1. InHaus.cz
  2. Kuchyně
  3. Náčiní na zpracování potravin
  4. Klasická
  5. Nordic Ware Forma na 6 malých bábovek Garland stříbrná 6 x 240 ml
Nordic Ware Forma na 6 malých bábovek Garland  stříbrná 6 x 240 ml - Chefshop.cz

Nordic Ware Forma na 6 malých bábovek Garland stříbrná 6 x 240 ml

 POPIS

Forma na bábovky s rozdílným dekorem od výrobce Nordic Ware je vyrobena z vysoce kvalitního a odolného litého hliníku, který má dlouhou životnost a je zdravotně nezávadný. Forma je opatřena nepřilnavým vnitřním povrchem, který zabraňuje přichytávání a umožňuje snadné vyklopení bábovek. Forma pojme objem těsta cca 6 hrnků.

Nepřilnavý povrch neobsahuje PFOA, je začištěn pomocí vibračního zařízení a ošetřen postřikem proti korozi a zdrsnění povrchu. Tato forma prošla ručním opracováním. Proces vytvoření unikátních bábovek firma Nordic Ware zdokonaluje už přes 70 let, tak aby formy na pečení byly funkční a unikátní zároveň. Každý produkt, než opustí výrobu, projde dvěma desítkami rukou pro zajištění té nejvyšší kvality.  

SPECIFIKACE

Objem: 6 x 240 ml

Hmotnost: 1,13 kg

Materiál: litý hliník, nepřilnavý povrch

Barva: stříbrná

VÝHODY A NEVÝHODY

Forma na bábovky je vyrobena z litého hliníku, který je velmi kvalitní a odolný, pevný, má dlouhou životnost a je zdravotně nezávadný.

Prémiová kvalita oceňovaná profesionály.

Nepřilnavý vnitřní povrch zabraňuje přichytávání a umožňuje snadné vyklopení bábovky. 

Forma umožňuje upečení hned 6 malých bábovek naráz.

Snadná údržba a čištění.

Velmi krásně propracované detaily.

Není možné mýt formu v myčce na nádobí.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do trouby: Ano, do 200 °C

Vhodné do myčky: NE

POUŽITÍ A ÚDRŽBA

Před prvním použitím formu nechte vypálit v troubě při 180 °C cca 20 minut a po vychladnutí ji umyjte ručně šetrným čistícím prostředkem a jemnou hubkou.

Nedoporučujeme mytí v myčce na nádobí, životnost nepřilnavé vrstvy by se zkrátila.

Před každým použitím vytřete rostlinným tukem nebo máslem a vysypte moukou nebo kakaem. Pro usnadnění můžete použít také kuchyňský olej ve spreji a vysypat formu moukou.

Formu naplňte maximálně do 3/4, předejdete tak vykypění těsta z formy. 

Abyste zabránili poškození nepřilnavého povrchu, nikdy nepoužívejte kovové náčiní, drátěnky, agresivní čistící prostředky a abrazivní (brusné) houbičky.

 

RECEPT NA KLASICKOU DVOUBAREVNOU BÁBOVKU

Ingredience
6 vajec, 300 g cukru krupice, 180 g másla + na vymazání formy, 250 ml vlažného plnotučného mléka nebo smetany, 1 sáček , 450 g hrubé mouky + na vysypání formy, 1 sáček , 3 lžíce , moučkový cukr na posypání

Postup
1. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Troubu předehřejte na 180 °C.

2. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete s cukrem, přidejte změklé máslo, mléko nebo smetanu.

3. Ušlehejte z bílků tuhý sníh. 

4. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Směs vmíchejte do žloutkové směsi a na závěr opatrně vmíchejte sníh. 

5. Polovinu těsta vlijte do formy. Zbytek těsta smíchejte s kakaem a nalijte na světlé těsto. Pečte asi hodinu, dokud nevyjde špejle suchá. Pak vyjměte bábovku z trouby a nechte ji chvíli zchladnout ve formě. Pak ji vyklopte z formy a dejte ji úplně zchladnout na mřížce. Podávejte pocukrovanou moučkovým cukrem.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz

VLÁČNÁ JABLEČNÁ BÁBOVKA S OŘECHY

Ingredience
100 g sultánek, 100 ml rumu nebo brandy, 225 g změklého másla + na vymazání formy, 200 g třtinového cukru, 4 středně velká vejce (o pokojové teplotě), 4 lžíce plnotučného mléka, 300 g hladké mouky, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička , 2 lžičky , špetka , 150 g vlašských ořechů (nasekaných na hrubo), 2 jablka (zbavená jádřinců, oloupaná, nastrouhaná)

Na polevu
100 g třtinového cukru, 2 lžíce másla, 100 ml smetany ke šlehání (31 - 33 %), 50 g vlašských ořechů (nasekaných na hrubo)

Postup
1. Sultánky zalijte rumem nebo brandy a nechte nabobtnat. Můžete je také ohřát těsně pod bod varu a nechat vychladnout - budou mít pak výraznější chuť. Nabobtnané sultánky sceďte.

2. Předehřejte troubu na 160 °C. Formu vymažte rozpuštěným máslem a vysypte moukou. 

3. Máslo ušlehejte s cukrem, až bude směs světlá a nadýchaná. Vmíchejte vejce, mléko, prosátou mouku smíchanou s jedlou sodou a kypřícím práškem, skořicí a špetkou soli. Vmíchejte sultánky, na hrubo nasekané ořechy a nakonec i strouhaná jablka, ze kterých vymačkejte přebytečnou tekutinu. Těsto vlijte do formy a uhlaďte povrch. Pečte cca 50 minut, dokud špejle z těsta nevyjde čistá. 

4. Upečenou bábovku nechte chvíli chladnou ve formě, až pak ji vyklopte a nechte ji na mřížce zcela vychladnout. 

5. Na polevu dejte do rendlíku cukr, máslo, smetanu a pomalu zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Vařte do té doby, než vznikne hladká karamelová poleva. Nakonec vmíchejte nasekané ořechy a přelijte polevu přes bábovku. Před podáváním nechte polevu řádně zaschnout.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky  nebo na dalších značek.

Styl: Klasická
Kategorie: Náčiní na zpracování potravin

ean: 0011172547248

Tento výrobek již bohužel není v prodeji.
Podívejte se na aktuální zboží v sekci Náčiní na zpracování potravin
Produk byl v nabídce e-shopu: Chefshop.cz

Další Náčiní na zpracování potravin