1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Kuchyňské nádobí
  4. Provence
  5. De Buyer Hluboká ocelová servírovací pánev Mineral B Element O 24 cm
de Buyer Hluboká ocelová servírovací pánev Mineral B Element O 24 cm - Chefshop.cz

de Buyer Hluboká ocelová servírovací pánev Mineral B Element O 24 cm

Mineral B Element je série ocelových pánví francouzské firmy de Buyer. Společnost de Buyer je celosvětově uznávaná především v profesionální sféře, kde jsou ocelové pánve velmi oblíbené pro jejich nenahraditelné vlastnosti při restování masa či zeleniny. Řada pánví Mineral B Element je pro domácí použití ještě vylepšena o povrchovou úpravu na bázi včelího vosku. Ten je chrání před zoxidováním a zvyšuje přirozené nepřilnavé schopnosti pánví, které se navíc s každým dalším použitím zlepšují. Pánve jsou určeny na všechny typy varných zdrojů včetně indukce. Ocelové pánve Mineral B Element jsou 100% přírodní, EKO-logické a recyklovatelné.

Pánve Mineral B Element ve stručnosti:

  • Pánve jsou ideální na prudké restování masa či zeleniny a grilování. Na křupavé palačinky a dokonalé omelety.
  • Ocel je 100% přírodní materiál s povrchovou úpravu založenou na včelím vosku.
  • Pánve Mineral B Element nejsou opatřeny žádným umělým nepřilnavým povrchem, neobsahují PFOA ani PTFE.
  • Bez přidaných chemikálií - výroba šetrná k životnímu prostředí.
  • Ekologické a recyklovatelné.
  • Molekuly železa z pánve jsou zdraví prospěšné.
  • Pánve lze používat při velmi vysokých teplotách, při kterých se připravovaný pokrm velmi rychle zatáhne a nedojde k úniku vitamínů ani výživných látek.
  • Čím více se pánev používá, tím lepší jsou její nepřilnavé vlastnosti.
  • Vynikající tepelná vodivost.
  • Robustní provedení, velmi dlouhá životnost.
Maillardova reakce:

Když se pánev rozpálí na více než 140°C, tak se připravované pokrmy následkem zkaramelizování přírodních šťáv velmi rychle zatáhnou na povrchu. Vytvoří se krusta zabraňující vysušení pokrmu uvnitř. Výsledkem je na povrchu opečený a křupavý pokrm s jemným a vláčným středem. Perfektní na opékání masa, přípravu křupavých palačinek nebo chutných omelet.

Jak správně používat pánve Mineral B Element:

Před prvním použitím: pánev vypláchněte vařící vodou a dobře osušte. Nalijte do pánve olej do výšky cca 1 mm a zahřívejte asi 5 minut. Olej vylijte a pánev vytřete papírovou kuchyňskou utěrkou. Čím častěji budete pánev používat, tím lepší budou výsledky při vaření. Čím černější bude vnitřní povrch, tím lepší nepřilnavé vlastnosti bude mít. Pánev nemyjte v myčce na nádobí, ztratí tím své nepřilnavé vlastnosti a bude korodovat.

Postup při vaření: pánev s trochou oleje zahřejte. Až bude dostatečně rozpálená, opečte pokrm zprudka z obou stran. Ztlumte teplotu a dopékejte dle potřeby.

Péče po použití: Odstraňte zbytky jídel a opláchněte pánev vařící vodou. Následně ihned otřete utěrkou, aby si pánev zachovala své vlastnosti a předešli jste vzniku rzi.

Čištění a údržba: použijte hrubou mořskou sůl (bez vody), kterou vložíte do pánve a 1:30 min zahřívejte na vysoký stupeň. Následně vytřete papírovou kuchyňskou utěrkou. Hrubá mořská sůl odstraní připečené zbytky a nežádoucí pachy. Následně potřete olejem a uskladněte na suchém místě.

POZOR! Nikdy nenechávejte pánev odmočit. Když se pokrm připálí, vydrhněte pánev hrubou houbičkou. Nemyjte v myčce na nádobí!

Styl: Provence
Kategorie: Kuchyňské nádobí

materiál: železo
průměr: 24 cm
typ produktu: servírovací pánev
vlastnosti: vhodné na indukci

Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Kuchyňské nádobí
Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

Další Kuchyňské nádobí