Směs na ryby
Původ a historie
Vytvořit směs koření není snadný proces. Obtížnost spočívá ve vyvážení aromatické jemnosti a síly, aby posunuly pokrm na novou úroveň. Směs na ryby se vyznačuje výraznou vůní a střední pálivostí, což dokonale podtrhuje jemnou chuť rybího masa, škeblí a mořských plodů. Směs obsahuje bílý pepř, který dodává sílu a eleganci , divoký bílý pepř s nádechem aromatických bylin, koriandr s chutí citrusového ovoce, fenykl s ovocnou a výraznou chutí, a růžový pepř s květinovým aroma.Tipy a použití
Nejlépe se hodí na ryby, ale také na mořské plody a škeble. Je vynikající k obalovaným mořským plodům, biskvitům, paštikám z mořských plodů a carpacciu ze syrových ryb, tatarským biftekům a ceviche. Dokonalá je kombinace s mořským ďasem v tomatové omáčce nebo s pečenou pražmou. Kromě toho je ideální pro rozvinutí jemné chuti ústřic.
O chuti
Tato směs se vyznačuje čerstvým, zeleninovým nádechem s náznaky ovoce a květin. Dominují fenyklová semínka s anýzovou chutí.
Mletí pepře
Mletí primárně slouží k uvolnění plné chuti pepře. Aromatické molekuly jsou v jádru pepřového zrnka a pálivé zejména na vnější straně. Proto pro větší pálivost použijte jemné mletí a pro maximální chuť zvolte hrubší, kterým skvěle uvolníte esence zrnka. Pepř je nutné pomlít až na poslední chvíli! Silné okamžiky jsou prchavé … Pokud si chcete vychutnat pepř co nejlépe, nevařte ho společně s pokrmem po dlouhou dobu, ztratil by tak svou sílu.