1. InHaus.cz
  2. Ložnice
  3. Rošty do postele
  4. Klasické
  5. Tempo Kondela Dřevěný rošt Monna 80 x 200 cm

Tempo Kondela Dřevěný rošt Monna 80 x 200 cm

Šířka roštu 80 x 200 cm

Kvalitní rošt vám zaručí zdravý a pohodlný spánek během celé noci. Na klasický rozměr jednolůžkové postele 80 x 200 cm patří i stejný rozměr roštu. Skutečný rozměr roštu je vždy asi o 1 cm menší pro snadné uložení do rámu postele. Rošt podpoří správnou funkčnost matrace a zajistí její delší životnost. Díky roštu dochází ke spolehlivému odvětrávání a odvodu vlhkosti z matrace.

Lamelový rošt

Lamelové rošty jsou nejvhodnější pod pěnové matrace. Počet lamel ovlivňuje pevnost a přizpůsobení se zátěži. Čím více lamel rošt má, tím lépe reaguje na zátěž a rozkládá ji do celé plochy. Lamely jsou vyrobené ze dřeva, bukového nebo smrkového, které se uchycují do pevných pouzder. Některé rošty mají zdvojené lamely v místě s největším zatížením jako je bederní část zad.

Materiál lamel

Na trhu je nabízena a prodávána velká škála roštů z různých druhů dřev. K výrobě lamel u lamelových roštů se nejčastěji využívá březového nebo bukového dřeva, případně umělých materiálů. Zatímco laťky u pevných laťkových roštů jsou vyrobené ze smrkového nebo borovicového dřeva. Vždy se používá kvalitní dřevo s nejmenším počtem suků a prasklin.

Nosnost až 120 kg na osobu

Rošty o nosnosti 120 kg jsou určené především pro muže nebo osoby s vyšší váhou. Pružný ale dostatečně pevný rošt je vyrobený z kvalitního dřeva. Tento typ je vhodný pro všechny typy našich postelí a poskytne vám pohodlí a klidný spánek.

Nastavitelná tvrdost: NE

Klasický rošt bez nastavení tuhosti je dostatečně pevný, aby vytvořil dokonalou oporu pro celou páteř. Také je pružný, což umožňuje správné rozložení váhy a zaujmutí správné polohy těla. Pokud vás netrápí pohybové problémy nebo časté bolesti zad po spánku, pak rošt s nastavitelnou tvrdostí není nutností.

Rošt vhodný pro muže i ženy

Postelové rošty nejsou rozdělné na více nebo méně vhodné pro ženy nebo muže. Svým způsobem ale určité rozdělení vnímat můžeme. Rozdělují se podle váhy uživatele, v tomto případě je můžeme pomyslně rozdělit na vhodnější pro ženy nebo muže. Rošty mají různou nosnost, nejčastěji bývá do hmotnosti 110 - 120 kg. Nosnost je ovlivněna počtem latěk, jejich tloušťkou a šířkou.

Doporučené matrace

Pod klasické laťkové rošty doporučujeme taštičkové nebo pružinové matrace o minimální výšce 15 cm nebo , ze studené či líné pěny, případně ty . Máte-li doma klasický lamelový rošt, tak k němu lze doporučit ty stejné matrace jako pro laťkové. Pokud máte klasickou pevnou desku, pod ní jsou ideální pružinové a taštičkové matrace s minimální výškou 15 cm nebo matrace ze studené pěny s dostatečnou pórovitostí materiálu.

Bezplatná výměna laťky při prasknutí

Nenechte si zničit matraci kvůli prasklé laťce u roštu, která má ostré hrany a protržení matrace nebo jejího obalu může být během chvíle. Už nemusíte laťkový rošt vyhazovat pokud vám nějaká laťka praskla. V případě prasknutí laťky garantujeme její bezplatnou výměnu.

Jak je rošt vyroben?

Většina klasických roštů je vyrobena ze dřeva, s částmi ze železa nebo umělé hmoty. Pokud má rošt rám, tak jsou v něm uloženy jednotlivé laťky nebo lamely. Rám i rošty jsou vyrobené ze dřeva. Zatímco lamely jsou lepené z několika vrstev, čímž získávají svoji pružnost. Pokud rošt rám nemá, laťky jsou vyrobené ze dřeva a spojené pomocí textilního pásu. K samotné výrobě se využívají různé druhy dřeva. U každého se kouká na jeho nejlepší vlastnosti. 

Styl: Klasické
Kategorie: Rošty do postele
Dodání: do měsíce

Do obchodu Výprodej Povlečení 1599,-

materiál: bříza
materiál rámu roštu: dřevo
nosnost: 120 kg
počet lamel: 16
rozměr: 80 x 200 cm
typ roštu: lamelový
vhodné pro: ženy
výrobce: tempo kondela

Další Rošty do postele