Matraci oživíte a zbavíte případných skvrnek nebo zápachu.

 

Pod matrací musí proudit vzduch

Pro správnou cirkulaci vzduchu je základním předpokladem . I sebekvalitnější a vzdušná matrace položená na pevné desce ztrácí veškeré své kladné vlastnosti a benefity pro náš zdravý spánek. přirozeně podporuje proudění vzduchu mezi postelí, matrací a okolním prostředím. V případě využití volného prostoru pod postelí, je důležité ho nepřeplňovat, aby vzduch mohl neustále cirkulovat.

Balení a přeprava matrace

Aby se matrace a jejich jemné potahy nepoškodily, balení a přepravě matrace je věnována zvýšená pozornost. Většinu matrací lze skomprimovat tedy srolovat. Komprimování matrací je vlastně postupné stlačování a svinutí do role, následné zabalení do pevné folie. Role jsou skladné, lépe přenosné a manipulace s nimi je mnohem snadnější. Pokud materiál matrace nedovoluje srolování, jsou zabaleny do extra pevné folie nebo kartonu a přepravovány jako nadrozměrný balík. Přeprava je ve většině případů zajištěna kurýrními službami. Po doručení je nutné skomprimované matrace vybalit. Během okamžiku se vrátí do původního stavu a jsou ihned použitelné.

  • Vybalit ideálně do 24h po obdržení 
  • Matraci ihned po vybalení nazatěžovat
  • Barva pěny a prošívání potahu matrace se může lišit od obrázku - barva pěny a provedení prošívání nemá vliv na vlastnosti matrace.

Styl: Klasické
Kategorie: Matrace
Dodání: skladem

Do obchodu Výprodej Povlečení 4849,-

cena: nad 4000 kč
doporučené pro: matrace pro vysoké váhy
nosnost matrace: 130 kg
počet zón: 7
rozměr matrace: 140 x 200 cm
tvrdost matrace: 2 tuhosti
vaše váha: nad 120 kg
výška matrace: 23 cm

Další Matrace